Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

TOMISLAV KRALJ Od svađanja i prepucavanja kojima se koristi sisačka gradonačelnica, nitko u Sisku nema koristi

Tomislav Kralj / Foto: QP

Na jučer održanoj sjednici Županijske skupštine, vijećnik Tomislav Kralj (HDZ) postavio je županu Ivanu Celjaku dva pitanja, od kojih je jedno vezano uz suradnju Županije s Vladom RH te nedavno održanim sastancima s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Natašom Tramišak te ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipom Aladrovićem.

“Bio je ministar Aladrović u Sisku, a ovog tjedna ste bili kod ministrice Tramišak. Moram priznati da je ugodno iznenađenje vidjeti da predstavnik naše županije ima suradnju, a što je još važnije i potporu u resornim ministarstvima.

Od svađanja i prepucavanja kojima se koristi sisačka gradonačelnica, nitko u Sisku nema koristi. Zato vi kao Županija pokrećete neke vrlo važne projekte za Sisak jer Sisak nema vremena čekati. Koji su to projekti i što je dogovoreno na sastanku s ministrom Aladrovićem?”, pitao je vijećnik Tomislav Kralj.

Župan Celjak je u uvodu odgovora rekao da su sastanci s ministrima kontiunirani i da ne prođe niti jedan tjedan a da ne razgovara s nekoliko ministara u Vladi RH.

“Svjesni smo situacije u županiji i da bez pomoći države mi ne možemo puno napraviti za naše sugrađane. S ministrom Josipom Aladrovićem razgovarali smo o nekoliko tema, ono što je najvažnije odnosi se na proširenje smještajnih kapaciteta u domovima za starije i nemoćne osobe. Prije svega se to odnosi na Kutinu, Sisak i Petrinju. Razgovarali smo i o mogućnosti ulaska Doma za starije osobe Glina u tu mrežu. Vjerujem da ćemo realizirati i taj projekt.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje će obnoviti fasadu Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku. Projekt je vrijedan oko 8,5 milijuna kuna, a napravit će se i dodatni radovi unutar ovog objekta. Isto tako, dogovorena je i kompletna obnova Doma za starije i nemoćne osobe u Petrinji”, odgovora župan Ivan Celjak.

“Što se tiče sastanka s ministricom Natašom Tramišak, ovo je treći ili četvrti naš sastanak, a razgovarali smo o projektima koji su važni za našu županiju.

Ne samo o projektima koji se odnose na obnovu, nego i o razvojnim projektima. Na tom području imamo velika očekivanja od buduće financijske perspektive. Bilo je govora o realizaciji projekata na području Siska, Gline i Petrinje, ali i onima u drugim gradovima i općinama Sisačko – moslavačke županije”, zaključio je župan Celjak.

Još vijesti

Sisak

Lađarice Siska pobjednice su IX.Maratona lađa koji se u četvrtak, 11. kolovoza na dionici dugoj 10,5 kilometara, veslao od Metkovića do Opuzena, a u...

SMŽ

780.000 kuna za razvoj turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji odobreno je Turističkoj zajednici Sisačko-moslavačke županije na natječaju Hrvatske turističke zajednice za dodjelu sredstava iz Fonda...

SMŽ

Zamjenik župana Mihael Jurić je u srijedu, 10. kolovoza 2022. godine, kod spomen-obilježja „Slomljeni pejzaž“ na brdu Čukur kod Hrvatske Kostajnice, zajedno s članovima...

OBNOVA

Bespovratnim sredstvima, osiguranim iz Fonda solidarnosti, na području grada Petrinje obnavlja se cestovna infrastruktura oštećena u potresu koji je krajem 2020. godine pogodio ovo...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.