Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

OVO JE SLUČAJNOST Prvi smo pisali o zapošljavanju zaručnice, a sada otkrivamo da je i budući šogor dobio posao u gradskoj školi

Bojan Dadasović / Foto: Grad Sisak / OŠ Viktorovac Sisak

Vijećnik sisačkog Gradskog vijeća Srećko Telar (Domovinski pokret) na posljednoj sjednici Gradskog vijeća problematizirao je provedbu natječaja za zapošljavanje kuhara u Osnovnoj školi Viktorovac Sisak.

U studenom ove godine zaposlen je kandidat koji nema niti jednog dana iskustva na tom radnom mjestu, dok je druga na natječaju bila kandidatkinja Nikolina Balaban Pršić koja je nekoliko godina radila u ovoj školi na radnom mjestu kuharice kao zamjena za odsutnu djelatnicu, naveo je vijećnik Telar.

Ako predsjednik Dadasović smatra da je sve u redu sa zapošljavanjem njegove zaručnice u drugoj osnovnoj školi, kako onda objasniti ovaj slučaj gdje osoba bez iskustva pobijedi onu s dugogodišnjim iskustvom, zaključio je vijećnik Domovinskog pokreta Srećko Telar.

Ubrzo nakon sjednice Gradskog vijeća saznajemo da postoji razlog zašto je vijećnik Telar ovaj slučaj usporedio s onim zapošljavanja zaručnice predsjednika sisačkog Gradskog vijeća, Bojana Dadasovića (Nova vizija Siska), o kojem smo prvi pisali.

Naime, kako su nam potvrdili dobro upućeni izvori, u Osnovnoj školi Viktorovac Sisak na radnom mjestu kuhara zaposlen je Dadasovićev budući šogor (Z.J.).

Na testiranju je bez obzira na nedostatak iskustva zaradio maksimalni broj bodova 10/10, dok je odmah iza njega sada već bivša dugogodišnja zaposlenica ove škole s ukupno osvojenih 8,5/10 bodova.

Kandidati su navedeni pod šiframa / Foto: OŠ Viktorovac Sisak

Kao i svih osnovnih škola na području grada, osnivač OŠ Viktorovac je Grad Sisak.

O provedbi ovog natječaja poslali smo upit čelnoj osobi škole i predsjednici povjerenstva za procjenu i vrednovanje kandidata, ravnateljici Višnji Tadić.

Na internetskoj stranici škole objavljen je dokument u kojem stoji da će se procjena kandidata izvršiti usmenim putem.

Zamolili smo ju da zbog interesa javnosti pojasni što je bilo presudno kod testiranja kandidata te u kojim dijelovima bivša zaposlenica ove škole nije zadovoljila, dok je odabrani kandidat briljirao s maksimalnim brojem bodova.

Odgovora nema.

Također smo ravnateljicu pitali je li bila upoznata s činjenicom da je odabrani kandidat obiteljski povezan s predsjednikom sisačkog Gradskog vijeća i ključnim partnerom aktualne gradonačelnice Kristine Ikić – Baniček (SDP).

Kao i kod zapošljavanja Dadasovićeve zaručnice u OŠ 22. lipnja Sisak, također u studenom ove godine, prvo bez natječaja na 60 dana, a potom nakon provedenog natječaja na neodređeno puno radno vrijeme, odgovor čelne osobe škole nismo dobili.

Možda vam se čini malo čudno da u istom mjesecu u dvije sisačke osnovne škole posao dobiju zaručnica i budući šogor šefa gradskog parlamenta Bojana Dadasovića.

Vjerujemo da se radi o čistoj slučajnosti.

Još vijesti

VIJESTI

Sisački biskup Vlado Košić primio je u utorak 21. lipnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku ovogodišnje mladomisnike: Josipa Bulata, Marina Mlađenovića, Kristijana Pezića i...

OBNOVA

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je u sjedištu Sisačko-moslavačke županije održao sastanak s ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem Hrvatskog...

Sisak

Grad Sisak izgradio je Park&Ride parkiralište, prvo takve vrste u Hrvatskoj. Parkiralište se nalazi u Zvonimirovoj ulici, neposredno pored željezničkog i autobusnog kolodvora i...

KULTURA

Ženski vokalni sastav Lađarice iz Siska osvojio je prvu nagradu stručnog žirija na Festivalu ženskih vokalnih skupina ”Kad zapjevam ja i moja druga” održanom...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.