Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Predstavnici Hrvatskog društva skladatelja uručili ček od pola milijuna kuna glazbenoj školi u Sisku

U „podstanarskoj“ dvorani sisačke glazbene škole, Rafinerijskom domu u Sisku, održan je božićni koncert učenika glazbene škole „Fran Lhotka“, a posebni gosti ovogodišnjeg koncerta bili su kantautorica Mia Dimšić i predsjednik Hrvatskog društva skladatelja, Mladen Tarbuk. Oni su, u ime 277 glazbenih autora i stručne službe HDS ZAMP, uručili simbolični ček u iznosu od 520 tisuća kuna namijenjenih obnovi potresom razrušene glazbene škole.  

Podsjetimo, HDS ZAMP je u siječnju 2021. pokrenuo „Playlistu za glazbenu školu Sisak“ pozvavši članove da odricanjem od tantijema za jednu ili više svojih pjesama pomognu obnovi i opremanju škole. Ukupan iznos tantijema od emitiranja pjesama s Playliste tijekom godine dana iznosi 477 tisuća kuna, a tome se pridružio i HDS ZAMP izdvojivši 43 tisuće kuna iz troškova svog poslovanja – stoga ukupni prihod Playliste na završetku akcije u prosincu 2021. iznosi 520 tisuća kuna!  

Akustičnim izvedbama svojih hitova „Bezimeni“ i „Kiša“, Mia Dimšić je otvorila priredbu, a prilikom uručenja čeka izjavila je kako je iznimno počašćena biti dijelom ove akcije:

Svim učenicima glazbene škole poručujem da ustraju i uživaju u glazbi, pa gdjegod vas život odvede. Vjerujem da prikupljeni iznos itekako koristiti na tom putovanju“, izjavila je dodavši kako je za Playlistu odabrala pjesmu „Bezimeni“ jer „je jedna od mojih najenergičnijih, ali i najemitiranijih pjesama i tako želim doprinijeti pozitivnom porukom upornosti i koračanja za svojim snovima!  

Predsjednik Hrvatskog društva skladatelja, Mladen Tarbuk, izjavio je kako, unatoč teškim vremenima za glazbenike, ova donacija stiže od srca:

Autori su odabrali svoje najpopularnije skladbe i sve tantijeme odlučili dati za obnovu glazbene škole u Sisku. Nama je zaista stalo da mladi u Hrvatskoj mogu svirati, mogu vježbati i mogu nastupati.

– naglasio je Tarbuk dodavši kako se nada da će nakon obnove na koncertima biti i više djela hrvatskih autora

Donacija glazbenih autora i stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja važan je korak pri obnovi sisačke glazbene škole, ali nikako ne i dovoljan za potpunu renovaciju – više o načinima pomoći i donacija saznajte na linku.

Još vijesti

Sisak

Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu dobio je dopusnicu Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvođenje diplomskoga sveučilišnog studija Sigurnost, zdravlje na...

VIJESTI

Sisački biskup Vlado Košić primio je u utorak 21. lipnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku ovogodišnje mladomisnike: Josipa Bulata, Marina Mlađenovića, Kristijana Pezića i...

OBNOVA

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je u sjedištu Sisačko-moslavačke županije održao sastanak s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem Hrvatskog...

Sisak

Grad Sisak izgradio je Park&Ride parkiralište, prvo takve vrste u Hrvatskoj. Parkiralište se nalazi u Zvonimirovoj ulici, neposredno pored željezničkog i autobusnog kolodvora i...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.