Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

[FOTO] Franjevci Bosne Srebrene nastavljaju i dalje pomagati stradalima u potresu

Franjevci Bosne Srebrene u sklopu Karitativnog društva „Kruh sv. Ante“ nastavljaju i dalje pomagati stradalima u potresu na Banovini.

Nakon što je krajem lipnja o.g. donacijama Hrvata vjernika iz Australije izgrađena kuća obitelji Đure Plavljanića, u selu Jošavica kod Petrinje, a zatim i kuća obitelji Ive Peraka u Glini, ovih dana započeli su radovi na izgradnji obiteljskih kuća Alojzija Tadića i Marina Vučka u Petrinji. Njihovi domovi u potpunosti su stradali u razornom potresu 29. prosinca 2020. te će ih franjevci obnoviti iz temelja do useljenja za što će biti izdvojeno oko 1.35 milijuna kuna.

Gradilišta je u ponedjeljak, 15. studenoga blagoslovio sisački biskup Vlado Košić u nazočnosti provincijala Bosne Srebrene fra Joze Marinčića te voditelja i ravnatelja Društva „Kruh sv. Ante“ u Zagrebu i Sarajevu fra Stipe Karajice i fra Petra Karajice.

Tom prigodom biskup Košić zahvalio je franjevcima na brojnim donacijama i svemu dobru što su zajedno s Caritasom Sisačke biskupije učinili za stradale na ovom području. Podsjetio je i kako suradnja s Bosnom srebrenom traje od vremena nakon Domovinskog rata kada su preuzeli župe Vojnić i Gvozd te kako je ovo samo nastavak te dobre suradnje i brige za vjernike, a koja će omogućiti ovim obiteljima čvrst krov nad glavom.

Suradnju je pozdravio i provincijal fra Jozo rekavši kako su i sami u Bosni i Hercegovini u ratu prošli kroz brojne nevolje te znaju što znači izgubiti dom i živjeti od dobrote ljudi. On je i pozvao sve ljude dobre volje da svoju kap dobrote ugrade u slap ljubav, a kako bi se mogle izgraditi ove kuće i vratiti osmijeh na lice ljudi koji su u ovoj nevolje izgubili svoje domove.

O brojnim karitativnim projektima Kruha sv. Ante progovorio je i fra Petar istaknuvši kako je ova udruga do sada obnovila oko 500 kuća u Bosni i Hercegovini, u vremenima nakon rata, a u ovom trenutku traje obnova još desetak kuća u Konjicu.

Na kraju brojnim donatorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće zahvalio je fra Stipe poručivši kako je ovo samo mali doprinos franjevačke ljubavi, blizine i solidarnosti za tračak nade i radosti ovim stradalim obiteljima.

Još vijesti

VIJESTI

Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije predvođeni koordinatoricom s. Smiljom Čirko, u sklopu svoje redovite brige za stradale u potresu posebno ovih dana obilaze...

OBNOVA

Nakon katastrofalnog potresa koji se dogodio na području Sisačko-moslavačke županije u prosincu 2020. godine, Vlada Republike Mađarske donijela je odluku o donaciji, odnosno financiranju...

OBNOVA

U utorak, 1. prosinca župan Ivan Celjak je sa suradnicima održao sastanak s ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom. Tema sastanka...

OBNOVA

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek obišao je lokacije za izgradnju zamjenskih višestambenih zgrada u Petrinji, Glini i...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.