Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

UDRUGA GLAS PODUZETNIKA Svečano otvorenje Centra novog života točno godinu dana nakon potresa u Petrinji

Prošlo je točno godinu dana od razornog potresa koji je zadesio Petrinju i okolna područja. U sklopu obilježavanja teške obljetnice organizirano je svečano otvorenje Centra novog života na kojemu je premijer Andrej Plenković s ministrima obišao Centar. Nakon obilaska Centra novog života, nastavio se službeni protokol u sklopu obilježavanja godišnjice.

Udruga Glas poduzetnika je prva uočila problem poduzetnika u porušenom gradu i zajedno s Hrvatskim Centrom za Potresno Inženjerstvo ponudila rješenje kako potaknuti poduzetničku scenu u Petrinji. Nakon manje od godinu dana rezultati su itekako vidljivi, na nekad praznoj ledini nastao je poduzetnički centar s preko 2.200 kvadrata zatvorenog prostora u kojem je svoje mjesto našlo 56 petrinjskih poduzetnika koji su ostali bez svojih lokala i 160 njihovih zaposlenika.

Udruga Glas poduzetnika donirala je 26 od ukupno 160 kontejnera, a lokalni poduzetnici napokon su dobili objekte u kojima su mogli nastaviti sa svojim poslovnim aktivnostima. Odbor za graditeljstvo i arhitekturu udruge Glas poduzetnika na čelu s Mislavom Bašićem u suradnji s Krunoslavom Komesarom iz Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo pokrenuli su i projektirali Centar novog života, koji je postao osnova oporavka gospodarstva pogođenog kraja.

“Ponosan sam što smo pokazali da su poduzetnici pokretači ovog društva. Isto tako sam ponosan na ideju UGP-a i HCPI-a koju su prepoznali Vlada Republike Hrvatske i Grad Petrinja. Javni i privatni sektor MOGU i MORAJU rame uz rame stupati u nove pobjede za novu Hrvatsku.

Ovim putem se zahvaljujem cijeloj ekipi iz Grada Petrinje na čelu s gradonačelnicom Magdaelnom Komes, koji su zajedno s nama volonterima danonoćno radili na projektu Centra novog života. Idemo u nove pobjede, završili smo težak i zahtjevan projekt, a posla pred nama je puno” – izjavio je Mislav Bašić, koordinator Odbora za arhitekturu i graditeljstvo UGP-a.

Na današnjem otvaranju otkrivena je i spomen-ploča na kojoj piše da je CNŽ zajednički projekt Udruge Glas Poduzetnika, Hrvatskog Centra za Potresno Inženjerstvo, Grada Petrinje i Vlade Republike Hrvatke. Takav projekt, kao vid javno-privatnog partnerstva, može i treba biti model za buduću suradnju ne samo u obnovi, nego u svim drugim društvenim sferama gdje se može primijeniti.

Ovim putem udruga Glas poduzetnika se želi zahvaliti svim donatorima i vrijednim volonterima koji su omogućili da ideja Centra novog života postane stvarnost te naglasiti kako smatra da će ovaj projekt doprinijeti poduzetničkoj sceni u Petrinji i bržem oporavku cijele županije.

“Odmah nakon razornog potresa koji je zadesio Petrinju volonteri i poduzetnici UGP-a su pokazali visok nivo svijesti i brige za alarmantno stanje u kojem se našlo stanovništvo i poduzetništvo Petrinje i SMŽ! Kao rezultat kontinuirane skrbi za malo i srednje poduzetništvon na redovitoj koordinaciji UGP-a rodila se ideja o podizanju Centra novog života!

Brojni volonteri, među kojima su bili razni profili inženjera i konzultanata, dali su u tim teškim trenucima za Petrinju velik doprinos izgradnji ovog jedinstvenog volonterskog zdanja ne mareći za svoje vrijeme i energiju te materijalna dobra! Danas smo ponosni na ostvarenje, a posebno na sinergiju s gradom i Stožerom jer smo željeli pokazati, da smo zajedno jači na putu općeg dobra i zajedničkog napretka!” – izjavio je Danko Bačelić, koordinator UGP-a za Petrinju.

Još vijesti

OBNOVA

Deset milijuna kuna vrijedni radovi na obnovi mosta Brest na području grada Petrinje teku predviđenom dinamikom, ističe Krešimir Perić iz Hrvatskih cesta Rok za...

OBNOVA

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje do sada je proveo postupak otvaranja ponuda na dva javna otvaranja ponuda za izvođenje radova izgradnje...

OBNOVA

Sisačko – moslavačka županija je do sada Fondu solidarnosti Europske unije za obnovu od potresa prijavila ukupno 64 projekta u vrijednosti oko 460 milijuna...

OBNOVA

Katolička crkva najveći je dobitnik novca iz Fonda solidarnosti EU-a, od ugovorenih 150 projekata teških 3,5 milijardi kuna kroz mjere zaštite kulturne baštine preko...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.