Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

OBNOVA ŠKOLA Za sve tri županijske škole stradale u potresu, osigurana su sredstva za obnovu

U utorak, 1. prosinca župan Ivan Celjak je sa suradnicima održao sastanak s ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom.

Tema sastanka bili su projekti obnove u području obrazovanja. Za sve tri županijske škole stradale u potresu, osigurana su sredstva za obnovu: Ekonomsku školu Sisak, Prvu osnovnu školu Petrinja i Srednju školu Petrinja, navodi župan na svojoj Facebook stranici.

Sisak

Županija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Ministarstvom financija gradit će novu Ekonomsku školu preko zajma Svjetske banke. Lokacija je uz novu Strukovnu školu Sisak.

Učenici i profesori Ekonomske škole dobit će napokon svoju zgradu u puno većem prostoru nego što su imali do sada kao “podstanari” Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sisak, koja je u vlasništvu Grada Siska. Omogućit će se i rad u jednoj smjeni.

Petrinja

Srednja škola Petrinja gradit će se u okviru objekta nekadašnje škole tvornice Gavrilović, također iz zajma Svjetske banke. Učenici će uz novu školu dobiti i sportsku dvoranu. Obnavljat će se i stara zgrada Srednje škole Petrinja koja će raditi na dvije lokacije, u starom objektu će biti dio gimnazijskog programa, a otvorena je mogućnost i uređenja Učeničkog doma.

Novu zgradu Prve osnovne škole Petrinja gradit će mađarska Vlada. Taj projekt je ujedno najveća donacija na potresom pogođenom području, a projekt u potpunosti vodi donator. Dosadašnja Prva osnovna škola Petrinja u centru grada također će ići u obnovu i dio je programa od 30 objekata koje radi Središnji državni ured.

Ono što je dobra vijest za Petrinjce, nakon što se zgrada obnovi, u njoj bi svoje mjesto trebale pronaći Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja kao i Glazbena škola Frana Lhotke Sisak, Odsjek u Petrinji.

Još vijesti

Sisak

Lađarice Siska pobjednice su IX.Maratona lađa koji se u četvrtak, 11. kolovoza na dionici dugoj 10,5 kilometara, veslao od Metkovića do Opuzena, a u...

SMŽ

780.000 kuna za razvoj turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji odobreno je Turističkoj zajednici Sisačko-moslavačke županije na natječaju Hrvatske turističke zajednice za dodjelu sredstava iz Fonda...

Petrinja

Koncert Maje Šuput označio je završnicu proslave Dana grada Petrinje i blagdana svetog Lovre, zaštitnika Petrinje. Poznata pjevačica na Gradskom kupalištu okupila je nekoliko...

SMŽ

Zamjenik župana Mihael Jurić je u srijedu, 10. kolovoza 2022. godine, kod spomen-obilježja „Slomljeni pejzaž“ na brdu Čukur kod Hrvatske Kostajnice, zajedno s članovima...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.