Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Pijani vozači izazvali prometne nesreće na autocesti, u Sisku, Glini i Kutini

U petak, 29. listopada, oko 17 sati, na autocesti A 11 Zagreb-Sisak, prometnu
nesreću pod utjecajem alkohola od 1,28 promila izazvao je 32-godišnjak iz Siska. On je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake osobnim vozilom zagrebačkih registracija udario u zaštitnu metalnu ogradu. Zbog počinjenih prekršaja protiv vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 22.50 sati, u ulici Berislava Pavičića u Sisku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo kada je osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 1,39 promila upravljao 68-godišnjak iz Siska. On je po dolasku u raskrižje sletio na travnatu površinu i nogostup, nakon čega je udario u betonski rubnik i dvorišnu ogradu. Zbog počinjenih prekršaja protiv vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

Sljedećeg dana, pet minuta poslije ponoći, na raskrižju Trga bana Josipa Jelačića i Petrinjske ulice u Glini, prometnu nesreću s materijalnom štetom je izazvao 18-godišnjak iz Gline, koji je pod utjecajem alkohola od 1,09 promila upravljao osobnim vozilom sisačkih registracija.

On je uslijed neprilagođene brzine po ulasku u raskrižje, izgubio nadzor nad vozilom, sletio na nogostup i udario u dvorišnu ogradu. Protiv vozača slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Četrdesetak minuta poslije, u ulici Aleje Vukovara u Kutini, prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je pijani vozač. Naime, do nesreće je došlo kada je pod utjecajem alkohola od 1,83 promila osobnim vozilom kutinskih registracija upravljao 29-godišnjak s područja Kutine.

On je prilikom pretjecanja udario u osobno vozilo koje se kretalo ispred njega, a kojim je pod utjecajem alkohola od 0,48 primila upravljala 22-godišnjakinja. Od siline udarca, osobno vozilo kutinskih registracija je sletjelo van kolnika, prešlo preko kanala, udarilo u ogradu i prevrnulo se na krov.

Vozač je smješten u nadležnu policijsku postaju do prestanka djelovanja opojnih sredstava te zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu, dok je vozačici izdana obavijest o počinjenom prekršaju.

U nedjelju, 31. listopada, oko 18 sati, na glinskom području u mjestu Roviška, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač teško ozlijeđen. Do nesreće je došlo kada je osobnim vozilom sisačkih registracija pod utjecajem alkohola od 0,52
promila upravljao 63-godišnjak iz Zagreba.

On je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, sišao s kolnika te se više puta prevrnuo na livadi. Liječnička pomoć mu je pružena u sisačkoj Općoj bolnici gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede. Zbog počinjenih prekršaja protiv vozača slijedi obavezni prekršajni nalog.

Više vijesti

Iz policijske bilježnice

U srijedu, 17. travnja, u mjestu Husain na kutinskom području došlo je do požara objekata 53-godišnjeg i 54-godišnjeg vlasnika. Na mjestu događaja obavljen je...

Iz policijske bilježnice

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je jučer, 17. travnja, u Galdovačkoj ulici u Sisku, pokušao provaliti u bankomat i ljekarnu. Na mjestu događaja...

Iz policijske bilježnice

U subotu, 12. travnja, na novljanskom području, po nalogu suda izvršena je pretraga kuće i drugih prostorija koje koriste dvojice muškaraca starosti 25 i...

Iz policijske bilježnice

Policijski službenici Postaje granične policije Hrvatska Kostajnica i Policijske postaje Petrinja su zaprimili prijave oštećenih kojima su se prošli tjedan putem WhatsApp i Messenger...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.