Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SVIJET GLAZBE

PORIN Počele prijave za 29. izdanje Porina

Otvorene su prijave za 29. izdanje Porina, kojima glazbena struka tradicionalno nagrađuje izvrsnost unutar domaćeg glazbenog stvaralaštva.

Prijave izdanja za ukupno 39 kategorija trajat će do 22. studenog, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30. studenog. Prijavljuje se online, putem aplikacije na prijave.porin.org.

Kako je priopćeno, iznimno će se, radove koji budu objavljeni između 22. i 30. studenog, ako ne budu unaprijed prijavljeni putem aplikacije, moći prijaviti do 3. prosinca, putem formulara koji će se moći zatražiti na info@porin.org.

Kategorija “Najbolji album za djecu” od 2015. godine je bijenalna te se ove godine dodjeljuje, s obzirom na to da nije dodijeljena prošle godine.

U svim kategorijama, osim “Albuma godine”, mogu se prijaviti albumi koji imaju 51 posto materijala iz zadnje dvije godine, izborne i prethodne, s tim da sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu, a prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača. Takav album mora biti objavljen u fizičkom obliku i adekvatno opremljen.

Za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde. 

Uz diskografske kuće, snimke i izdanja i dalje mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe. 

Sve detaljne informacije o kategorijama dostupne su na službenim stranicama Porina.

Još vijesti

SVIJET GLAZBE

Autor ove lepršave pjesme latino ritma je Mirko Šenkovski Geronimo, a novu je pjesmu legendarni pjevač objavio ponovo za Croatia Records. “To je naša...

SVIJET GLAZBE

Ljubavnu priču jednog od najpoznatijih hrvatskih slikara, kipara i pjesnika, Izvora Oreba te njegove supruge Emilije Karlavaris, akademske slikarice i kiparice poznate po vrsnim...

SVIJET GLAZBE

“Poljubi me nježno” najnoviji je hit duet popularne grupe Gea koja svojoj publici daruje ono što najbolje zna – ljubavne stihove i note u izvedbi dva vrsna...

SVIJET GLAZBE

Mlada hrvatska pop zvijezda Mia Negovetić upisala je još jedan sjajan nastup na Dori gdje je s pjesmom “Forgive Me (Oprosti)” osvojila sjajno treće mjesto. U emocijama nabijenoj večeri, devetnaestogodišnja Riječanka još je jednom pokazala zrelost...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.