Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Nakon 40 godina ABBA se vratila s novim albumom “Voyage”

Švedska pop senzacija, grupa ABBA u petak je objavila novi album “Voyage”, gotovo 40 godina nakon što su se njezini članovi razišli, a digitalni koncert održat će se u svibnju u Londonu.

Agnetha, Bjorn, Benny i Anni-Frid, što čini akronim ABBA, još od razlaza 1982. ili godinu dana od njihova zadnjeg albuma “The Visitors”, nisu objavili nijednu novu pjesmu.

“Voyage” je objavljen na internetskim stranicama grupe u četvrtak u ponoć u raznim vremenskim zonama, na radost dugogodišnjih obožavatelja iz cijelog svijeta.

Nakon višegodišnjeg nagađanja i nekoliko neuspjelih nagovještaja, grupa je u rujnu konačno najavila ponovno okupljanje i novi album te objavila singlove “I still have faith in you” i “Don’t shut me down”.

No uz album “Voyage” s 10 pjesama grupa će predstaviti i digitalne avatare, nazvane “ABBAtars”, na koncertu u Londonu u svibnju.

“ABBAtari” su stvoreni tehnologijom snimanja pokreta, sličnom onoj koja se koristila za stvaranje Golluma u seriji filmova “Gospodar prstenova” i prikazat će članove benda onako kako su izgledali 1979. godine.

Hologrami su proizvod višegodišnjeg projekta, osmišljenog u partnerstvu s tvrtkom za specijalne efekte tvorca “Ratova zvijezda” Georgea Lucasa.

Više puta odgađani zbog tehničkih poteškoća, a zatim i zbog pandemije covida-19, konačno će biti predstavljeni u svibnju. Grupa je najprije osmislila ideju o avatarima, a zatim je uslijedio rad na glazbi.

Godine 2018. grupa je potvrdila nagađanja o povratku, no informacije o glazbi zadržane su u tajnosti.

“Najprije smo imali samo dvije pjesme, a onda smo rekli: ‘Pa možda bismo ih trebali napraviti još nekoliko’, što kažete na to, cure, a one su odgovorile potvrdno”, ispripovijedao je Benny Andersson (74) nakon što je album najavljen. “A potom sam ih upitao zašto ne bismo napravili cijeli album”, dodao je.

On i Bjorn Ulvaeus (76) posljednjih tjedana promoviraju album, a svoje kolegice i bivše supruge, 71-godišnju Agnethu Faltskog i Anni-Frid Lyngstad (75) odlučili su poštedjeti poslova promocije albuma.

Više vijesti

Ostalo

Marko Kutlić stiže na pozornicu 70. Zagrebačkog festivala s pjesmom “Zar svejedno je”, a radi se o singlu koji je na prvo slušanje osvojio radijski eter,...

Ostalo

Pjevačica Ivana Kovač odlučila je predstaviti novi singl u zadnjem tjednu prošle godine. Pjesmu “Lom” napisao je njen dugogodišnji suradnik Nenad Ninčević, a glazbu i aranžman Branimir Mihaljević....

Ostalo

Nakon singla “Na putu sam za ludilo” kojim je razveselio publiku na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama, Željko Krušlin Kruška uz pratnju grupe Latino objavljuje pjesmu...

Ostalo

Boris Novković odlučio je kraj ove godine obilježiti objavom novog singla i spota “Netko laže” s kojim najavljuje izlazak novog studijskog albuma i to, kako...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.