Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

OVO JE SLUČAJNOST Prvi smo pisali o zapošljavanju zaručnice, a sada otkrivamo da je i budući šogor dobio posao u gradskoj školi

Vijećnik sisačkog Gradskog vijeća Srećko Telar (Domovinski pokret) na posljednoj sjednici Gradskog vijeća problematizirao je provedbu natječaja za zapošljavanje kuhara u Osnovnoj školi Viktorovac Sisak.

U studenom ove godine zaposlen je kandidat koji nema niti jednog dana iskustva na tom radnom mjestu, dok je druga na natječaju bila kandidatkinja Nikolina Balaban Pršić koja je nekoliko godina radila u ovoj školi na radnom mjestu kuharice kao zamjena za odsutnu djelatnicu, naveo je vijećnik Telar.

Ako predsjednik Dadasović smatra da je sve u redu sa zapošljavanjem njegove zaručnice u drugoj osnovnoj školi, kako onda objasniti ovaj slučaj gdje osoba bez iskustva pobijedi onu s dugogodišnjim iskustvom, zaključio je vijećnik Domovinskog pokreta Srećko Telar.

Ubrzo nakon sjednice Gradskog vijeća saznajemo da postoji razlog zašto je vijećnik Telar ovaj slučaj usporedio s onim zapošljavanja zaručnice predsjednika sisačkog Gradskog vijeća, Bojana Dadasovića (Nova vizija Siska), o kojem smo prvi pisali.

Naime, kako su nam potvrdili dobro upućeni izvori, u Osnovnoj školi Viktorovac Sisak na radnom mjestu kuhara zaposlen je Dadasovićev budući šogor (Z.J.).

Na testiranju je bez obzira na nedostatak iskustva zaradio maksimalni broj bodova 10/10, dok je odmah iza njega sada već bivša dugogodišnja zaposlenica ove škole s ukupno osvojenih 8,5/10 bodova.

Kandidati su navedeni pod šiframa / Foto: OŠ Viktorovac Sisak

Kao i svih osnovnih škola na području grada, osnivač OŠ Viktorovac je Grad Sisak.

O provedbi ovog natječaja poslali smo upit čelnoj osobi škole i predsjednici povjerenstva za procjenu i vrednovanje kandidata, ravnateljici Višnji Tadić.

Na internetskoj stranici škole objavljen je dokument u kojem stoji da će se procjena kandidata izvršiti usmenim putem.

Zamolili smo ju da zbog interesa javnosti pojasni što je bilo presudno kod testiranja kandidata te u kojim dijelovima bivša zaposlenica ove škole nije zadovoljila, dok je odabrani kandidat briljirao s maksimalnim brojem bodova.

Odgovora nema.

Također smo ravnateljicu pitali je li bila upoznata s činjenicom da je odabrani kandidat obiteljski povezan s predsjednikom sisačkog Gradskog vijeća i ključnim partnerom aktualne gradonačelnice Kristine Ikić – Baniček (SDP).

Kao i kod zapošljavanja Dadasovićeve zaručnice u OŠ 22. lipnja Sisak, također u studenom ove godine, prvo bez natječaja na 60 dana, a potom nakon provedenog natječaja na neodređeno puno radno vrijeme, odgovor čelne osobe škole nismo dobili.

Možda vam se čini malo čudno da u istom mjesecu u dvije sisačke osnovne škole posao dobiju zaručnica i budući šogor šefa gradskog parlamenta Bojana Dadasovića.

Vjerujemo da se radi o čistoj slučajnosti.

Više vijesti

Sisak

Sisački biskup Vlado Košić krstit će u nedjelju, 21. travnja u 12 sati u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači, peto dijete obitelji...

PROMO

Pridružite nam se na najvećem gastro događaju u Sisku! Sve je spremno za 4. Obrtnički sajam i Street food Festival Sisačko – moslavačke županije!...

Sisak

Osnovna škola “Braća Bobetko” Sisak i Građanska inicijativa “Moj grad Sisak” organiziraju razgovaraonicu i kreativnu radionicu o pod nazivom “Enkaustika tehnika slikanja” koja će...

KULTURA

Ženski vokalni sastav Lađarice iz Siska i ove godine organizira Lađarsku večer klapskih obrada. Četvrta Lađarska večer održat će se u subotu 13. travnja...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.