Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

[FOTO] Nemjerljiv doprinos Specijalne jedinice policije “OSA” Sisak u stvaranju Hrvatske

U Sisku je jučer obilježena 30. obljetnica osnivanja Specijalne jedicine policije „OSA“. Izaslanstva su položila vijence i položila svijeće kod spomen-obilježja u bazi Interventne jedinice policije u Sisku.

Svih nestalih, poginulih, smrtno stradalih i preminulih pripadnika te jedinice, njih četrdeset osam, u pozdravnom se govoru prisjetio predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije Sisak Eduard Blagaj.

“Sjećamo se Specijalne jedinice policije “OSA” Sisak koji su dali nemjerljiv doprinos u obrani i stvaranju naše domovine. Posebno se prisjećamo poginulih pripadnika “OSA” , onih koji su na putu naših ostvarenja slobode dali živote.”, izjavio je ovom prigodom župan Ivan Celjak.

Obavljajući zadaće od Cavtata preko Velebita do Zapadne Slavonije jedinica je u sudjelovala u brojnim pretragama terena, izviđačkim akcijama, zaposjedanju crta razgraničenja i oslobađanju privremeno okupiranog teritorija.

Usporedno s obavljanjem vojnih i policijskih zadaća jedinica kontinuirano provodi obuku koja je bila jedan od ključnih čimbenika koji su utjecali na uspješnost pripadnika jedinice. Kruna njihovog ratnog puta bile su operacije „Bljesak“ i „Oluja“ u kojima je SJP „OSA“ kao dio Skupnih snaga MUP-a odigrala jednu od ključnih uloga u oslobađanju okupiranih dijelova Republike Hrvatske. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, obilježavanje je nastavljeno u hotelu Panonija Sisak gdje je održana svečana akademija.

Još vijesti

Sisak

Od 23. studenoga ove godine pacijentima je dostupno snimanje ortopana u Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” Sisak, ali i posve suvremene metode 3D snimanja...

VIJESTI

Božićno raspoloženje zavladalo je i u timu Poduzetničkog inkubatora PISMO. Zato su mjesec darivanja započeli gaming adventskim kalendarom na svojim društvenim mrežama, facebooku i...

SMŽ

Razvojna agencija SIMORA priključila se nacionalnoj organizaciji “Dana otvorenih vrata EU projekata” organiziravši program nazvan “Zelena vrata Simore” na kojem su prikazani projekti koje...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.