Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

OBNOVA ŠKOLA Za sve tri županijske škole stradale u potresu, osigurana su sredstva za obnovu

U utorak, 1. prosinca župan Ivan Celjak je sa suradnicima održao sastanak s ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom.

Tema sastanka bili su projekti obnove u području obrazovanja. Za sve tri županijske škole stradale u potresu, osigurana su sredstva za obnovu: Ekonomsku školu Sisak, Prvu osnovnu školu Petrinja i Srednju školu Petrinja, navodi župan na svojoj Facebook stranici.

Sisak

Županija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Ministarstvom financija gradit će novu Ekonomsku školu preko zajma Svjetske banke. Lokacija je uz novu Strukovnu školu Sisak.

Učenici i profesori Ekonomske škole dobit će napokon svoju zgradu u puno većem prostoru nego što su imali do sada kao “podstanari” Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sisak, koja je u vlasništvu Grada Siska. Omogućit će se i rad u jednoj smjeni.

Petrinja

Srednja škola Petrinja gradit će se u okviru objekta nekadašnje škole tvornice Gavrilović, također iz zajma Svjetske banke. Učenici će uz novu školu dobiti i sportsku dvoranu. Obnavljat će se i stara zgrada Srednje škole Petrinja koja će raditi na dvije lokacije, u starom objektu će biti dio gimnazijskog programa, a otvorena je mogućnost i uređenja Učeničkog doma.

Novu zgradu Prve osnovne škole Petrinja gradit će mađarska Vlada. Taj projekt je ujedno najveća donacija na potresom pogođenom području, a projekt u potpunosti vodi donator. Dosadašnja Prva osnovna škola Petrinja u centru grada također će ići u obnovu i dio je programa od 30 objekata koje radi Središnji državni ured.

Ono što je dobra vijest za Petrinjce, nakon što se zgrada obnovi, u njoj bi svoje mjesto trebale pronaći Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja kao i Glazbena škola Frana Lhotke Sisak, Odsjek u Petrinji.

Još vijesti

Sisak

Općinski sud u Sisku, u parnici koju je vodio novinar Igor Ahmetović tužeći gradonačelnicu Siska, presudio je da je Kristina Ikić Baniček kriva jer...

OBNOVA

Deset milijuna kuna vrijedni radovi na obnovi mosta Brest na području grada Petrinje teku predviđenom dinamikom, ističe Krešimir Perić iz Hrvatskih cesta Rok za...

SMŽ

Prije tri mjeseca započeli su radovi na izgradnji prometnice koja uključuje i izgradnju novog mosta na rijeci Odri. Radove je danas obišao župan Sisačko-moslavačke...

OBNOVA

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje do sada je proveo postupak otvaranja ponuda na dva javna otvaranja ponuda za izvođenje radova izgradnje...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.