Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Grad Popovača je pokrenuo postupak osnivanja Javne vatrogasne postrojbe

Gradski vijećnici Popovače na nedavno su održanoj sjednici aktualizirali temu vatrogastva. Katarinu Uremović, predsjednicu Kluba vijećnika HDZ-a zanimali su razlozi zbog kojih je bivši zapovjednik Vatrogasne zajednice dao ostavku,  te mogu li stožerna društva jamčiti sigurnost građana kada je riječ o situaciji i opremljenosti?

„Stanje vatrogastva na području Grada Popovače je zadovoljavajuće“ – naglasio je gradonačelnik Josip Mišković te pojasnio:

Zbog unaprjeđenja vatrogastva Grad je pokrenuo postupak osnivanja Javne vatrogasne postrojbe, što je na neki način i budućnost svih urbanih sredina budući da dobrovoljno vatrogastvo, unatoč svim naporima koji se ulažu, pri većim intervencijama ne mogu u kratkom roku zadatak odraditi na način na koji ga odrađuju profesionalni vatrogasci. Ako se uskoro ne pokrenu radnje vezane uz osnivanje, Grad je razmišljanja da angažira profesionalne vatrogasce koji će u svakom trenutku biti dostupni, no, niti jednim postupkom neće se umanjiti važnost dobrovoljnog vatrogastva.

Što se tiče trenutne situacije, gradonačelnik je napomenuo kako je najodgovornija osoba što se tiče vatrogastva zapovjednik Vatrogasne zajednice, te pojasnio kako je dosadašnji zbog nemogućnosti daljnjeg obavljanja te funkcije dao ostavku. Vatrogasna zajednica raspisala je natječaj te se uskoro očekuje imenovanje novog zapovjednika, a prema mišljenju gradonačelnika, za tu funkciju, na području  Grada ima dovoljno stručnih ljudi.

Vijećnik Rizo Mešić (SDP) nadovezao se na ovu temu istaknuvši kako su građani mišljenja da bi se Vatrogasni dom DVD-a Popovača trebao izmjestiti. „Budući da je on u dosta lošem stanju, a iza njega se nalazi Tržnica, koja se niti ne vidi, možda ovaj prijedlog ne bi bio loš.“ – pojasnio je Mešić.

Gradonačelnik je napomenuo kako se slaže s ovom konstatacijom te je dodao kako je Grad u sklopu Intervencijskog plana predviđena izgradnja novog Vatrogasnog centra na lokaciji pored trgovine M.A.H., a za što je Grad dobio lokacijsku dozvolu. Napomenuo je i kako je bilo privatnih interesa za prostor sadašnjeg doma, no, vodstvo DVD-a nije željelo izmještanje na lokaciju koja nije toliko atraktivna, ali sada su se stvari promijenile.

Određene aktivnosti oko spojne ceste Sisačka-Kolodvorska već su u tijeku, uskoro se očekuje i izgradnja mosta preko vodotoka Jelenska, tako da se uz završetak tog projekta mogu vezati i brojni drugi poput izgradnje Vatrogasnog centra.

Više vijesti

Popovača

Arhitekt Tonči Čerina održao je za djelatnike popovačke gradske uprave i Dječjeg vrtića Popovača prezentaciju projektnog rješenja novog dječjeg vrtića. Podsjećamo, novi dječji vrtić...

EMISIJE

U srijedu, 3. travnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

Popovača

Na zgradi područnog objekta Dječjeg vrtića Popovača, u dvorištu Gradske uprave, uređuje se fasada. Riječ je o objektu u gradskom vlasništvu koji je prošle...

Popovača

Do početka kolovoza treba biti završena izgradnja prve faze pješačke staze kroz Podbrđe. Riječ je o projektu od iznimne važnosti, a čiju su realizaciju...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.