Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

MOST VOLONTERA I DONATORA Magdalena Komes podržala prijedlog građanske inicijative Petrinjsko proljeće

“Drage Petrinjke i Petrinjci, u petak je Petrinjsko proljeće predalo Zahtjev za imenovanjem mosta u Gupčevoj ulici, koji bi se po prijedlogu nazvao “Most volontera”. Prije svega, moram reći kako sam zadovoljna zbog proaktivnosti i zahvalnosti koju naši sugrađani osjećaju. Počevši od kampanje na lokalnim izborima koristila sam svaku priliku da se zahvalimo svima koji su nam pomogli, a od preuzimanja odgovornosti za Petrinju, sa suradnicima sam promišljala upravo kako se najprikladnije zahvaliti na velikoj pomoći koja je stigla u naš voljeni grad, kako od volontera, tako i od donatora.

Smatrali smo da je najprikladnije urediti preko javnog natječaja jedan gradski trg, ulicu ili šetnicu u sklopu obnove, a kojim bi se na najbolji mogući način zahvalili svima, te tu priliku iskoristiti i za poziv na posjetu svima onima koji su nas zadužili. Radi se o jako velikom broju pojedinaca, tvrtki, udruga, ali isto tako i gradova, županija, pa i država. Doista se radi o velikom broju onih koji su nesebično pomogli, ali pomažu i dalje. Ostajem privržena planu koji će biti sveobuhvatan, a radnim i idejnim nazivom “lokacija Petrinjske zahvalnosti”.

Međutim, isto tako poštujem i slušam građane, te želim ovim putem podržati i inicijativu imenovanja mosta u Gupčevoj ulici, s time da bi se predloženom nazivu dodali i donatori, te bi naziv glasio “Most volontera i donatora”. Ovo bi mogao biti prvi čin naše zahvalnosti prema brojnim znanim i neznanim prijateljima Petrinje, ljudima koji su pomagali koliko su mogli, s novcima, darovima, građom i drugim materijalima ili svojim rukama i vremenom. Doista moramo biti zahvalni na pomoći koju smo primali u nezahvalnim vremenima, ne samo za nas nego i za cijeli svijet.

Onaj najkatastrofalniji potres i brojni drugi pogodili su nas u vrijeme globalnog zatvaranja i posvećenosti čitavog svijeta pandemiji. Usprkos tomu, nismo ostali sami niti zaboravljeni. Bilo je puno onih koji nisu mogli doći, ali slali su financijska sredstva, bilo da se radi o hrvatskoj dijaspori ili brojnim dobrim ljudima iz Hrvatske, Europe i daleko šire.

Nadam se da će svi u Petrinji podržati ovu inicijativu i nadopunu naziva kojim se zahvaljujemo ne samo volonterima nego i donatorima, a osim ploče s novim imenom dodat ćemo i objašnjenje kojim naša zahvalnost dobiva smisao. Neka ovo bude tek prvi simbolični korak naše zahvalnosti, a kad grad uredimo i nadam se ostvarimo i uređenje prikladne lokacije vjerujem da ćemo moći i ugostiti naše brojne drage prijatelje koji su se iskazali onda kada nam je bilo najteže.

S moje strane, nastavit ću u svakoj prilici i dalje javno iskazivati zahvalnost, a koristim i svaku priliku da se i ponaosob zahvalim svakome tko je bilo komu u Petrinji pomogao. Pomoć bilo kome od nas, pomoć je za cijelu Petrinju”, objavila je petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes na svojoj Facebook stranici.

Više vijesti

Petrinja

U subotu, 20. travnja u Zadru je održan 42. Državni turnir u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske (SMPTH). To je ujedno...

Petrinja

Od građevinskog otpada, prazne ambalaže, odjeće pa do pelena… nema čega nije bilo, no složne ruke hrvatskih šumara te djelatnika Ekološkog centra Vrata Zrinske...

Petrinja

Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i Privreda Petrinja d.o.o. zajednički će sanirati Ulicu Gromova. U tom cilju izrađen je Glavni projekt...

Petrinja

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja, Dan planeta Zemlje višestrukim aktivnostima. U suradnji s Hrvatskim šumama, Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.