Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

[VIDEO] Kutinski gradski vijećnici izglasali proračun za 2022. godinu, iznosit će nešto više od 243 milijuna kuna

Gradsko vijeće Kutine izglasalo je proračun za 2022. godinu u iznosu od 243.297.000,00 kn. Gradonačelnik Zlatko Babić istaknuo je kako se ovim proračunom nastoje zadovoljiti svi segmenti u razvoju grada Kutine koji će kroz planirane projekte postati bogatiji u smislu vizure grada, komunalne infrastrukture i društvenog života.

„Proračunom su obuhvaćene investicije koje su u tijeku. To su kapitalni projekti, zgrada na trgu dr. Franje Tuđmana kojim će biti obuhvaćeni i HRVI branitelji, most preko Kutinice u neposrednoj blizini zgrade, izgradnja novog dječjeg vrtića i sva druga ulaganja od pomoći mladim obiteljima, ulaganja u gospodarstvo, proširenje poslovnih zona i ulaganja u industrijsko logističku zonu.

Pored navedenih ulaganja unapređujemo i dalje sportske uvjete, izgradit ćemo skate park, nastaviti izgradnju šetnice. Ovaj proračun obuhvatit će i 2 milijuna kuna ulaganja zajedno sa Sisačko moslavačkom županijom osnivačem DZ Kutina u rekonstrukciju Doma za starije i nemoćne u sklopu Doma zdravlja“, objasnio je gradonačelnik Zlatko Babić predstavljajući proračun Gradskom vijeću.

Za predloženi proračun glasalo je 13 vijećnika koalicije na vlasti predvođene HDZ-om uključujući i MOST, 5 vijećnika SDP-a glasalo je protiv,a vijećnik Dragutin Vagner (HSS) bio je suzdržan. Amandmana nije bilo, no, podsjetimo,ranije je  održan sastanak gradonačelnika s predstavnicima stranaka u fazi javne rasprave, kojom prigodom se razgovaralo o potrebama u gradu.

U ime Kluba vijećnika SDP-a i Laburista, predsjednica Jasminka Molnar navela je zašto nisu glasali za proračun:

„Ovaj proračun je rasipnički, nema viziju i megalomanski je. Zbog toga sam iznijela 10 točaka, a neke od njih su svrstane u proračun, poput jedne od važnijih, a to su sredstva za izgradnja Doma za starije i nemoćne, što nije bilo u prvotnom nacrtu. Nema izgradnje knjižnice što se godinama ne rješava. U skorijoj budućnosti će dosta sredstava biti namijenjeno za kreativne industrije što nismo vidjeli u proračunu, a sredstva za zdravstveni standard nisu povećana. Grad nema izgrađenu novu strategiju razvoja grada, a stara je istekla, ona je potrebna da se vide prioriteti. Iz EU fondova smanjena su sredstva i trebalo bi više aktivirati RA Mrav. Grad neprestano diže kredite i zadužuje se. U demografskom smislu, napustilo ga je puno mladih i ne vidim viziju za njihovo zadržavanje“, istaknula je Jasminka Molnar u ime Kluba vijećnika SDP-a i Laburista.

Vijećnici su, na ovoj sjednici, usvojili i treći rebalans proračuna kojim se usklađuju financije na kraju godine.

„Rebalans je na razini 222 milijuna kuna  što je tri puta više od izvornog proračuna Grada Kutine što znači da smo uspjeli realizirati planirane projekte. Zadovoljni smo što smo imali prihode na planiranoj razini i tome smo prilagodili rashode, ulagali smo u kapitalne investicije, u pomoći mladim obiteljima, dosta uložili u gospodarstvo kao pomoć našim poduzetnicima i obrtnicima“ zaključio je gradonačelnik Babić.

Video snimku sjednice možete pogledati na ovoj poveznici.

Više vijesti

Kutina

Učenicima s teškoćama integriranim u redovna razredna odjeljenja u osnovnim školama podršku pružaju pomoćnici u nastavi. U skladu sa svojim proračunskim mogućnostima i idejom...

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Kutina

“Obavještavaju se građani da Grad Kutina u suradnji sa Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira: PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.