Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Svečano otvoren Kabinet za praktičnu nastavu u Industrijsko-obrtničkoj školi Sisak

U ponedjeljak, 8. studenog 2021. godine, svečano je otvoren i predstavljen Kabinet za praktičnu nastavu učenika u Industrijsko-obrtničkoj školi Sisak.

Kako bi učenicima instalaterskog smjera u sanitarnoj industriji bila omogućena najmodernija praktična nastava, postavljena je zidna instalacija s gotovim funkcionalnim proizvodima za unaprijeđenje praktične nastave.

Ravnatelj Ivan Vrbik

Kabinet je donacija tvrtke Grohe, poznatog svjetskog proizvođača sanitarne opreme, i dio je GIVE programa koji se odnosi na praktično osposobljavanje učenika prema najnovijim trendovima i standardima struke. GIVE je pokrenut kao odgovor na manjak kvalificiranih instalatera u sanitarnoj industriji i istovremeni problem neadekvatne praktične nastave koju imaju učenici u strukovnim školama.

Član Uprave, Ivan Keča

Grohe sa svojim GIVE programom tako osigurava strukovnim školama najmoderniju praktičnu nastavu u regiji zahvaljujući kojoj će učenici svoje teorijsko znanje imati priliku upotpuniti s primjerenim praktičnim radom. Do sada je suradnja ostvarena s više od 26 institucija diljem EMENA regije, osiguravajući mladima edukaciju i trening u području vodovodnih instalacija.

Ova će donacija, osim u jačanju praktične edukacije učenika, imati osobiti značaj i za revitalizaciju i normalizaciju života u  Sisku, osobito na području cijele Banovine nakon potresa.

Još vijesti

CENTRIFUGA

U našu emisiju Centrifuga često stižu upiti vezani uz održavanje cesta i komunalne infrastrukture u sisačkoj Gradskoj četvrti Caprag. S obzirom da Grad Sisak...

Sisak

Središnji državni ured za demografiju i mlade predstavio je danas u Sisku rezultate istraživanja „Utjecaj potresa na mlade u Sisačko-moslavačkoj županiji“, koje je proveo...

SPORT

U Solinu je 15. siječnja održan 4. Turnir olimpijskih nada u gađanju standardnim zračnim oružjem. Sisački klub predstavljalo je četvero natjecatelja, uglavnom početnika, a...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.