Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

[FOTO] Biskup blagoslovio kip Blažene djevice Marije s djetetom Isusom, dar biskupije sisačkoj bolnici

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je na svetkovinu bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u srijedu, 8. prosinca ispred novog paviljona Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, kip BDM Marije s djetetom Isusom. Kip je dar Sisačke biskupije bolnici, a rad je akademskog kipara Tomislava Kršnjavija.

Blagoslovu su nazočili zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Mihael Jurić, ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović, autor Tomislav Kršnjavi, autori projekta uređenja mikrolokacije Siniša Batinić i Andrea Desnica, izvođač radova Davor Vrbanek, te liječnici i medicinsko osoblje bolnice.

Na početku sve okupljene pozdravio je ravnatelj Dujmenović istaknuvši kako su iza ove ustanove turbulentna i teška razdoblja, gradnje, pandemije i potresa, ali i kako je sada stiglo novo vrijeme.

Iz svega toga mi smo se podigli i započeli smo rad u novom paviljonu, a zgrade se obnavljaju i nabavljamo novu opremu. Danas je novo vrijeme, vrijeme kada ovu bolnicu želimo učiniti ljepšom, plemenitijom, boljom, humanijom.

– rekao je ravnatelj zahvalivši biskupu i svim donatorima

Autor Kršnjavi izrazio je čast što je baš njegov kip odabran da krasi ovaj prostor te pojasnio kako on zapravo prikazuje Majku milosrđa s Isusom u naručju.

Želio sam da kip u središtu ovoga parka bude poticaj na molitvu i utjehu svima onima koji ovdje dolaze da bi im se pomoglo. Da bude ohrabrenje svim doktorima, medicinskim sestrama, svom osoblju i svima koji pomažu u izliječenju.

Na kraju okupljene je pozdravio i biskup Košić podsjetivši na adventsko vrijeme pred nama i današnji blagdan Bezgrešnog začeća BDM.

„Slaveći advent i pripremajući se za Božić upravo ovdje gledamo Mariju koja nosi Isusa. Dolazak djeteta i božićno slavlje znak su radosti koja nekako zahvaća sve ljude. Ovaj kip neće biti stran ni onima koji ne vjeruju jer možemo reći da je to majka s djetetom, a uvijek je lik majke znak nade za život i budućnost. Upravo se bolnica brine za taj život, da ga njeguje, liječi.

Radujem se što ste prihvatili ovaj lijepi kip i što će resiti ovu bolnicu i ulaz u novi paviljon“, rekao je biskup nakon čega je i blagoslovio ovaj novopostavljeni kip. (SV)

Više vijesti

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

Sisak

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 28. do 30. lipnja biti održan 6. Mladifest Hrvatska. Pripreme za...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama organizira “Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije” koji će se održati u petak, 26. travnja 2024. godine od...

Sisak

Mlade košarkašice Košarkaškog Kluba Sisak vodeće su u regionalnom natjecanju kadetkinja. Nakon 7 odigranih kola igračice trenera Ivana Vanića imaju 6 pobjeda i jedan...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.