Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

[FOTO] Franjevci Bosne Srebrene nastavljaju i dalje pomagati stradalima u potresu

Franjevci Bosne Srebrene u sklopu Karitativnog društva „Kruh sv. Ante“ nastavljaju i dalje pomagati stradalima u potresu na Banovini.

Nakon što je krajem lipnja o.g. donacijama Hrvata vjernika iz Australije izgrađena kuća obitelji Đure Plavljanića, u selu Jošavica kod Petrinje, a zatim i kuća obitelji Ive Peraka u Glini, ovih dana započeli su radovi na izgradnji obiteljskih kuća Alojzija Tadića i Marina Vučka u Petrinji. Njihovi domovi u potpunosti su stradali u razornom potresu 29. prosinca 2020. te će ih franjevci obnoviti iz temelja do useljenja za što će biti izdvojeno oko 1.35 milijuna kuna.

Gradilišta je u ponedjeljak, 15. studenoga blagoslovio sisački biskup Vlado Košić u nazočnosti provincijala Bosne Srebrene fra Joze Marinčića te voditelja i ravnatelja Društva „Kruh sv. Ante“ u Zagrebu i Sarajevu fra Stipe Karajice i fra Petra Karajice.

Tom prigodom biskup Košić zahvalio je franjevcima na brojnim donacijama i svemu dobru što su zajedno s Caritasom Sisačke biskupije učinili za stradale na ovom području. Podsjetio je i kako suradnja s Bosnom srebrenom traje od vremena nakon Domovinskog rata kada su preuzeli župe Vojnić i Gvozd te kako je ovo samo nastavak te dobre suradnje i brige za vjernike, a koja će omogućiti ovim obiteljima čvrst krov nad glavom.

Suradnju je pozdravio i provincijal fra Jozo rekavši kako su i sami u Bosni i Hercegovini u ratu prošli kroz brojne nevolje te znaju što znači izgubiti dom i živjeti od dobrote ljudi. On je i pozvao sve ljude dobre volje da svoju kap dobrote ugrade u slap ljubav, a kako bi se mogle izgraditi ove kuće i vratiti osmijeh na lice ljudi koji su u ovoj nevolje izgubili svoje domove.

O brojnim karitativnim projektima Kruha sv. Ante progovorio je i fra Petar istaknuvši kako je ova udruga do sada obnovila oko 500 kuća u Bosni i Hercegovini, u vremenima nakon rata, a u ovom trenutku traje obnova još desetak kuća u Konjicu.

Na kraju brojnim donatorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće zahvalio je fra Stipe poručivši kako je ovo samo mali doprinos franjevačke ljubavi, blizine i solidarnosti za tračak nade i radosti ovim stradalim obiteljima.

Još vijesti

KULTURA

Predstavljanje knjige Tihomira Dujmovića „Hrvatske povijesne istine“, održano je u četvrtak, 21. rujna u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu...

VIJESTI

Sjednica Prezbiterskog vijeća Sisačke biskupije održat će se u srijedu, 20. rujna u 11 sati u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku, pod predsjedanjem biskupa Vlade...

VIJESTI

Osamdeseta obljetnica stradanja stanovnika Zrina obilježena je u nedjelju, 10. rujna. Već tradicionalno od 1996. godine preostali Zrinjani i njihovi potomci sjećaju se događaja...

Popovača

Sjednica biskupskog vijeća, pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića, održana je u četvrtak, 31. kolovoza u Sisku. Tom prigodom biskupovi prvi suradnici dali su potporu...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.