Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

SMŽ INFOVIJESTI Zašto netko briše komentare ispod objave Darka Baničeka?

Jučer je u sisačkoj Ledenoj dvorani odigrana utakmica između hokejaša Siska i beogradske Crvene zvezde. KHL Sisak je upisao pobjedu s rezultatom 3:1.

Darko Baniček, suprug aktualne sisačke gradonačelnice Kristine Ikić – Baniček i vjerni navijač sisačkih hokejaša, a kako doznajemo i česti suputnik na gostujućim utakmicama zadužen za odnose s javnošću, napisao je na Facebook-u, točnije u Sisačkom sportskom forumu, iscrpan osvrt na ovu utakmicu. Prenosimo ga u cijelosti.

NEPOBJEDIVI SISAK!

“Ova objava o odigranoj utakmici hokejaša KHL Sisak i SKHL Crvene Zvezde neće biti obična objava na kakve smo navikli! Nakon što su Vitezovi protutnjali u četvrtak navečer Zagrebom i utrpali 8 komada u pobjedi 8:6 nad Medveščakom, u Sisku su u subotu navečer ugostili vekovnog protivnika Crvenu Zvezdu! Rezultat od 3:1 jednostavno ne otkriva kakva se historijska utakmica odvijala u podnožju Zibela.

Poprilično popunjena dvorana svjedočila je mitskom dvoboju koji su sanjali naši stari …i njihovi još stariji. Sisak je u dvoboj koji će se pamtiti ušao oslabljen za Čanića i Kralja, a niti trener/igrač Luka Jarčov nije igrao sa 100 posto kapaciteta nakon što se u Zagrebu junački bacio pod metak upućen pakom na gol Andersona. U nervoznoj utakmici u drugoj trećini inicijativu su preuzeli domaći igrači. Nakon junačkog udarca Domitrovića do paka dolazi domaći dečko Austin Wilk, koji lukavo gađa bandu iza gola Rankovića i poslužuje zicer direktoru Gospodarenja otpadom Sisak (GOS) Mateu Lončaru, koji priliku ne propušta i zabija prvi Zvezdi na današnji povijesni dan!

Nastavlja, u životnoj formi, Tomo Ličina, koji gine za svaki pak kao da mu je zadnji koji će ikada vidjeti. Otima pakove protivnicima, najažurniji u obrani, sveprisutan na terenu, no drugi gol za Sisak pada tek u trećoj trećini kada stare iskusnjare od nekih 20-25 godina igraju akciju kakve se ne bi posramili ni Washington Capitalsi s Ovečkinom. Jarčov probija plavu liniju Zvezde, vraća bivšem kolegi iz Medveščaka (onom koji je igrao KHL, ne onom kojeg redovito dobijemo) Puziću, koji servira Dobriću u maniri najboljih konobara Oktober festa za 2:0 i početak slavlja užarenih tribina.

Foto: Facebook / Darko Baniček

Doslovno 11 sekundi kasnije slijedi greška uvjerljivo najboljeg (uz Andersona) igrača na terenu Wilka i Sisak jeftino prima gol za 2:1 koji je samo produžio agoniju, no uz vraćanje koncentracije vraćena je i dominacija sve do pred kraj, kada dvije minute do sirene, trener Zvezde poziva minutu odmora.

Na odmoru Zvezda dogovara rano povlačenje golmana, a Dobrić koristi prazni gol da snajperskim udarcem pogađa za konačnih 3:1 i svoj 21 poen za prvo mjesto na listi strijelaca IHL-a! Čestitamo! U zadnjoj minuti pobjedničkoj momčadi se pridružio 59-godišnji Branko Rončević, (strijelac jednog od 4 gola koje je Sisak zabio Zvezdi u posljednjoj utakmici igranoj sa Zvezdom prije 41 godinu) koji je upisao punu minutu igre u povijesnoj pobjedi protiv Zvezde o kojoj doslovno već sutra može pričati svojim unucima!

U utakmici u kojoj je bilo nevjerojatno malo isključenja (posebno imajući u vidu tko je sudio) i puno fajterskog hokeja Sisak je potvrdio da je prvi i jedini favorit za ulazak u grupu A sa četiri najbolja slovenska tima i osiguravanje ¼ finala IHL-a! Nije odmogao ni poraz Mladosti u Zagrebu od Vojvodine, koja više nema šanse, ali igra hokej kakvom se samo možemo diviti i to nakon tragično lošeg starta u ligi.

Upravo Voša nakon svoje prve pobjede sutra dolazi u Sisak po svoju porciju.Vidimo se u nedjelju u 18:00 u Ledenoj dvorani Zibel … dođite, jer KHL Sisak trenutno svima ostvaruje njihove najluđe snove!”, napisao je Baniček u svom osvrtu.

Utakmica se mogla uživo pratiti putem YouTube-a na ovoj poveznici.

Foto: YouTube

Zašto netko briše komentare ispod objave Darka Baničeka?

Baničekov osvrt na utakmicu podijelila je opskurna Facebook stranica Smž Infovijesti. Može se pretpostaviti zbog popravljanja općeg dojma.

Pratitelj te stranice ispod objave osvrta Darka Baničeka napisao je svoj komentar i tada je bio drugi koji je komentirao ovu objavu. Komentar prenosimo u cijelosti.

Nemojte od amaterizma raditi senzacije. 100 ljudi u publici. Svaki vikend igraju sa Zvezdom, do Nove godine još 3X, Tramvajska balkan liga od 5 klubova. Neće hokej nikada više biti u Sisku što je nekada bio, druga su vremena došla. Nema više Siska grada kakvog pamtimo.

– napisao je pratitelj stranice Smž Infovijesti

A što se onda događa? Drski administrator notorne stranice Smž Infovijesti odlučuje bez ikakvog objektivnog razloga obrisati ovaj komentar kojim je pratitelj očito želio izraziti svoje mišljenje te eventualno potaknuti raspravu.

Nešto kasnije, nakon brisanja Marcovog komentara, svoj komentar ostavio je i Josip, čak uz najavu onoga što ga vjerojatno očekuje. I njegov komentar je ubrzo obrisan.

Koliko je još pratitelja izrazilo svoje mišljenje putem komentara u međuvremenu, ne možemo potvrditi, ali u trenutku pisanja ovog članka ispod Baničekovog osvrta na pobjedu sisačkih hokejaša nema više niti jednog komentara. Svi su bili nepoželjni. Zaista sramotno.

No, koliko se može čuti, to nije prvi takav slučaj. I mnogi drugi su imali slična iskustva na navedenoj stranici.

Ovim putem pozivamo sve koji su se susreli sa sličnim oblicima cenzure, na ovoj ili drugim stranicama, da nam se jave putem poruke na našu Facebook stranicu, a mi ćemo nastaviti ovu priču o nestajućim komentarima.

Obavezno nam pošaljite i snimak zaslona na kojem se vidi vaš bezrazložno obrisan komentar, naravno ako ste ga uspjeli snimiti prije ekspresnog brisanja od strane autokratskog administratora.

Sloboda govora je pravo izražavanja vlastitih stajališta i razmišljanja pojedinca bez straha da će ga netko u tom pokušati spriječiti ili zbog toga kazniti.

Sloboda govora nije važna samo zato što svatko ima pravo na slobodu izražavanja, nego i zato što zajednica u kojoj živimo ima pravo čuti naša razmišljanja.

– smatra poznati liberalni mislilac John Stuart Mill

Više vijesti

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 24. travnja 2024....

KULTURA

Državni arhiv u Sisku poziva na predstavljanje knjige “Doba virusa i ljudi” Krešimira Mišaka koje će se održati u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine...

Sisak

Sisački biskup Vlado Košić krstit će u nedjelju, 21. travnja u 12 sati u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači, peto dijete obitelji...

Sisak

Brojni Siščani i njihovi gosti posjetili su jučer Street Food Festival koji se održava u Sisku na pješačkoj zoni. Festival su i ove godine...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.