Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

UHIĆEN ZLATKO BABIĆ Uhićen gradonačelnik Kutine i troje suosumnjičenih

Foto: QP

U antikorupcijskoj akciji policije i Uskoka u srijedu ujutro uhićen je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić i još trojica suosumnjičenih, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi.

Uz Babića navodno su uhićeni i donedavni predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić, nezavisni vijećnik Dražen Kinderman te Darko Kolsek.

Policija i Uskok još se nisu oglasili o uhićenjima koja su, kako se doznaje, uslijedila nakon istupa zviždačice Adrijane Cvrtile koja je Babića optužila za trgovanje utjecajem i podmićivanje zastupnika.

Babić je u rujnu objavio da izlazi iz HDZ-a jer ne želi da mu se stranka kojoj je pristupio 1989. “povlači kroz blato” te ističe da kroz institucije RH želi otkloniti svaku indiciju koja bi ukazivala na njegovu odgovornost.

Direktorica kutinske komunalne tvrtke Eko Moslavina Adrijana Cvrtila u javnost je ranije izašla s navodima da su gradonačelnik Babić i predsjednik kutinskog HSLS-a Davor Kljakić radili pritisak da se u Eko Moslavini zaposle pojedini članovi stranke i rodbina vijećnika ili da im se povećaju plaće, a sve kako bi se osiguralo glasovanje tih vijećnika za proračun i rebalans proračuna.

Obojicu je prijavila Uskoku, a Babić je odbacio optužbe o političkom kadroviranju ustvrdivši da su napadi na njega iskonstruirani.

Više vijesti

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Kutina

“Obavještavaju se građani da Grad Kutina u suradnji sa Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira: PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak,...

Kutina

Službeno su počeli radovi na izgradnji Akumulacije Polojac na području Grada Kutine. Realizacijom ovog projekta Hrvatskih voda vrijednosti 8 milijuna eura Kutina će dobiti...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.