Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

1.300 djece iz Sisačko – moslavačke na besplatno ljetovanje u Splitsko – dalmatinsku županiju

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak potpisali su Sporazum kojim su osigurali ljetovanje učenika svih četvrtih razreda svih osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije bez obzira da li je osnivač Županija, Grad Sisak ili Grad Kutina.

“Interventne službe s područja Splitsko-dalmatinske županije odmah nakon potresa su pomogle stradalim stanovnicima i institucijama. Brojni volonteri iz naše županije mjesecima su pomagali ugroženim stanovnicima. Kada sam bio u posjeti stradaloj Sisačko-moslavačkoj županiji, čuo sam samo pohvale za rad naših interventnih službi, udruga, Torcide, pojedinaca”, rekao je župan Boban.

Župan Boban sa suradnicima bio je nekoliko puta u Sisku i Petrinji.

“Osigurali smo dio sredstava za obnovu Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora, omogućili djeci s područja Banovine ljetovanje kod nas. Za sve maturante pripremili smo i podijelili materijal iz matematike za pripremu za upis na fakultete. I nama su drugi pružali ruku pomoći kada je bilo potrebno a sada mi pružamo ruku pomoći našim prijateljima iz Sisačko-moslavačke županije i sa zadovoljstvom ćemo primiti na ljetovanje sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije.”

Župani Boban i Celjak imaju izvrsnu suradnju a župan Celjak iskoristio je prigodu te zahvalio svim volonterima iz Splitsko-dalmatinske županije koji su mjesecima pomagali stanovnicima Siska, Petrinje, Gline i drugih dijelova u potresu teško stradale županije.

Župan je zahvalio kolegi Bobanu na donaciji za obnovu škole, na ovogodišnjem ljetovanju za djecu s područja Petrinje i Gline, materijalu za maturante i svoj drugoj pomoći koju daje Splitsko-dalmatinska županija. Posebno je naglasio koliko znači omogućavanje ljetovanja za 1300 djece s područja Sisačko-moslavačke županije.

“U strašnom i tragičnom potresu koji nas je pogodio, mnoga djeca su izgubila svoje domove, djetinjstvo, uspomene. Nema ljepšeg poklona za Božić za učenike četvrtih razreda osnovnih škola, a s kojim se danas vraćamo u našu županiju sretni i zadovoljni, što će oko 1300 djece ljetovati u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nažalost, velik broj naše djece vidjet će more prvi puta. Besplatno ljetovanje je i rasterećenje za mnoge roditelje. Jako smo sretni što smo osigurali ljetovanje našoj djeci jer je i to prigoda za sklapanje novih prijateljstava, druženje, zabavu, učenje, stvaranje lijepih uspomena za cijeli život”, istaknuo je župan Celjak.

U okviru ljetovanja očekuje ih i bogat program kako bi kući ponijeli prelijepe uspomene, a Sisačko-moslavačka županija uputit će svim školama poziv da prijave svoje učenike.

Ovaj sporazum inicijativa je župana Ivana Celjaka nakon uspješne suradnje s županom Blaženkom Bobanom.

Besplatno ljetovanje svim učenicima 4. razreda, Sisačko-moslavačka županija realizirat će bez obzira na osnivača škole, kako bi sva djeca imala jednake uvjete i nezaboravnu uspomenu nakon proteklog teškog razdoblja uzrokovanog potresom.

Podsjetimo, na Badnjak u Glini, Sisačko-moslavačka županija je svim malim stanovnicima Gline i okolnih mjesta omogućila besplatno klizalište tijekom blagdana i školskih praznika.

Tom prigodom župan Ivan Celjak naglasio je koliko je važno razvijati sretno djetinjstvo i kako su prioriteti županije upravo mladi.

Još vijesti

KULTURA

Predstavljanje knjige Tihomira Dujmovića „Hrvatske povijesne istine“, održano je u četvrtak, 21. rujna u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu...

VIJESTI

U Hrvatskoj Kostajnici je održana završna konferencija dvogodišnjeg projekta Knjiga na kotačima, financiranog iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske. Završnoj konferenciji...

Ostalo

U Izboru za najbolji EU projekt koji Hanza media organizira u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom Župan.hr,...

SMŽ

Učenicima četvrtih razreda osnovnih škola iz cijele Sisačko-moslavačke županije i sljedeće godine bit će osigurano besplatno ljetovanje u Splitu zahvaljujući daljnjoj suradnji Splitsko-dalmatinske i...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.