Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SVIJET GLAZBE

PORIN Počele prijave za 29. izdanje Porina

Otvorene su prijave za 29. izdanje Porina, kojima glazbena struka tradicionalno nagrađuje izvrsnost unutar domaćeg glazbenog stvaralaštva.

Prijave izdanja za ukupno 39 kategorija trajat će do 22. studenog, a odnose se na radove objavljene u izbornoj godini zaključno s 30. studenog. Prijavljuje se online, putem aplikacije na prijave.porin.org.

Kako je priopćeno, iznimno će se, radove koji budu objavljeni između 22. i 30. studenog, ako ne budu unaprijed prijavljeni putem aplikacije, moći prijaviti do 3. prosinca, putem formulara koji će se moći zatražiti na info@porin.org.

Kategorija “Najbolji album za djecu” od 2015. godine je bijenalna te se ove godine dodjeljuje, s obzirom na to da nije dodijeljena prošle godine.

U svim kategorijama, osim “Albuma godine”, mogu se prijaviti albumi koji imaju 51 posto materijala iz zadnje dvije godine, izborne i prethodne, s tim da sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu, a prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača. Takav album mora biti objavljen u fizičkom obliku i adekvatno opremljen.

Za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde. 

Uz diskografske kuće, snimke i izdanja i dalje mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije te svi zainteresirani građani RH, čime su u proces uključeni svi dionici hrvatske glazbe. 

Sve detaljne informacije o kategorijama dostupne su na službenim stranicama Porina.

Još vijesti

SVIJET GLAZBE

Jučer u 13 sati publika je mogla čuti novi singl i spot Damira Kedže, “Kad ljubav”. Ovu emotivnu baladu autorski potpisuje jedan od najpopularnijih regionalnih kantautora, Sergej...

SVIJET GLAZBE

Švedska pop senzacija, grupa ABBA u petak je objavila novi album “Voyage”, gotovo 40 godina nakon što su se njezini članovi razišli, a digitalni koncert održat će se...

SVIJET GLAZBE

Iako je obrada pjesme “Od Prevlake do Dunava” grupe Mejaši objavljena na njihovom prvom EP-ju 2013. godine, tek je sada stigao videospot za nju. I to...

SVIJET GLAZBE

Na oduševljenje svoje mnogobrojne publike jedna od naših najboljih vokalistica objavila je novu pjesmu. Godinu dana nakon ultimativnog hita “Puna memorija”, s kojim se ustoličila i kao sjajna...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.