Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Stradalnici u potresu predsjedniku Zoranu Milanoviću prenijeli svoje strahove

Predsjednik Zoran Milanović u srijedu je obilazak mjesta najviše stradalih u razornom potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji prije godinu dana počeo u Sisku gdje se sastao s većim brojem stradalih, koji su smješteni u kontejnersko naselje, a oni su u iznjeli svoje strahove.

U pratnji sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i njenih suradnika, Milanović je najprije  obišao najveći sisački stambeni blok u Ulici hrvatskog preporoda, gdje je u pet zgrada s crvenom naljepnicom, ukupno 146 sada napuštenih stanova. Obitelji iz tog stambenog bloka uglavnom su smještene u obližnjem kontejnerskom naselju.

U zatvorenom razgovoru s predsjednikom Milanovićem, kako su potvrdili stradalnici, iznijeli su svoju bojazan da će njihov privremeni smještaj još duže potrajati, jer, rekli su, ni nakon godine dana nemaju nikakve informacije o planovima obnove i sudbini njihovih zgrada. 

“Drago mi je da smo postigli željeni efekt dolaskom predsjednika, jer je Ministarstvo graditeljstva i državne imovine prije dva dana, kada smo najavili dolazak Milanovića, stanarima uputilo odluku kojom ministar Horvat nalaže gospodinu Hanžeku da inženjer građevine u idućih 60 dana utvrdi oštećenje zgrade”, izjavila rekla je nakon razgovora Ikić Baniček. 

“Razgovor je bio konstruktivan i građani su mu rekli kako osjećaju da su zaboravljeni. Istovremeno za oštećene stanove HEP Toplinarstvo još naplaćuje grijanje, a plaćaju i pričuvu”, dodala je Ikić Baniček. 

Po odlasku iz Siska, predsjednik Milanović je produžio za Petrinju, gdje je posjetio petrinjsko kontejnersko naselje „Sajmište“ i razgovarao sa stanovnicima Petrinje koji privremeno borave u tom naselju. 

Potom je posjetio obitelj Norković u Novom Selu Glinskom, a u nastavku obilaska potresom pogođenog područja posjetit će obitelj Bjelajac u Majskim Poljanama te se u Glini sastati s volonterima Chefs Club Croatia i nezavisnim volonterima iz Zagreba, Istre i Banovine te članovima Udruge DOBRO DOBRIM.

Još vijesti

CENTRIFUGA

U našu emisiju Centrifuga često stižu upiti vezani uz održavanje cesta i komunalne infrastrukture u sisačkoj Gradskoj četvrti Caprag. S obzirom da Grad Sisak...

OBNOVA

Katolička crkva najveći je dobitnik novca iz Fonda solidarnosti EU-a, od ugovorenih 150 projekata teških 3,5 milijardi kuna kroz mjere zaštite kulturne baštine preko...

Petrinja

Održana je sedma, izvanredna, on-line sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje. Sjednica je imala svega dvije točke, a jedna od njih bio je i prijedlog...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.