Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Županija osigurala stanove za devet obitelji s potresom pogođenog područja

Župan Ivan Celjak

Poslovni procesi Sisačko-moslavačke županije u proteklih 5 mjeseci koliko obnašam dužnost župana usredotočeni su na sve aktivnosti vezane uz otklanjanje posljedica potresa.

– istaknuo je župan Ivan Celjak

Iako obnova kuća i stambenih zgrada nije u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije, uz pokrenute postupke obnove sisačkog Doma zdravlja, pokretanja postupka gradnje petrinjskog Doma zdravlja, obnove sisačkog i petrinjskog Doma za starije i nemoćne osobe, pokretanja postupka obnove zgrada stradalih u okviru Županijske bolnice, pokretanje postupka za projekte gradnje nove Ekonomske škole Sisak i Srednje škole Petrinja, obnove Srednje škole Glina, OŠ Dragutina Tadijanovića, obnove Glazbene škole Sisak, ulaganja u nove prostore OŠ Dragutina Tadijanovića za potrebe studenata Učiteljskog fakulteta, gradnju učeničkog doma u Sisku, projekte za obnovu glinskog Doma zdravlja i Doma za starije i nemoćne, naglasak je stavljen i na pronalaženje kvalitetnijih uvjeta smještaja tijekom zimskog razdoblja za osobe čiji su domovi stradali u potresu.

Sisačko-moslavačka županija je u protekla tri mjeseca preuzela na korištenje 9 stanova u vlasništvu ustanova kojima je osnivač SMŽ i pokrenula postupak uređivanja kako bi se u njih prije Božića smjestilo 9 obitelji koje borave u kućama s crvenim oznakama, koje su u kontejneru ili drugom organiziranom smještaju. Raspisan je i javni poziv za dodjelu navedenih stanova na privremeno korištenje na sljedećim lokacijama:

– stan u Sisku, Braće Čulig 19, površine 34,30 m² (jednosobni),

– stan u Sisku, Vinogradska 14, površine 70,85 m² (trosobni),

– stan u Sisku, Vinogradska 16, površine 60,40 m² (dvosobni),

– stan u Petrinji, Trg narodnih učitelja 6/1, površine 21,00 m² (jednosobni),

– stan u Petrinji, Trg narodnih učitelja 6/2, površine 29,38 m² (jednosobni),

– stan u Novskoj, Trg Đure Szabe 5, površine 77,74 m² (trosobni),

– stan u Kutini, Ulica kneza Domagoja 15, površine 55,84 m² (trosobni),

– stan u Popovači, Grofa Erdodya 11, površine 35,98 m² (jednosobni),

– stan u Topuskom, Novo Naselje 8b, površine 59,50 m².

Poziv je otvoren do četvrtka 25.11.2021. godine, ukoliko ne bude prijava, Županija će za još 8 dana produžiti rok za iskazivanje interesa. Povjerenstvo će sukladno propisanim uvjetima, provesti postupak dodjele stana na privremeno korištenje na temelju liste prijavljenih.

Svaki tjedan u komunikaciji smo s članovima Vlade, s potpredsjednikom Tomom Medvedom i surađujemo u pitanjima vezanim uz otklanjanje posljedica potresa. Štete na objektima koji su u vlasništvu Županije odnosno koje Županija koristi i objektima ustanova čiji je osnivač Sisačko-moslavačka županija (škole, bolnica, domovi zdravlja, domovi za starije i nemoćne) procjenjuju se na preko 750 milijuna kuna, što je nepremostiv teret za proračun Županije.

Upravo stoga ključna je suradnja i dijalog s Vladom Republike Hrvatske i oko obnove i oko projekata koji su nužni za gospodarski oporavak naše Županije“ – rekao je župan Ivan Celjak.

U suradnji sa Stožerom civilne zaštite nadležnim za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom, temeljem podataka prikupljenih od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, unutar županijske ustanove Top-Terme Topusko i županijskog trgovačkog društva Lječilišta Topusko, organizira se privremeni smještaj za sve osobe koje su izrazile potrebu za kvalitetnijim smještajem tijekom zimskog perioda.

Time će osobe u potpunosti biti zbrinute u sobama u Topuskom, te neće snositi troškove boravka, za njih će to učiniti Sisačko-moslavačka županija uz potporu Vlade Republike Hrvatske.

Još vijesti

Sisak

Od 23. studenoga ove godine pacijentima je dostupno snimanje ortopana u Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” Sisak, ali i posve suvremene metode 3D snimanja...

VIJESTI

Božićno raspoloženje zavladalo je i u timu Poduzetničkog inkubatora PISMO. Zato su mjesec darivanja započeli gaming adventskim kalendarom na svojim društvenim mrežama, facebooku i...

VIJESTI

Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije predvođeni koordinatoricom s. Smiljom Čirko, u sklopu svoje redovite brige za stradale u potresu posebno ovih dana obilaze...

SMŽ

Razvojna agencija SIMORA priključila se nacionalnoj organizaciji “Dana otvorenih vrata EU projekata” organiziravši program nazvan “Zelena vrata Simore” na kojem su prikazani projekti koje...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.