Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

EKSKLUZIVNO U posjedu smo kontroverzne ostavke predsjednika sisačkog Gradskog vijeća, donosimo prvi dio

U posljednjih dvadesetak dana moglo se čuti kako u suradnji sisačkog SDP-a i Nove vizije Siska baš i ne cvjetaju ruže. Naši dobro upućeni izvori prenosili su nam informacije o vrlo lošoj atmosferi unutar vladajuće većine te nezadovoljstvu SDP-ovih vijećnika suradnjom s Novom vizijom i načinom rada predsjednika Gradskog vijeća Grada Siska, Bojana Dadasovića.

Također, pojavila se informacija da je predsjednik Gradskog vijeća uslijed svih tih sukobljavanja čak i podnio ostavku. Od izvora bliskih vladajućim strukturama saznali smo da je u toj ostavci Dadasović jasno naveo da u gradskom sustavu vlada loše, prilično kaotično stanje.

Bojana Dadasovića smo pitali o čemu se radi.

“U posljednje vrijeme u gradu se može čuti kako u odnosu vijećnika Nove vizije Siska i SDP-ovih vijećnika postoje određena neslaganja, te da u sisačkoj gradskoj upravi vlada loša atmosfera koju gradonačelnica pokušava prikriti. Ima li tu istine i jeste li zbog toga podnijeli ostavku koju ste naknadno povukli?”

Točno je da Nova vizija želi uvesti nove trendove i sustav upravljanja u Gradu Sisku. Trenutno u gradu Sisku postoje tri opcije: SDP, HDZ i Nova vizija. Manje je bitno hoće li Bojan Dadasović, koji svoju dužnost predsjednika Gradskog vijeća obavlja počasno, biti predsjednik Gradskog vijeća ili ne. Na tragu toga Nova vizija kao korektiv djeluje isključivo u interesu građana a što su naši građani imali priliku i vidjeti u dosadašnjem djelovanju vijećnika te mene kao predsjednika Gradskog vijeća.

– odgovorio je Dadasović

Dadasović je, kao što ste i sami primijetili, vješto ili nevješto izbjegao dati konkretan odgovor na naše otvoreno pitanje.

Prije nekoliko dana, naš izvor iz sisačke gradske uprave prepričao nam je dramatična događanja oko Dadasovićeve zamjerke uredništvu iznimno čitanog Sisačkog vjesnika te gradonačelnici Ikić – Baniček jer se vijesti o njemu i njegovom radu ne pojavljuju na stranicama tog popularnog mjesečnika.

Kako je naveo naš izvor, predsjednika je to toliko pogodilo da je navodno ta činjenica bila jedna od glavnih razloga njegove ostavke koja se tada već danima spominjala.

Kompromis je postignut, suradnja SDP-a i Nove vizije Siska je trenutno očuvana, a doprinos u tome imao je, prema informacijama našeg izvora, i mali ustupak predsjedniku Dadasoviću objavom njegove fotografije i informacije o održanoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća na naslovnici novog, 92. broja Sisačkog vjesnika.

Bojan Dadasović se odmah po objavi našeg članka o tom slučaju, putem svog Facebook profila obratio javnosti sljedećim riječima:

Izgleda da živimo u gradu u kojem cvjetaju ruže pa ovakvi članci dobivaju naslovnice. I dalje ću biti dostupan i lijevim i desnim medijima za njihova pitanja a živjeti ću u nadi da će naš Sisak dobiti i prvi objektivni medij koji će biti servis svim građanima Grada Siska!

– poručio je Dadasović

U svom nam je obraćanju na uistinu očajan način pokušao docirati što bi mi to trebali pisati i stavljati na naslovnice, kako kaže Dadasović. Valjda je zaboravio da te iste ruže s početka ovog članka i njegovog obraćanja cvjetaju ili ne cvjetaju upravo njegovim djelovanjem u gradu Sisku, uz partnere iz SDP-a i gradonačelnicu Kristinu Ikić – Baniček.

Predsjednik nije općenito zadovoljan djelovanjem lokalnih medija, živi u nadi da će se pojaviti prvi “objektivni medij” na području Siska, i to prema njegovim kriterijima. Znači trenutni mediji ne zadovoljavaju. Pitamo se, svjesni “malih” zamjerki i na njihov rad, zar ni čuveni Sisački vjesnik?

Nekoliko vjernih pratitelja je u komentarima ispod njegove objave brže bolje uputilo ponešto nepromišljenih uvreda na naš račun. Mi, naviknuti na vrijeđanja, razna laprdanja, pa čak i prijetnje onih koji se ne mogu pomiriti s očitim činjenicama koje objavljujemo, nismo to uzeli pod ozbiljno.

Bojan Dadasović Foto: Sisak.hr

Ekskluzivno objavljujemo prvi dio e-maila kojim je Bojan Dadasović najavio svoju ostavku i razotkrio stvarno stanje u gradskom sustavu

Vrijeme je za najsočniji dio ove priče.

Naime, nakon brojnih informacija s raznih strana o kontroverznoj ostavci, došli smo u posjed dokaznog materijala, odnosno e-maila predsjednika Bojana Dadasovića upućenog vladajućoj većini u sisačkom Gradskom vijeću kojim je najavio i obrazložio svoju ostavku.

Sadržaj e-maila potvrđuje točnost navoda naših izvora te autentičnost svih ranije objavljenih i ponovno spomenutih informacija u uvodnom dijelu članku.

U e-mail poruci, poslanoj prije nekih mjesec dana, Dadasović je jasno i nedvosmisleno naveo svoje razloge za ostavku. Navedenim razlozima zapravo je u potpunosti razotkrio stvarno stanje u sisačkom gradskom sustavu te katastrofalan način vođenja grada.

Ovaj ekskluzivni sadržaj dobili smo iz redova sisačkih SDP-ovaca, među kojima vladaju brojni unutarnji sukobi i potpuno razočaranje u aktualnu gradsku politiku.

Danas objavljujemo prvi dio ostavke u kojem Dadasović navodi prva dva razloga svoje ostavke, problem oko Sisačkog vjesnika i zanemarivanje gradskog kvarta ili naselja Galdovo.

“Poštovani vijećnici,

budući da se na sve moguće i nemoguće načine pokušava marginalizirati Gradsko vijeće (osim kad su tu problemi i potreba za dizanjem ruku!) a što potvrđuje i novi broj Sisačkog vjesnika gdje se namjerno niti jednom riječi ne spominje predsjednik Gradskog vijeća, želim Vas sve izvijestiti da ću sutra podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Gradskog vijeća.

To je jedan od razloga a ostali razlozi su:

1. Zanemarivanje Galdova u svim segmentima iako se i nakon izbora svi kvartovi razvijaju i komunalno uređuju, u Galdovu se ne događa ništa”, napisao je Dadasović u prvom dijelu svoje ostavke.

Svoju kontroverznu ostavku Dadasović je na kraju povukao.

O razlozima povlačenja, izuzmemo li informaciju o malom ustupku vezano za pojavljivanje na stranicama famoznog Sisačkog vjesnika, još uvijek nema jasnih saznanja.

Za sada toliko, objava drugog i trećeg dijela slijedi u narednim danima.

Više vijesti

SPORT

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak s omjerom pobjeda i poraza 3-4 osvojile su peto mjesto u Jedinstvenoj košarkaškoj ligi. Nakon odigranih turnira u Splitu i...

Sisak

Župan Ivan Celjak je, zajedno s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta, obišao aktivna gradilišta na području Lekenika i...

Sisak

U Osijeku je održano finale KUP-a Hrvatske u disciplini 10 m zračna puška i pištolj. Jedina predstavnica sisačkog streljačkog kluba “HVIDR-a SISAK” bila je...

OBNOVA

U ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine, u Ulici Frana Kršinića u sisačkoj gradskoj četvrti Zeleni brijeg otvoreno je gradilište na kojemu će se graditi...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.