Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Velika Ludina

Posljednje izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna Općine Velika Ludina

Općinski vijećnici Velike Ludine na nedavno su održanoj sjednici Općinskog vijeća donijeli posljednje izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna.

Načelnik Dražen Pavlović kazao je kako je usvajanjem ovog dokumenta stvoren glavni preduvjet za izradu općinskog proračuna za 2022. godinu te kako je zbog pandemije nekoliko planiranih stvari za ovu godinu moralo biti prolongirano.

Načelnik Dražen Pavlović

U novom će se proračunu predvidjeti i određena financijska sredstva za pripremu projekata, odnosno izradu projektne dokumentacije i kupnju okolnog zemljišta za potrebu izgradnje nove sportske dvorane.

„Puno naših projekata ovisi o europskim sredstvima, odnosno o tome hoće li se određeni natječaji otvoriti kako bi mogli naš nova udružiti s europskim te tako napraviti više i kvalitetnije“, navodi Pavlović.

Novi proračun obuhvatit će sredstava i za daljnja ulaganja u crkvu kojoj je potrebno novo krovište i obnova pročelja, a pomoći će se i u obnovi župnog doma.

I dalje će se podupirati rad udruga i klubova, odnosno sve društvene, kulturne, sportske i socijalne aktivnosti, a dodatno će se ulagati i u obrazovanje. Također, ako će biti prilike, krenut će se s izmjenom postojeće ulične rasvjete.

„Proračun koji nam uskoro dolazi na sjednicu Općinskog vijeća obuhvatit će sve naše trenutne planove, no, moguće je da će se u međuvremenu stvoriti prilike i za neke nove projekte, te ćemo realizirati i njih“, zaključio je Pavlović.

Još vijesti

SMŽ

„Nastavljamo s ulaganjima u cestovnu infrastrukturu na području naše županije“, rekao je danas u Velikoj Ludini župan Ivan Celjak, podsjetivši kako je proteklih dana...

Velika Ludina

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja prošloga je tjedna održan sastanak na temu izgradnje sportske dvorane u Velikoj Ludini. Na sastanku s ministrom Radovanom Fuchsom...

Velika Ludina

Krajem prošlog tjedna načelnik Općine Velika Ludina Dražen Pavlović potpisao je Ugovore o dodjeli stipendija sa osamnaestero srednjoškolaca i osmero studenata za ovu školsku,...

Velika Ludina

Općina Velika Ludina izglasala je Proračun za 2022. godinu. Načelnik Dražen Pavlović o realizaciji ovogodišnjeg proračuna te o proračunu za iduću godinu O planovima...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.