Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Š(M)RC SISAK Ravnatelj Mrgan ipak napustio fotelju, u nju trenutno sjeo bivši ravnatelj Stipkov

Gradska sportska ustanova Športsko – rekreacijski centar Sisak ležerno je na svojoj internetskoj stranici promijenila ime svog prvog čovjeka.

Nekad je pisalo Josip Mrgan, a sada na tom mjestu stoji ime Marija Stipkova, bivšeg ravnatelja ove gradske ustanove koji trenutno tu čelnu funkciju obavlja kao vršitelj dužnosti ravnatelja, odnosno do izbora novog, što ne znači da to ponovno neće biti baš Stipkov. On je nakon smjene ostao zaposlenik ove ustanove, uposlen na drugim funkcijama.

S kontroverzama oko Stipkova, kojih je bilo napretek dok je obavljao funkciju ravnatelja, trenutno se ne želimo baviti.

Ova zamjena prvog čovjeka ŠRC-a obavljena je u potpunoj tišini, kao da se u biti baš ništa značajno nije događalo prije ovog poteza. Je li bivši ravnatelj Mrgan smijenjen ili je ipak dao ostavku, kao što je i najavljivao, ostaje još uvijek nepoznato. Informacija o tome trenutno nigdje nije dostupna.

A zašto u tišini i zašto sve pod velom tajne, nakon tri tjedna?

“Psi laju, a karavane prolaze.”

– dobacivao je nekad novinarima bivši premijer Ivo Sanader

Prije ove promjene u vrhu ŠRC-a dogodile su se dvije afere koje su odjeknule u javnosti. Prvo prije tri tjedna optužnica protiv ravnatelja Mrgana zbog povrede ravnopravnosti, odnosno nepuštanja članova HK Siscije u Ledenu dvoranu, a onda nedugo nakon novi šok – kaznena prijava policije zbog isplate lažnih putnih naloga, i to protiv ravnatelja, njegove zamjenice i voditelja odjela.

Odmah po objavi ovih afera, pokušali smo doći do komentara sisačke gradonačelnice Kristine Ikić – Baniček, koja je nekad vrlo jasno iskazivala stavove oko korištenja Ledene dvorane, te predsjednika Gradskog vijeća Bojana Dadasovića i ravnatelja Mrgana. Dadasović je jedini odgovarao na naše upite i na koncu izjavio:

Nova Vizija očekuje smjenu ili ostavku ravnatelja Mrgana. No, Nova vizija ne očekuje ostavku odnosno smjenu iz razloga bagatelnog kaznenog djela za koje postoji sumnja da je počinjeno već zbog lošeg upravljanja ustanovom Športsko – rekreacijski centar. Nova vizija također očekuje i ostavku predsjednika Upravnog vijeća Roberta Grubeca, nekad člana HDZ-a a sada “nezavisnog” na listi SDP-a.

O bagatelnosti ovih kaznenih djela, Siščani koliko se može čuti imaju bitno drugačije mišljenje od Dadasovićevog. A je li možda i spomenuti Grubec napustio predsjedničku funkciju, tek će se saznati.

Kao što smo cijelo vrijeme pisali i pritom negodovali, sisačka gradonačelnica u nijednom trenutku niti jednom objavom, izjavom ili odgovorom nije komentirala afere u ovoj gradskoj ustanovi. Baš nigdje. Šutnja se nastavlja, do promjene je došlo potiho, bez komentara i objašnjenja. Možda ipak samo trenutno, vrijeme će pokazati.

Iako su nam kolege s portala Sisak, Hrvatska i svijet – 24, napisavši članak pod naslovom “Velika pobjeda Radio Quirinusa, Mrgan više nije ravnatelj ŠRC-a”, zbog našeg upornog traženja odgovora dodijelile značajnu ulogu u ovoj promjeni, skromno vjerujemo da naš doprinos ipak nije bio presudan, već očekivanja velike većine Siščana zasićenih nerazjašnjenim aferama i afericama, željnjih života u pristojnom i uređenom društvu.

Više vijesti

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 24. travnja 2024....

KULTURA

Državni arhiv u Sisku poziva na predstavljanje knjige “Doba virusa i ljudi” Krešimira Mišaka koje će se održati u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine...

Sisak

Sisački biskup Vlado Košić krstit će u nedjelju, 21. travnja u 12 sati u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači, peto dijete obitelji...

Sisak

Brojni Siščani i njihovi gosti posjetili su jučer Street Food Festival koji se održava u Sisku na pješačkoj zoni. Festival su i ove godine...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.