Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

AFERA ZARUČNICA Njegova zaručnica dobila posao u gradskoj školi, a on uskoro glasa o proračunu. Postoji li poveznica?

Zaposlenici sisačke Osnovne škole 22. lipnja dobili su novu kolegicu. Ovo ne bi bila nikakva posebna vijest da se ne radi o zaručnici šefa sisačkog Gradskog vijeća i ključnog partnera gradonačelnice Ikić – Baniček, Bojana Dadasovića.

Naime, na službenoj internetskoj stranici Osnovne škole 22. lipnja objavljena je obavijest o rezultatu natječaja za učiteljicu razredne nastave u produženom boravku na neodređeno, puno radno vrijeme. Posao je dobila T.P., a kako doznajemo od izvora bliskog ovom paru, uistinu se radi o Dadasovićevoj zaručnici.

Dodatno smo saznali kako je T.P. i prije objave ovog natječaja angažirana na istom radnom mjestu na ugovor od 60 dana za koji nije bilo potrebno raspisivati natječaj.

Odmah po saznanju ovih informacija, poslali smo upit ravnateljici škole Azri Rađenović koja je i potpisala objavljenu obavijest. Inače, kao i svih osnovnih škola na području grada, osnivač Osnovne škole 22. lipnja je Grad Sisak.

Foto: Sisak.hr

“Poštovana ravnateljice Rađenović,

u srijedu, 17. studenog na internetskoj stranici sisačke Osnovne škole 22. lipnja objavljeni su rezultati natječaja za zapošljavanje nekoliko djelatnika.

Za radno mjesto učiteljice razredne nastave u produženom boravku na neodređeno vrijeme je, prema provjerenim informacija do kojih smo došli, odabrana zaručnica aktualnog predsjednika sisačkog Gradskog vijeća Bojana Dadasovića.

Molim Vas odgovore na sljedeća pitanja:

1. Je li istina da je T.P. i prije objave natječaja bila angažirana za potrebe ovog radnog mjesta na rok od 60 dana?

2. Koliko je kandidata konkuriralo za radno mjesto koje je na kraju pripalo T.P.? Jesu li neke prijave odbačene?

3. Je li provedeno testiranje kandidata? Ako da, na koji način?

Unaprijed Vam hvala na odgovorima!”

Odgovor nismo dobili. Baš nikakav. Ponovili smo upit nakon nekoliko dana, no ravnateljica Rađenović iz nekog razloga ne želi odgovoriti na postavljena pitanja, očito ne shvaćajući da svojom šutnjom baca dodatnu sumnju na provedbu natječaja u ustanovi kojoj je na čelu.

Ravnateljica Rađenović i gradonačelnica Ikić – Baniček / Foto: Sisak.hr (2015.)

Gostujući u našem programu, Bojan Dadasović je prije otprilike dva mjeseca odgovarao na pitanja naših slušatelja. Jedno od pitanja bilo je sljedeće.

“Poštovani imenjače Bojane, glasala sam za vas i slagala se s velikom većinom toga što ste u kampanji govorili. Često ste isticali kako aktualna gradonačelnica gradi svađalačku atmosferu te pridonosi podjelama u našem gradu, no ipak ste na kraju očito postigli neki kompromisni dogovor, iako ste drugačije najavljivali. S time se nikako ne slažem i smatram da ste trebali ostati u oporbi, no tako je kako je.

Otvoreno vas pitam: Jel taj kompromisni dogovor podrazumijeva i razna pogodovanja vama, vašim kolegama ili obitelji, kao što imamo priliku vidjeti u drugim sredinama?”

Predsjednik Dadasović je između ostalog u svom odgovoru napomenuo da Nova vizija Siska nema niti jednog direktora ili ravnatelja u gradskom sustavu te ponovio da njegovih troje vijećnika u Gradskom vijeću djeluje kao korektiv vlasti.

Kaže da su u pregovorima zahtijevali da upravo on bude predsjednik Gradskog vijeća jer je, kako navodi, jedini pravnik u vijeću (iako je odvjetnik Marko Rafaj vijećnik s njegove liste, op.a.) i jedino se on profesionalno bavi lokalnom upravom. O dodatnim pogodovanjima njegovoj obitelji ili kolegama, što je zanimalo slušateljicu s obzirom na primjere iz drugih sredina, nije se posebno osvrtao.

Bojan Dadasović u studiju Quirinus radija

Afera u Kutini

Za pretpostaviti je kako je slušateljicu na to pitanje potaknula afera koja se nedugo prije Dadasovićevog gostovanja u našem programu događala u Gradu Kutini.

Podsjetimo, tadašnja direktorica kutinskog gradskog poduzeća Eko Moslavina, Adrijana Cvrtila, otkrila je USKOK-u i kolegama iz 24sata da je u tom poduzeću prema naputcima predsjednika Gradskog vijeća Davora Kljakića i gradonačelnika Zlatka Babića zapošljavala članove stranaka i obitelji gradskih vijećnika zbog održavanja vladajuće većine u kutinskom Gradskom vijeću.

Postoji li i u ovoj sisačkoj aferi takva povezanost, zasad ostaje nepoznato.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Siska koja je trebala biti održana 30. studenog je kako doznajemo najavljena za utorak, 7. prosinca. Na toj sjednici će se glasovati o podršci proračunu kojeg predlaže aktualna gradonačelnica Kristina Ikić – Baniček. Bez ruku Bojana Dadasovića i njegovih vijećnika, prijedlog proračuna će teško biti izglasan.

Više vijesti

SPORT

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak s omjerom pobjeda i poraza 3-4 osvojile su peto mjesto u Jedinstvenoj košarkaškoj ligi. Nakon odigranih turnira u Splitu i...

Sisak

Župan Ivan Celjak je, zajedno s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta, obišao aktivna gradilišta na području Lekenika i...

Sisak

U Osijeku je održano finale KUP-a Hrvatske u disciplini 10 m zračna puška i pištolj. Jedina predstavnica sisačkog streljačkog kluba “HVIDR-a SISAK” bila je...

OBNOVA

U ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine, u Ulici Frana Kršinića u sisačkoj gradskoj četvrti Zeleni brijeg otvoreno je gradilište na kojemu će se graditi...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.