Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

BOLNICA SISAK Stižu dobre vijesti, jutros isporučen mobilni digitalni RTG uređaj, osigurana sredstva za sanaciju dugova

U krugu Opće bolnice „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku jutros je isporučen mobilni digitalni RTG uređaj koji je stigao na posudbu iz Opće bolnice Pula.

Naime, prije nekoliko dana pokvario se preko dvadeset godina star mobilni RTG uređaj u sisačkoj bolnici što je predstavljao veliki problem oko snimanja pluća COVID pacijenata, jer su ostavši na jednom fiksnom uređaju pacijenti morali biti raspoređeni za snimanja te je postojala opasnost kontaminacije. Promptnom reakcijom sisačkoj bolnici Opća bolnica Pula posudila je navedeni uređaj, a župan Ivan Celjak izvijestio je oko dodatne pomoći Ministarstva zdravstva koja je dogovorena na sastanku u petak u Zagrebu.

“Posudbom mobilnog digitalnog RTG uređaja privremeno smo riješili ovu situaciju, osigurali snimanje pluća COVID pacijenata i ne miješanje COVID pacijenta i redovnih pacijenta prilikom pretraga na fiksnom RTG uređaju. S Ministarstvom zdravstva smo dogovorili i dugoročno rješenje.

Iduće godine, Ministarstvo zdravstva osigurat će sredstva za kupnju novog mobilnog digitalnog RTG uređaja. Prvi puta u povijesti dogovorili smo povećanje decentraliziranih sredstava za županijski zdravstveni sustav i to za 3,7 milijuna kuna.

U idućoj godini osigurat će se dodatnih 1 milijun kuna za Opću bolnicu „dr. Ivo Pedišić“ Sisak, 1,9 milijuna kuna za Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije i 800 tisuća kuna za Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije.

To će za naše pacijente značiti konkretno poboljšanje kvalitete zdravstvenih usluga. Dodatno, na sjednici Vlade Republike Hrvatske odlučeno je o gotovo 11 milijuna kuna za sanaciju dugova Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić Sisak” i Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” Popovača. Svjesni smo uvjeta u kojima medicinsko i ne medicinsko osoblje pruža zdravstvene usluge našim sugrađanima.

U ovo vrijeme pandemije koronavirusa i katastrofe koju je izazvao potres nastojimo osigurati što kvalitetnije uvjete za pružanje zdravstvenih usluga onima koji se na „prvoj liniji“ snažno bore da bi štitili naše živote i zdravlje“ – istaknuo je u razgovoru župan Ivan Celjak koji je prisustvovao isporuci za život značajnog RTG uređaja.

Ravnatelj nolnice dr. Tomislav Dujmenović istaknuo je koliko im unutar sustava znači promptno rješavanje problema, podrška i pomoć koju imaju od župana Ivana Celjaka i županijske uprave.

“U ovo božićno vrijeme nismo mogli dobiti bolje vijesti, bolje poklone“ – naglasio je dr. Dujmenović da osoblje ulaže velike napore u borbi protiv Covida -19 i da je situacija po pitanju kapaciteta sisačke bolnice da primi COVID pacijente zadovoljavajuća.

Nova županijska uprava čini sve kako bi se stabiliziralo poslovanje ustanova u vlasništvu Sisačko-moslavačke županije te će tako odlukom Vlade RH za sanaciju dugova Opća bolnica “Dr. Ivo Pedišić” Sisak dobiti 9.939.718,00 kuna, dok će Neuropsihijatrijska bolnica “Dr. Ivan Barbot” Popovača dobiti 1.589.223,00 kuna.

Više vijesti

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Petrinja

Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i Privreda Petrinja d.o.o. zajednički će sanirati Ulicu Gromova. U tom cilju izrađen je Glavni projekt...

OBNOVA

Uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačka županija osigurala je 12,3 milijuna eura za obnovu vatrogasnih domova stradalih u potresu koje koriste dobrovoljna vatrogasna društva...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 24. travnja 2024....

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.