Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

MOSLAVINA VS. CROATIA Održano kušanje pjenušaca u Vinariji Košutić “Blind tasting”

Prošlog tjedna u Vinariji Košutić održano je kušanje i ocjenjivanje pjenušaca “Blind tasting” Moslavina Vs. Croatia 2021.

Na ocjenjivanju se kušalo 15 pjenušaca iz različitih dijelova Hrvatske, 9 pjenušaca iz Moslavine i 6 pjenušaca iz ostalih regija.

Ocjenjivači su bili: Hrvoje Košutić – vinar, Krešimir Trdenić – vinar, Nikica Katić – vinar, Janko Kezele – vinar, Igor Košutić – vinar, Damir Košutić – vinar, Drago Kezele – vinar, Hrvoje Adamović – wine enthusiast. Moderator je bio Igor Košutić, a pjenušce je posluživala Barbara Halić, buduća sommelierka.

Smisao ocjenjivanja i kušanja pjenušaca je bila da se otkrije gdje se Moslavina, kao vinska regija, nalazi u odnosu na ostatak Hrvatske te koji su potencijali pjenušavih vina iz Moslavine.

Kako bi ocjenjivači bili što objektivniji, ocjenjivanje je bilo održano “na slijepo”. Prvi pjenušci u Moslavini počeli su se proizvoditi početkom 2000. godine te su moslavački vinari skupili 20 godina iskustva u proizvodnji, a na osnovu ovog drugog po redu ocjenjivanja, ocjenjivači su zaključili kako se moslavački pjenušci mogu mjeriti s ostatkom poznatijih hrvatskih vinskih regija.

Potencijal i terroir Moslavine je velik uzimajući u obzir autohtone sorte Moslavine Škrlet i Moslavac, koji su se pokazali kao izvrsna podloga za pjenušce.

Mjesta za napredak uvijek ima, pa se tako očekuje da će se kroz koju godinu rad i trud vinara isplatiti te će Moslavina postati jedna od regija s ponajboljim pjenušcima u Republici Hrvatskoj, ali i izvan nje.

Još vijesti

Kutina

U organizaciji Moslavina d.o.o. za javnu vodoopskrbu i javnu odvodnju iz Kutine i u nazočnosti generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, ravnateljice Uprave vodnog...

Kutina

U Kutini su u subotu, 23. rujna 2023. godine, uručeni ključevi 10 stanova hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima obitelji umrlog...

KULTURA

U organizaciji Povijesne udruge Moslavina na Jelengradu je održano drugo po redu Puh(m)ovo . „Osim naših Moslavaca i gostiju iz cijele Hrvatske, našlo se...

Kutina

Tema 22. Europskog tjedna mobilnosti je „Štedite energiju“ („Save Energy“), a slogan i ove godine ostaje „Kombiniraj i kreći se!“ („Mix & Move!“), kojim...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.