Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

EKSKLUZIVNO Gradonačelnica Ikić-Baniček vodi gradsku upravu u rasulu, brojni zaposlenici odlaze

Ovog tjedna ekskluzivno smo objavili prvi dio naknadno povučene kontroverzne ostavke predsjednika sisačkog Gradskog vijeća i čelnika Nove vizije Siska, Bojana Dadasovića.

Podsjetimo, Dadasovića smo ranije otvoreno pitali je li istina da je zbog lošeg stanja u gradskoj upravi te narušenih odnosa unutar vladajuće većine podnio ostavku koju je naknadno povukao. Na to pitanje nije dao konkretan odgovor, odnosno nije želio potvrditi informaciju naših izvora.

No, nakon objave prvog dijela ovog ekskluzivnog sadržaja do kojeg smo došli u posjed iz redova razočaranih i sukobljenih članova sisačkog SDP-a, predsjednik Dadasović je u razgovoru za Sisak.info ipak potvrdio svoju ostavku, koju sada ublaženo naziva stavljanjem mandata na raspolaganje.

Točno je da sam stavio mandat na raspolaganje, a rezultat takvog čina jest nezadovoljstvo upravljačkim procesima u gradu Sisku kao i nemarom države prema gradu Sisku.

– navodi Dadasović

Radi li se o stavljanju mandata na raspolaganje ili konkretnoj najavi ostavke, prosudite sami iz prvog dijela e-maila upućenog vladajućoj većini u sisačkom Gradskom vijeću.

Zašto na naš prvi upit nije potvrdio svoju ostavku, barem u formi “stavljanja mandata na raspolaganje”, ostat će nejasno.

Što se tiče maila, radi se o mom privatnom mailu i mojim privatnim razmišljanjima koja dijelim svakodnevno sa svojim građanima. To sam prenio vijećnicima.

– objašnjava za Sisak.info predsjednik Gradskog vijeća

Predsjednik Dadasović je po mnogima potpuno jasno vladajućoj većini najavio svoju ostavku i naveo konkretne razloge za takvu odluku koji zapravo u potpunosti razotkrivaju stvarno stanje u sisačkom gradskom sustavu te katastrofalan način vođenja grada.

Prva dva razloga objavili smo ovog utorka, a novih šest razloga ekskluzivno objavljujemo danas.

Čelnik Nove vizije Siska i predsjednik Gradskog vijeća, Bojan Dadasović, u ovom dijelu svojih razloga za ostavku dodatno je zaoštrio retoriku te potvrdio spekulacije da brojni nezadovoljni zaposlenici napuštaju sisačku gradsku upravu, također spominje da unutar sustava vlada nerad vodećih ljudi, ali i dijela zaposlenika.

Za stanje u gradskoj upravi na čijem je čelu sisačka gradonačelnica Kristina Ikić – Baniček, Dadasović navodi sljedeće:

Rasulo u gradskoj upravi gdje je puno zaposlenih i to naročito pravnika napustilo upravu.

– kaže Dadasović u prvom sljedećem razlogu svoje kontroverzne ostavke

Nerad i bahato ponašenje pojedinih ravnatelja, kompletno neriješavanje korištenja Ledene dvorane s polovičnim rješenjima, nedonošenje odluka za koje je isključivo nadležno Gradsko vijeće, ignoriranje rješavanja situacije u NK Frankopan, nerad pojedinih zaposlenika gradske uprave te nepoštivanje radne discipline (boravci u kafićima za vrijeme radnog vremena).

– dalje opisuje stanje u sisačkom gradskom sustavu

U razgovoru s cijenjenim kolegom Danijelom Preradom za portal Sisak.info, iako je nešto ranije putem Facebook-a javnosti obznanio svoj stav o lokalnim medijima napisavši: “Živjeti ću u nadi da će naš Sisak dobiti i prvi objektivni medij koji će biti servis svim građanima Grada Siska”, Dadasović navodi čak i razlog zbog kojeg je povukao ostavku.

Nakon razgovora s gradonačelnicom i dobivenih garancija da će krenuti projekti za Galdovo, do ostavke nije došlo.

– obrazlaže Dadasović

Mnogi Galdovčani su putem naše emisije Centrifuga tražili odgovore od sisačke gradske uprave na goruće probleme u ovom gradskom naselju te isticali da osjećaju određenu diskriminaciju kad se radi o ulaganjima Grada Siska u poboljšanje života građana ovog dijela grada.

To su ranije često pripisivali odmazdi zbog rezultata izbora u Galdovu, gdje SDP nije postizao uspjehe.

Odgovore na pitanja nisu dobivali.

Uz apsolutno uvažavanje problema koji tište Galdovčane, nemoguće je ne primijetiti kako su predsjedniku Dadasoviću u obrazloženju povlačenja njegove ostavke ti problemi poslužili kao maska za druge razloge koje je naveo, a danas ih se očito iz nekog razloga želi odreći.

Foto: Sisak.hr

Za kraj ćemo zbog potpunosti informacije iz intervjua za Sisak.info prenijeti i Dadasovićev opis trenutnih odnosa sa sisačkom gradonačelnicom.

Gradonačelnica Ikić – Baniček se pokazala izuzetno politički mudrom i korektnom u poziciji u kojoj se nalazimo. Nova vizija, kao korektiv, i SDP puno razgovaraju i svaka tema se pretresa više puta. Iznenađen sam koliko gradonačelnica uvažava instituciju predsjednika Gradskog vijeća kao i Gradsko vijeće i koliko pokušava djelovati u interesu Grada Siska i građana.

– navodi Bojan Dadasović

Treći dio ove kontroverzne ostavke, s dodatnim zapanjujućim informacijama, objavit ćemo u narednim danima.

Više vijesti

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 24. travnja 2024....

KULTURA

Državni arhiv u Sisku poziva na predstavljanje knjige “Doba virusa i ljudi” Krešimira Mišaka koje će se održati u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine...

Sisak

Sisački biskup Vlado Košić krstit će u nedjelju, 21. travnja u 12 sati u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači, peto dijete obitelji...

Sisak

Brojni Siščani i njihovi gosti posjetili su jučer Street Food Festival koji se održava u Sisku na pješačkoj zoni. Festival su i ove godine...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.