Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

POMOĆ GOSPODARSTVENICIMA Ministar Ćorić i župan Celjak održali radni sastanak

Župan Ivan Celjak je u srijedu 3. studenoga 2021. godine prisustvovao radnom sastanku s ministrom Tomislavom Ćorićem na temu pomoći gospodarstvenicima na našem području.

Cilj je privući investitore koji posluju i izvan naše županije, kako bi ovdje otvorili svoje podružnice ili pokrenuli dio djelatnosti, otvarali nova postrojenja i zapošljavali nove ljude.

Sisačko-moslavačka županija i Vlada RH ulažu velike napore u razvijanje okruženja koje pomaže gospodarstvenicima s područja županije. Za područja stradala potresom osigurane su potpore za očuvanje radnih mjesta po znatno lakšim uvjetima. Trenutno je u mjeru uključeno 18.554 radnika odnosno 4.871 poslodavac, a za šta je isplaćeno 76.511.646 kuna.

Mjera Vlade RH za područja pogođena potresom, koja se na području Sisačko-moslavačke županije pokazala vrlo uspješnom, je mjera Javnih radova, namijenjena nezaposlenim osobama prijavljenim  u evidenciju nezaposlenih. U mjeru je bilo uključeno 468 osoba za što je osigurano 16 milijuna kuna. Ista mjera je produžena za sljedećih 6 mjeseci i obuhvaća 520 ljudi za što je predviđeno 19 milijuna kuna.

Također, je raspisan i Javni poziv za dodjelu novčane pomoći poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom na području pogođenom potresom u ukupnom iznosu od 15 milijuna kuna. Sredstva novčane pomoći mogu se koristiti u svrhu saniranja štete nastale potresom, troškova poslovanja, kao i troškova plaća zaposlenih osoba s invaliditetom. Do sada je sklopljeno 30 ugovora u vrijednosti 4.296.116,09 kuna za održavanje zaposlenosti 4511 radnika od čega 90 osoba s invaliditetom.

Velika pomoć Vlade RH je i uplata 30 milijuna kuna RH Gradu Petrinji za završetak poduzetničke zone, te  pomoć obrtnicima u Sisačko-moslavačkoj županiji putem potpora male vrijednosti za što je Vlada RH osigurala 10 milijuna kuna. Dodatnih 15,7 milijuna kuna Vlada RH osigurala je za pomoć malim poduzetnicima s područja Grada Petrinje.

Zasigurno je važna provedba i sustava financiranja potpora od strane Sisačko-moslavačke županije namijenjenih gospodarstvenicima (obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu), no u narednom razdoblju učinit će se i korak dalje. Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s HBOR i HAMAG, predstavit će se paket mjera za gospodarstvenike koji djeluju na našem području, a iznimno povoljni uvjeti odnosit će se i na sve one investitore iz drugih dijelova Hrvatske koji će svoju djelatnost razvijati na području Sisačko-moslavačke županije.

Više vijesti

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Petrinja

Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i Privreda Petrinja d.o.o. zajednički će sanirati Ulicu Gromova. U tom cilju izrađen je Glavni projekt...

OBNOVA

Uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačka županija osigurala je 12,3 milijuna eura za obnovu vatrogasnih domova stradalih u potresu koje koriste dobrovoljna vatrogasna društva...

VIJESTI

Stanovnici Sisačko – moslavačke županije na ovim su izborima prvi puta glasali u dvije izborne jedinice, petoj i sedmoj. Od sedam gradova u županiji,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.