Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

NAJAVE

ADVENT U PETRINJI Gradonačelnica Komes najavila ovogodišnji adventski program

U prostoru gradske uprave Grada Petrinje gradonačelnica Magdalena Komes sa suradnicima održala je tiskovnu konferenciju na kojoj je najavljen bogat ovogodišnji adventski program.

Gradonačelnica je istaknula kako su unatoč okolnostima željeli organizirati tradicionalni petrinjski advent. Zbog okolnosti ove će godine biti nešto drugačiji pa će se adventska događanja tako održavati na tri lokacije i to u gradskom parku, Centru novog života te na petrinjskom Pigiku.

Gradonačelnica je ovom prilikom zahvalila tvrtki Petrus projekti koja će ove godine organizira klizalište na lokaciji teniskih terena na Pigiku. Vlasnik tvrtke zahvalio se još dvjema petrinjskim tvrtkama, Pet plus gradnja i Drvo-Štit bez kojih se ova ideja ne bi mogla realizirati kao i ostalim sponzorima. Dodao je kako su radovi već započeli te će klizalište, koje će za petrinjske mališane biti potpuno besplatno, biti otvoreno od 15. prosinca 2021. do 15. siječnja 2022.

Natalija Antić Bjelac, direktorica Poslovnih zona koja upravlja Centrom novog života napomenula je kako se s adventskim događinjima u Centru novog života već krenulo, a nastavit će se petkom i subotom i u narednim tjednima.

Tako će u petak, 10. prosinca od 19 sati nastupiti Antonija Kihalić i Lordan Badanjek, dok će u subotu 11. prosinca od 19 sati nastupiti Ivo Sanković i Ivan Novak.

Ivanka Držaj, direktorica Turističke zajednice najavila je program u petrinjskom parku neposredno prije Božića na kojem će nastupiti lokalni glazbenici naravno uz ponudu raznih proizvoa lokalnih OPG-ovaca, udruga i proizvođača suvenira. Dodala je i kako će za petrinjske mališane u gradskom parku biti organiziran i doček Djeda Božićnjaka uz prigodan program.

Posebnost ovogodišnjeg adventa je “Advent na kotačima” koji će u Petrinji gostovati od 23. do 25.prosinca. Voditeljica ovog projekta, Iva Šalanom Reškovac, najavila je kako 23. prosinca u gradski park stiže Tomislav Bralić i klapa Intrade sa svojim koncertom a na sam Božić, 25. prosinca Robert Mareković i Swingersi sa božićnim repertoarom.

Još vijesti

Petrinja

Ponovljeni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Razvoj poduzetništva u gradu Petrinju – 2. faza“, vrijedan 115 milijuna kuna, zatvoren je u utorak 28. lipnja...

OBNOVA

U organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, u Vojarni pukovnik Predrag Matanović u Petrinji, održana je svečanost dodjele Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za...

OBNOVA

Svečano je otvorena novoobnovljena zgrada Šumarije Petrinja koja je stradala u potresu koji je pogodio krajem 2020. godine područje Sisačko-moslavačke županije. Zbog oštećenja na...

OBNOVA

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić nedavno se osvrnuo na obnovu cestovne infrastrukture na području Petrinje. Jurić dodaje Također, zbog izvođenja radova na sanaciji starog...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.