Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

UHIĆEN ZLATKO BABIĆ Uhićen gradonačelnik Kutine i troje suosumnjičenih

Foto: QP

U antikorupcijskoj akciji policije i Uskoka u srijedu ujutro uhićen je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić i još trojica suosumnjičenih, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi.

Uz Babića navodno su uhićeni i donedavni predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić, nezavisni vijećnik Dražen Kinderman te Darko Kolsek.

Policija i Uskok još se nisu oglasili o uhićenjima koja su, kako se doznaje, uslijedila nakon istupa zviždačice Adrijane Cvrtile koja je Babića optužila za trgovanje utjecajem i podmićivanje zastupnika.

Babić je u rujnu objavio da izlazi iz HDZ-a jer ne želi da mu se stranka kojoj je pristupio 1989. “povlači kroz blato” te ističe da kroz institucije RH želi otkloniti svaku indiciju koja bi ukazivala na njegovu odgovornost.

Direktorica kutinske komunalne tvrtke Eko Moslavina Adrijana Cvrtila u javnost je ranije izašla s navodima da su gradonačelnik Babić i predsjednik kutinskog HSLS-a Davor Kljakić radili pritisak da se u Eko Moslavini zaposle pojedini članovi stranke i rodbina vijećnika ili da im se povećaju plaće, a sve kako bi se osiguralo glasovanje tih vijećnika za proračun i rebalans proračuna.

Obojicu je prijavila Uskoku, a Babić je odbacio optužbe o političkom kadroviranju ustvrdivši da su napadi na njega iskonstruirani.

Još vijesti

Kutina

U okviru projekta  Aglomeracija Kutina na području grada Kutine bit će obnovljeno i izgrađeno ukupno 78 km nove vodovodne mreže te 46 km kanalizacijske...

KULTURA

Kulturno umjetničko društvo „Repušnica“ Repušnica gostovalo je u Bocanjevcima na međunarodnoj smotri folklora “Bocanjevci alaj ste milina”. Trodnevna manifestacija u organizaciji Etno sela Bocanjevci i...

Kutina

Na Susretu Dječjih vijeća, foruma i Nacionalnog foruma Eurochild-a Hrvatske, održanom od 3. do 5. lipnja u Lovranu, sudjelovale su predstavnice kutinskog Dječjeg gradskog...

OBNOVA

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina izjavio je u četvrtak da se proces obnove potresom pogođenih područja mora ubrzati, a očekuje da...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.