Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

[FOTO] Obilježen Dan Metalurškog fakulteta u Sisku – bez metalurgije nema industrijske proizvodnje

Bez metalurgije nema industrijske proizvodnje, a metalurgija se uči u Sisku na Metalurškom fakultetu i to u kontinuitetu već 61 godinu. Istaknuto je ovo na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća povodom Dana Metalurškog fakulteta.

Kako je istaknula dekanica, prof. dr. sc. Zdenka Zovko Brodarac, u metalskoj industriji više ne govorimo o poluproizvodima, nego o gotovim proizvodima koji konkuriraju na međunarodnom tržištu.

Na svečanosti su uručena priznanja studentima, djelatnicima i tvrtkama zaslužnima za rad tog fakulteta.

“Ovo je prigoda i za promociju 24 upravo diplomiranih studenata, te za dodjelu priznanja najzaslužnijima, među kojima i tvrtkama koje su surađivale s nama i podupirale metalsku struku kako bi ona bila vidljivija”, rekla je dekanica Metalurškog fakulteta Zdenka Zovko Brodarac.

Dodala je kako su na studiju 143 studenta, a potrebe su dvostruko veće. Diplomirani studenti na posao čekaju najduže tri mjeseca.

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Ivica Šušak, na svečanosti je bio i izaslanik predsjednika Vlade

Dva fakulteta u našoj županiji, kolijevka učiteljstva i kolijevka metalurgije, istaknuo je u ovoj prigodi rektor Sveučilišta u Zagrebu,  prof. dr. sc. Damir Boras

Dodao je kako bez metalurgije nema industrijske proizvodnje te kako od Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska očekuje još veću potporu tom fakultetu.

Na svečanosti su studenti Diana Knežević, Luka Mesek, Petra Brajenić i Sara Pršić primili nagrade dekana.

Priznanja je primilo sedmero zaposlenika tog fakulteta, a profesorica Stoja Orešković primila je i prvu Nagradu za životno djelo.

Posebna priznanja primili su predstavnici tvrtke s područja metalske industrije, Rimac automobili, Spektra medija i HS produkt, koja ne mogu opstati bez znanja utemeljenog na inovacijama, a za uspješnu suradnju s tim fakultetom nagrađeno je i sedam tvrtaka i fakultetskih ustanova.

Uz izaslanika predsjednika Vlade RH i državnog tajnika Ivicu Šuška, rektora sveučilišta Damira Borasa, dekanicu Zdenku Zovko Brodarac, sisačkog biskupa Vladu Košića te brojne uglednike iz znanstvenog i društvenog života, svečanosti je u ime Sisačko-moslavačke županije nazočio privremeni pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo, investicije, razvojne projekte i fondove EU Darjan Vlahov.

Više vijesti

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Kutina

Učenicima s teškoćama integriranim u redovna razredna odjeljenja u osnovnim školama podršku pružaju pomoćnici u nastavi. U skladu sa svojim proračunskim mogućnostima i idejom...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, u srijedu 24. travnja 2024. godine u 16,00 sati...

Sisak

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak, 2. svibnja u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu....

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.