Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Velika Ludina

Posljednje izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna Općine Velika Ludina

Općinski vijećnici Velike Ludine na nedavno su održanoj sjednici Općinskog vijeća donijeli posljednje izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna.

Načelnik Dražen Pavlović kazao je kako je usvajanjem ovog dokumenta stvoren glavni preduvjet za izradu općinskog proračuna za 2022. godinu te kako je zbog pandemije nekoliko planiranih stvari za ovu godinu moralo biti prolongirano.

Načelnik Dražen Pavlović

U novom će se proračunu predvidjeti i određena financijska sredstva za pripremu projekata, odnosno izradu projektne dokumentacije i kupnju okolnog zemljišta za potrebu izgradnje nove sportske dvorane.

„Puno naših projekata ovisi o europskim sredstvima, odnosno o tome hoće li se određeni natječaji otvoriti kako bi mogli naš nova udružiti s europskim te tako napraviti više i kvalitetnije“, navodi Pavlović.

Novi proračun obuhvatit će sredstava i za daljnja ulaganja u crkvu kojoj je potrebno novo krovište i obnova pročelja, a pomoći će se i u obnovi župnog doma.

I dalje će se podupirati rad udruga i klubova, odnosno sve društvene, kulturne, sportske i socijalne aktivnosti, a dodatno će se ulagati i u obrazovanje. Također, ako će biti prilike, krenut će se s izmjenom postojeće ulične rasvjete.

„Proračun koji nam uskoro dolazi na sjednicu Općinskog vijeća obuhvatit će sve naše trenutne planove, no, moguće je da će se u međuvremenu stvoriti prilike i za neke nove projekte, te ćemo realizirati i njih“, zaključio je Pavlović.

Još vijesti

Velika Ludina

U skladu s utvrđenim planom i programom održavanja nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima na području Općine Velika Ludina, načelnik Dražen Pavlović istaknuo je kako...

VIJESTI

Sisački biskup Vlado Košić krstio je u subotu, 30. listopada u župnoj crkvi sv. Mihaela ark. u Velikoj Ludini, Josipa – peto dijete u...

Velika Ludina

Na 5. sjednici OV Općine Velika Ludina vijećnici su raspravili 12 točaka. Usvojena su financijska izvješća Općine i njezinih proračunskih korisnika – Knjižnice i...

Velika Ludina

Općina Velika Ludina objavila je Natječaj za dodjelu stipendija studentima i učenicima srednjih škola. Pravo prijave na Natječaj imaju svi redoviti studenti i učenici...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.