Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Š(M)RC SISAK Gradonačelnica nije odgovorna, očekujemo smjenu zbog lošeg upravljanja, a ne zbog bagatelnog kaznenog djela

Odgovore na pitanja o situaciji u sisačkom Športsko – rekreacijskom centru, medijskoj šutnji gradonačelnice Ikić – Baniček, atmosferi u gradskoj upravi i odnosima s SDP-om te njegovoj navodnoj ostavci, pokušali smo dobiti od predsjednika Gradskog vijeća Grada Siska i čelnika Nove vizije Siska, Bojana Dadasovića.

Prošlo je dva tjedna od podnošenja kaznene prijave policije protiv ravnatelja ŠRC-a Josipa Mrgana i suradnika zbog isplate lažnih putnih naloga, te nešto više od podizanja optužnice također protiv ravnatelja Mrgana zbog nepuštanja članova HK Siscije u sisačku Ledenu dvoranu.

“Nova vizija Siska podržava rad institucija te očekuje smjenu ravnatelja Mrgana. Također, Nova vizija oštro osuđuje i korištenje institucija prisile za eliminiranje političkih protivnika te očekuje da će se s jednakom pažnjom pristupiti svim nečasnim radnjama kako unutar gradskog tako i županijskog sustava.” 

– izjavio je Dadasović odmah po objavi policijskog izvješća o kaznenoj prijavi protiv ravnatelja ŠRC-a

S obzirom da se smjena ravnatelja još nije dogodila, niti je ravnatelj podnio ostavku, kako danas komentira ovaj slučaj i očekuje li i dalje smjenu ravnatelja Mrgana, pitamo našeg sugovornika koji sada pak tvrdi da se radi o bagatelnom kaznenom djelu te da smjenu ravnatelja, ali i predsjednika Upravnog vijeća očekuje iz drugog razloga.

Nova Vizija očekuje smjenu ili ostavku ravnatelja Mrgana. No, Nova vizija ne očekuje ostavku odnosno smjenu iz razloga bagatelnog kaznenog djela za koje postoji sumnja da je počinjeno već zbog lošeg upravljanja ustanovom Športsko – rekreacijski centar. Nova vizija također očekuje i ostavku predsjednika Upravnog vijeća Roberta Grubeca, nekad člana HDZ-a a sada “nezavisnog” na listi SDP-a. Nova vizija također očekuje da se HDZ počne baviti suštinskim pitanjima od interesa za građane Grada Siska a to je naravno obnova. Nažalost, od HDZ-a Grada Siska nismo ništa konkretno čuli na tematskoj sjednici Gradskog vijeća.

– odgovara Dadasović

Kako komentirate gradonačelničinu medijsku šutnju o situaciji u ovoj gradskoj ustanovi?

Nova vizija smatra da gradonačelnica nije odgovorna za stanje u ŠRC-u već su to ravnatelj i Upravno vijeće pa shodno tome očekujemo i odgovornost istih.

– navodi čelnik Nove vizije Siska, Bojan Dadasović

Jeste li na tu temu razgovarali s gradonačelnicom Ikić – Baniček? Ako da, možete li nam reći kakav je njezin stav o tome?

Razgovaram samo o temama koje su od interesa za građane grada Siska. Nova vizija se ne bavi kadroviranjem pa shodno tome od onih koji loše kadroviraju očekuje i odgovornost.

– ističe Dadasović
Bojan Dadasović u studiju Quirinus radija

U posljednje vrijeme u gradu se može čuti kako u odnosu vijećnika Nove vizije Siska i SDP-ovih vijećnika postoje određena neslaganja, te da u sisačkoj gradskoj upravi vlada loša atmosfera koju gradonačelnica pokušava prikriti.

Ima li tu istine i jeste li zbog toga podnijeli ostavku koju ste naknadno povukli?

Točno je da Nova vizija želi uvesti nove trendove i sustav upravljanja u Gradu Sisku. Trenutno u gradu Sisku postoje tri opcije: SDP, HDZ i Nova vizija. Manje je bitno hoće li Bojan Dadasović, koji svoju dužnost predsjednika Gradskog vijeća obavlja počasno, biti predsjednik Gradskog vijeća ili ne. Na tragu toga Nova vizija kao korektiv djeluje isključivo u interesu građana a što su naši građani imali priliku i vidjeti u dosadašnjem djelovanju vijećnika te mene kao predsjednika Gradskog vijeća.

– odgovara Dadasović

Iako dobivamo sve ozbiljnije potvrde o vrlo lošim odnosima među vladajućima, SDP-om i Novom vizijom Siska, te da je predsjednik sisačkog Gradskog vijeća uistinu podnio ostavku koju je naknadno povukao, Dadasović na to pitanje u ovom razgovoru nije želio konkretno odgovoriti.

Kako kroz neformalne razgovore saznajemo, SDP-ovi vijećnici često iskazuju nezadovoljstvo odnosima u Gradskom vijeću s vijećnicima Nove vizije Siska i Dadasovićem kao predsjednikom vijeća. Iz drugih pak izvora, vrlo bliskih vladajućim strukturama, doznajemo kako je Dadasović u svojoj ostavci navodno jasno naveo da u gradskom sustavu vlada loše, prilično kaotično stanje, o čemu se i u kuloarima može čuti.

Ono što svakako treba jasno naglasiti, Bojan Dadasović je trenutno jedina visokopozicionirana osoba iz gradskog sustava koja odgovara na upite novinara, te o temi stanja u ŠRC-u javno govori, bilo putem medija ili svog Facebook profila.

Za razliku od njega, najodgovornija osoba grada koja je nekad vrlo jasno iskazivala stavove oko korištenja Ledene dvorane, i dalje o ovoj temi šuti.

Ako već iz nekog njoj važnog razloga ne želi komentirati optužnicu protiv ravnatelja ŠRC-a zbog nepuštanja članova HK Siscije u Ledenu dvoranu, zašto gradonačelnica Kristina Ikić – Baniček ne komentira drugi slučaj – kaznenu prijavu zbog isplate lažnih putnih naloga?

Josip Mrgan i Kristina Ikić – Baniček / Foto: Sisak.hr

Naš sugovornik u članku Ravnatelju optužnica, gradonačelnica već danima šuti, a mi smo nekad pričali ovako, rekao je o toj temi, između ostalog, sljedeće:

Kad vidi da više ne prolazi taktika bježanja ili izbjegavanja, onda će vjerojatno izvući stari trik iz priručnika za preživljavanje… HDZ pravosuđe, HDZ policija, HDZ ovo ono, svi protiv nje.

Možda s ravnateljem Josipom Mrganom imamo više sreće.

“Poštovani gosp. Mrgan, kako smo doznali od dobro upućenog izvora, najavili ste da ćete zbog podignute optužnice i podnesene kaznene prijave protiv Vas i suradnika podnijeti ostavku s mjesta ravnatelja ŠRC-a Sisak.

To se vidimo još nije dogodilo, pa Vas molim za komentar navedenog? Hoćete li uopće podnijeti ostavku? Ako ipak nećete podnijeti ostavku, možete li navesti svoje razloge za takvu odluku?

Jeste li o tome razgovarali sa sisačkom gradonačelnicom? Ako jeste, koji je njezin stav?

Je li u sportskoj ustanovi ŠRC Sisak došlo do kadrovskih promjena na vodećim mjestima nakon što je policija objavila izvješće o podnesenoj kaznenoj prijavi protiv Vas i suradnika, spominje se Vaša zamjenica i voditelj odjela?

Postoje li u ŠRC-u novonastali problemi zbog cijele situacije?

Unaprijed hvala na odgovorima.”

Odgovore ravnatelja sisačkog ŠRC-a, pogađate, nismo dobili. Isto kao ni odgovor gradskog poduzeća Komunalac na temu uklanjanja grafita sisačkih Bad Blue Boysa. Također, i gradonačelničin odgovor na tu drugu temu strpljivo iščekujemo.

Narodna mudrost “Šutnja je zlato!” može se moguće naći, u formi krilatice, uokvirena na radnim stolovima mnogih čelnika u sisačkom gradskom sustavu.

Više vijesti

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

Sisak

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 28. do 30. lipnja biti održan 6. Mladifest Hrvatska. Pripreme za...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama organizira “Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije” koji će se održati u petak, 26. travnja 2024. godine od...

Sisak

Mlade košarkašice Košarkaškog Kluba Sisak vodeće su u regionalnom natjecanju kadetkinja. Nakon 7 odigranih kola igračice trenera Ivana Vanića imaju 6 pobjeda i jedan...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.