Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

[FOTO] Rebalansirani proračun Grada Popovače iznosi nešto više od 113 milijuna kuna

Održana je 5. sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače, a jedna od usvojenih točaka odnosila se na II. Izmjene i dopune Proračuna grada Popovače za 2021.godinu.

Kako je pojasnio gradonačelnik Josip Mišković došlo je do povećanja za 8 milijuna 634 tisuće i 708 kuna te sada proračun iznosi 113 milijuna 269 tisuća i 565 kuna.

Od ostalih povećanja vrijedi naglasiti povećanje prihoda od imovine, konkretno od  rudne rente koja je u posljednjih nekoliko mjeseci udvostručena, potom od doprinosa za šume što je vezano uz povećanu eksploataciju,  te od koncesije i ostalih renti, ali i od financija budući da su Komunalni servisi Popovača Gradu vratili pozajmicu namijenjenu za nabavku vozila putem EU fondova u iznosu od 931 tisuće kuna.

No, došlo je i do određenih smanjenja, a ona se uglavnom odnose na smanjenje poreznih prihoda za 1 milijun i 675 tisuća kuna zbog smanjene gospodarske djelatnosti uslijed pandemije koronavirusa.

Što se tiče rashoda, novi plan je sa 96 povećan na 105 milijuna kuna.

Mišković je dodao kako se najviše sredstava, oko 28 milijuna kuna izdvaja za komunalni program.

Što se tiče ostalih, usvojeni su Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture te Program održavanja komunalne infrastrukture za 2021.godinu.

Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture s povećanjem od 400 tisuća kuna iznosi 13,1 milijun kuna. Što je tiče Program održavanja komunalne infrastrukture za 2021.godinu on je povećan za 5 milijuna kuna, te sada iznosi 14,5 milijuna kuna.  Do povećanja u ovim programima došlo je zbog održavanja i rekonstrukcije nerazvrstanih cesta, te održavanja i uređenja javnih površina, proširenja groblja i javne rasvjete.

Među važnijima je i dugoočekivana Odluka o mjerama poticanja kupnje i izgradnje prve nekretnine za stanovanje na području grada Popovače. Kako je istaknuo gradonačelnik sve osobe do 45 godina starosti s prebivalištem na području grada za stjecanje prve nekretnine ostvarit će subvenciju od 30 tisuća kuna, a uskoro će Grad raspisati i Javni poziv kako bi osobe koji zadovoljavaju, a stekle su nekretninu u ovoj godini, mogle dobiti navedena sredstva. U ovoj je godini za tu namjenu predviđen ukupan iznos od 200 tisuća kuna. 

Na ovoj je sjednici doneseno još niz odluka značajnih za život na području grada Popovače. Do kraja godine očekuju ih  još dvije sjednice, a prva, na kojoj se planira i donošenje Proračuna za 2022. godinu će biti 15. prosinca.

Više vijesti

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Popovača

Arhitekt Tonči Čerina održao je za djelatnike popovačke gradske uprave i Dječjeg vrtića Popovača prezentaciju projektnog rješenja novog dječjeg vrtića. Podsjećamo, novi dječji vrtić...

Popovača

Prema Programu za unaprjeđenje infrastrukture na područjima naseljenima pripadnicima romske nacionalne manjine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financirat će projekt „Proširenje javne...

EMISIJE

U srijedu, 3. travnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.