Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Š(M)RC SISAK Ravnatelj Mrgan ipak napustio fotelju, u nju trenutno sjeo bivši ravnatelj Stipkov

Mario Stipkov (u krugu) Foto: Facebook / Josip Mrgan Foto: Sisak.hr

Gradska sportska ustanova Športsko – rekreacijski centar Sisak ležerno je na svojoj internetskoj stranici promijenila ime svog prvog čovjeka.

Nekad je pisalo Josip Mrgan, a sada na tom mjestu stoji ime Marija Stipkova, bivšeg ravnatelja ove gradske ustanove koji trenutno tu čelnu funkciju obavlja kao vršitelj dužnosti ravnatelja, odnosno do izbora novog, što ne znači da to ponovno neće biti baš Stipkov. On je nakon smjene ostao zaposlenik ove ustanove, uposlen na drugim funkcijama.

S kontroverzama oko Stipkova, kojih je bilo napretek dok je obavljao funkciju ravnatelja, trenutno se ne želimo baviti.

Ova zamjena prvog čovjeka ŠRC-a obavljena je u potpunoj tišini, kao da se u biti baš ništa značajno nije događalo prije ovog poteza. Je li bivši ravnatelj Mrgan smijenjen ili je ipak dao ostavku, kao što je i najavljivao, ostaje još uvijek nepoznato. Informacija o tome trenutno nigdje nije dostupna.

A zašto u tišini i zašto sve pod velom tajne, nakon tri tjedna?

“Psi laju, a karavane prolaze.”

– dobacivao je nekad novinarima bivši premijer Ivo Sanader

Prije ove promjene u vrhu ŠRC-a dogodile su se dvije afere koje su odjeknule u javnosti. Prvo prije tri tjedna optužnica protiv ravnatelja Mrgana zbog povrede ravnopravnosti, odnosno nepuštanja članova HK Siscije u Ledenu dvoranu, a onda nedugo nakon novi šok – kaznena prijava policije zbog isplate lažnih putnih naloga, i to protiv ravnatelja, njegove zamjenice i voditelja odjela.

Odmah po objavi ovih afera, pokušali smo doći do komentara sisačke gradonačelnice Kristine Ikić – Baniček, koja je nekad vrlo jasno iskazivala stavove oko korištenja Ledene dvorane, te predsjednika Gradskog vijeća Bojana Dadasovića i ravnatelja Mrgana. Dadasović je jedini odgovarao na naše upite i na koncu izjavio:

Nova Vizija očekuje smjenu ili ostavku ravnatelja Mrgana. No, Nova vizija ne očekuje ostavku odnosno smjenu iz razloga bagatelnog kaznenog djela za koje postoji sumnja da je počinjeno već zbog lošeg upravljanja ustanovom Športsko – rekreacijski centar. Nova vizija također očekuje i ostavku predsjednika Upravnog vijeća Roberta Grubeca, nekad člana HDZ-a a sada “nezavisnog” na listi SDP-a.

O bagatelnosti ovih kaznenih djela, Siščani koliko se može čuti imaju bitno drugačije mišljenje od Dadasovićevog. A je li možda i spomenuti Grubec napustio predsjedničku funkciju, tek će se saznati.

Kao što smo cijelo vrijeme pisali i pritom negodovali, sisačka gradonačelnica u nijednom trenutku niti jednom objavom, izjavom ili odgovorom nije komentirala afere u ovoj gradskoj ustanovi. Baš nigdje. Šutnja se nastavlja, do promjene je došlo potiho, bez komentara i objašnjenja. Možda ipak samo trenutno, vrijeme će pokazati.

Iako su nam kolege s portala Sisak, Hrvatska i svijet – 24, napisavši članak pod naslovom “Velika pobjeda Radio Quirinusa, Mrgan više nije ravnatelj ŠRC-a”, zbog našeg upornog traženja odgovora dodijelile značajnu ulogu u ovoj promjeni, skromno vjerujemo da naš doprinos ipak nije bio presudan, već očekivanja velike većine Siščana zasićenih nerazjašnjenim aferama i afericama, željnjih života u pristojnom i uređenom društvu.

Još vijesti

Sisak

Olujno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je jučer čak pet županija, a zaprimljene su dojave o oštećenim krovovima, srušenim stablima na prometnicama...

KULTURA

Ženski vokalni sastav ”Lađarice” iz Siska, glazbenik Robert Hudulin i sisački fotograf Dorijan Šipuš predstavljat će Hrvatsku na manifestaciji Dani Hrvatske u Nizozemskoj –...

Sisak

Na prvoj utrci solarnih automobila SOELA, održanoj 2013.godine u Sisku održanoj u organizaciji Tehničke škole Sisak sudjelovalo je pet vozila, a ove godine na...

Sisak

Vijećnik u Županijskoj skupštini Tomislav Kralj je kao izaslanik župana Ivana Celjaka u subotu, 21. svibnja u Odri, naselju na području Grada Siska, nazočio...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.