Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

PORIN Počele prijave za 29. izdanje Porina

Otvorene su prijave za 29. izdanje Porina, kojima glazbena struka tradicionalno nagrađuje izvrsnost unutar domaćeg glazbenog stvaralaštva.

Prijave izdanja za ukupno 39 kategorija trajat će do 22. studenog, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30. studenog. Prijavljuje se online, putem aplikacije na prijave.porin.org.

Kako je priopćeno, iznimno će se, radove koji budu objavljeni između 22. i 30. studenog, ako ne budu unaprijed prijavljeni putem aplikacije, moći prijaviti do 3. prosinca, putem formulara koji će se moći zatražiti na info@porin.org.

Kategorija “Najbolji album za djecu” od 2015. godine je bijenalna te se ove godine dodjeljuje, s obzirom na to da nije dodijeljena prošle godine.

U svim kategorijama, osim “Albuma godine”, mogu se prijaviti albumi koji imaju 51 posto materijala iz zadnje dvije godine, izborne i prethodne, s tim da sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu, a prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača. Takav album mora biti objavljen u fizičkom obliku i adekvatno opremljen.

Za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde. 

Uz diskografske kuće, snimke i izdanja i dalje mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe. 

Sve detaljne informacije o kategorijama dostupne su na službenim stranicama Porina.

Više vijesti

Ostalo

Marko Kutlić stiže na pozornicu 70. Zagrebačkog festivala s pjesmom “Zar svejedno je”, a radi se o singlu koji je na prvo slušanje osvojio radijski eter,...

Ostalo

Pjevačica Ivana Kovač odlučila je predstaviti novi singl u zadnjem tjednu prošle godine. Pjesmu “Lom” napisao je njen dugogodišnji suradnik Nenad Ninčević, a glazbu i aranžman Branimir Mihaljević....

Ostalo

Nakon singla “Na putu sam za ludilo” kojim je razveselio publiku na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama, Željko Krušlin Kruška uz pratnju grupe Latino objavljuje pjesmu...

Ostalo

Boris Novković odlučio je kraj ove godine obilježiti objavom novog singla i spota “Netko laže” s kojim najavljuje izlazak novog studijskog albuma i to, kako...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.