Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

SADA OTKRIVAMO Grad Sisak odlukom suda Quirinusu duguje gotovo milijun kuna, prvi put objavljujemo sadržaj presude

Zašto Dadasović i ostali prešućuju temeljnu sudsku presudu?

Zašto Dadasović i ostali prešućuju temeljnu sudsku presudu?

“Općinski sud u Sisku presudio je; tuženik Grad Sisak dužan je tužitelju S – TEL d.o.o. (Radio Quirinus) isplatiti na ime naknade materijalne štete iznos od 182.609,12 kn sa zakonskom zateznom kamatom počevši od 18. svibnja 2005. do 31. srpnja 2015. godine.

Tuženik Grad Sisak dužan je tužitelju S – TEL d.o.o. (Radio Quirinus) isplatiti na ime naknade materijalne štete po osnovi izmakle koristi ukupan iznos od 177.574,13 kn sa zakonskom zateznom kamatom počevši od dospijeća pojedinog iznosa do 31. srpnja 2015. godine.

Nalaže se tuženiku Grad Sisak da tužitelju S – TEL d.o.o. nadoknadi trošak parničnog postupka u iznosu od 113.206,70 kn u roku od 15 dana.

Ovo je tekst presude Općinskog suda u Sisku od 31. ožujka 2020. godine koji se odnosi na dugovanje Grada Siska prema našem izdavaču S – TEL d.o.o. Izračunom zateznih kamata koje su vrijedile u navedenim razdobljima dolazi se do iznosa od gotovo jednog milijuna kuna. Taj iznos je prema ovoj presudi Grad Sisak dužan nama.

Na nepravomoćnu presudu sisačkog Općinskog suda, Grad Sisak je očekivano uložio žalbu Županijskom sudu u Sisku. S obzirom na obrazloženje presude te tijek postupka, svaka odluka Županijskog suda u Sisku osim potvrde presude u našu korist bila bi iznenađujuća.

Presuda Općinskog suda u Sisku, 31.03.2020.

Šef sisačkog gradskog parlamenta Bojan Dadasović u svojoj je pretpostavljamo ishitrenoj i paničnoj objavi o našem dugovanju Gradu Sisku očito namjerno prešutio ovu presudu Općinskog suda u Sisku.

Nije on jedini, aktualna gradonačelnica Ikić – Baniček u famoznoj je prijavi HND-ovom Vijeću časti također zatajila postojanje ove presude.

Isto tako, brojni “slučajni” ili zavedeni komentatori potpuno svjesno, a neki vjerujemo i nesvjesno prešućuju navedenu presudu.

Razlog je jasan, ne ide im u prilog, ne odgovara im.

Pompozno objavljuju samo povezanu presudu Trgovačkog suda u Zagrebu po kojoj smo mi dužni Gradu iznos od oko 800 tisuća kuna. O ovoj drugoj presudi prema kojoj Grad Sisak duguje nama iznos od gotovo 1.000.000,00 kn ni jednog slova od njih.

Danas smo prvi put otkrili sadržaj temeljne presude Općinskog suda u Sisku, na koju je Grad Sisak uložio žalbu.

Ovaj spor je započeo davne 2007. godine, prije punih 14 godina. Kao takav je već potpuno nevažan za cjelokupnu javnost, no punukani i već umorni od zlonamjernog iznošenja nepotpunih informacija, odlučili smo objaviti sadržaj navedene presude sisačkog Općinskog suda u kojoj jasno stoji da je Grad Sisak zbog naknade materijalne štete dužan radiju Quirinus (S – TEL d.o.o.) isplatiti navedene iznose s uključenim zakonskim zateznim kamatama.

Podsjetimo, Dadasović je putem svog Facebook profila informaciju o ovom sudskom sporu, tj. o onom dijelu koji mu je tada po svemu sudeći odgovarao, objavio nakon našeg pisanja o zapošljavanju njegove zaručnice u gradskoj osnovnoj školi.

Predsjednikov odnos prema medijima je i ranije bio problematičan. Donosimo njegovu objavu o Radio Sisku tijekom izborne kampanje. Također se koristio metodom razbacivanja velikim brojevima.

Izvor: Facebook

“OPET BEZOBRAZLUK!

22. travnja 2021. zatražio sam informaciju koliko trgovačko društvo u suvlasništvu Daniela Berdaisa naplaćuje usluge snimanja Sisačke kronike budući da ukupno Radio Sisak (gdje takodjer isti radi i suvlasnik je) i navedno trgovačko društvo godišnje naplate blizu milijun kuna od nas Siščana.

S druge strane drugi mediji koji nisu po volji gradonačelnice se po nalogu iste pokušavaju uništiti!

Danas sam dobio obavijest da se rok za dostavu podataka od jedne rečenice odgadja. Zahvaljujem službenici koja je vjerojatno pod pritiskom gradonačelnice i pozivam ju da izdrži još malo”, zaključio je Dadasović u svojoj objavi.

Koji to medij gradonačelnica pokušava uništiti, Dadasović nije konkretno naveo, no mnogi su nas upozorili da je mislio upravo na radio Quirinus.

Nakon objave članka o njegovom negodovanju jer se ne spominje na stranicama čuvenog Sisačkog vjesnika, što je dio sadržaja njegove kontroverzne ostavke, predsjednik sisačkog Gradskog vijeća i čelnik Nove vizije Siska je napisao sljedeće:

Izgleda da živimo u gradu u kojem cvjetaju ruže pa ovakvi članci dobivaju naslovnice. I dalje ću biti dostupan i lijevim i desnim medijima za njihova pitanja a živjeti ću u nadi da će naš Sisak dobiti i prvi objektivni medij koji će biti servis svim građanima Grada Siska!

Predsjednik nije općenito zadovoljan djelovanjem lokalnih medija, živi u nadi da će se pojaviti prvi “objektivni medij” na području Siska, i to valjda prema njegovim kriterijima, komentirali smo tada.

Foto: Sisak.hr

Ključne činjenice o zapošljavanju njegove zaručnice u sisačkoj osnovnoj školi

Iako je Bojan Dadasović naše pisanje shvatio potpuno osobno i smatra da se radi o nekom zamišljenom ratu, izvještavanje o njegovom radu kao predsjednika Gradskog vijeća opisuje raznim teorijama zavjere, činjenično stanje je očito.

Svi političari kojima su članovi obitelji zaposleni u sustavima kojima oni upravljaju ili sudjeluju u obnašanju vlasti, reagiraju potpuno isto. Dovoljno je pregledati razne tekstove o stranačkim, obiteljskim i drugim zapošljavanjima povezanih osoba s istaknutim lokalnim ili političarima na državnoj razini. Uvijek gotovo iste reakcije.

Kako bi Dadasović i njemu slični reagirali da, uzmimo za primjer, suprug gradonačelnice Siska Kristine Ikić – Baniček na natječaju kao visokoobrazovana osoba dobije posao u sisačkom gradskom sustavu?

Ili supruga župana Celjaka u županijskom sustavu? Kakve bi bile reakcije, što mislite?

Ravnateljica ne komentira ovo zapošljavanje

Druga važna činjenica je što se o ovom zapošljavanju ni jednom riječju nije oglasila odgovorna osoba OŠ 22. lipnja Sisak, ravnateljica Azra Rađenović.

Dadasovićeva zaručnica je kako smo doznali prvotno angažirana na ugovor od 60 dana za što nije bilo potrebe raspisati natječaj, a potom je odabrana putem natječaja na neodređeno, puno radno vrijeme. Ravnateljica koja ih je potpisala, nije komentirala niti jednu od ovih odluka.

Bojane, ja smatram da je ravnateljica OŠ 22. Lipanj trebala odgovoriti na pitanja koja su joj postavili novinari. Ne razumijem zašto, ako je sve čisto, ne odgovori argumentirano i javno.

U obitelj se ne dira osim ako nisi javni djelatnik, a u ovom slučaju ti to jesi i posao zaručnice u javnom sektoru nije nikakva tajna. Na to treba biti spreman. Inače se ne ulazi u politiku.

Znaš da te ja cijenim izrazito i kao osobu i kao prijatelja ALI kruške i jabuke se ne miješaju. Ako tražimo transparentnost od drugih onda ju moramo i dati!”, komentirala je Dadasovićevu objavu prijateljica Sanja.

Izvor: Facebook

Iz Dadasovićevog odgovora se može protumačiti kako on smatra da svaki zaposlenik sisačkog gradskog sustava ima veću odgovornost od njega jer je u tom sustavu zaposlen, a on kao predsjednik Gradskog vijeća i jezičac na vagi u održavanju većine u tom vijeću, odgovornosti u ovom slučaju nema jer nije zaposlenik?!

Slažem se sa svime osim sa jednim i najbitnijim. Ja nisam javni djelatnik i u Sisku ne primam plaću niti imam poslovne odnose s Gradom Siskom. Da imam onda bi nešto morao objašnjavati. Ovako nisam trebao čak ni ovo… ali jesam!“, odgovara prijateljici Sanji.

Ok. Nebitno. Biti u Gradskom vijeću je onda samo zezancija. Ne razumijem onda ja šta vi tamo svi sjedite i zašto? Sorry na komentaru, ali se ne čudim aludiranju građana. Sve je isto i svi isto rade i ponavljaju. Zato i je sve ovako u državi.

– zaključila je razgovor Dadasovićeva prijateljica

Bojan Dadasović očito ne želi do kraja prihvatiti ozbiljnost svoje funkcije predsjednika Gradskog vijeća i ključnog partnera sisačke gradonačelnice u održavanju većine u gradskom parlamentu.

Jer kako drugačije objasniti izokrenutu ambiciju i najavu da će “napadima i prijetnjama” ili kako sam kaže “ćeranjem do kraja”, te jeftinim dosjetkama koje danima objavljuje, zaustaviti naše pisanje i problematiziranje sve većeg broja afera lokalnih vlasti.

Više vijesti

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, u srijedu 24. travnja 2024. godine u 16,00 sati...

Sisak

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak, 2. svibnja u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu....

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

Sisak

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 28. do 30. lipnja biti održan 6. Mladifest Hrvatska. Pripreme za...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.