Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

ZEKO DARKO A sada nešto potpuno neočekivano, naš poznati junak postaje pozitivac i priprema nagradni natječaj!

Ali prvo isprika.

Novinarsko društvo reklo je svoje, gradonačelnica primila zaključak i brže bolje dala objaviti vijest na službenoj Facebook stranici Grada Siska. Jedna druga stranica, prilično opskurna, također je objavila vijest nešto kraćeg teksta:

Zbog laganja i pljuvanja po gradonačelnici Siska Hrvatsko novinarsko društvo (HND) iz članstva izbacilo svoju bivšu predsjednicu podružnice u SMŽ Karmen Valentu, inače urednicu jednog opskurnog radija. Za obitelj Merzel HND je zazvao NAJOŠTRIJU JAVNU OSUDU zbog kampanje difamiranja radi “financijskog interesa”!

– piše Facebook stranica Smž Infovijesti, autor nepoznat
Facebook objave: Grad Sisak i Smž Infovijesti

Cijela ova gungula nastala je zbog prijave koju je gradonačelnica Siska Kristina Ikić – Baniček uputila Novinarskom vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva jer su joj objavom našeg tragisatiričnog serijala “Padaj silo i nepravdo” povrijeđeni dostojanstvo, čast i ugled.

Novinarsko vijeće časti dalo je za pravo gradonačelnici i poslalo na adresu Grada te adrese urednice i direktora radija Quirinus zaključak koji možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Ovim putem posebno ističemo kako u potpunosti prihvaćamo navedeni zaključak te se u narednim danima obavezujemo objaviti duboku ispriku gradonačelnici.

A otkud sad u naslovu Zeko Darko? Ako se ne sjećate tog junaka našeg serijala, evo malog podsjetnika:

“…Vi ste u blatu do grla! Sramota ste za svoje najbliže i bivše prijatelje!” To je samo kraj gnjusne facebook poruke, koju navodni Branko Zec upućuje našoj urednici Karmen jer sudjeluje u serijalu “Padaj silo i nepravdo” u epizodama “No pasaran, Kristina, no pasaran”.

Istine radi, Karmen samo čita, a napisali su drugi.

Moramo priznati kako nam godi što navodnog, iz aviona vidljivo lažnog, Branka Zeca živcira i sekira naš serijal. A to je dragi Branko tek početak. Bit će za vas još materijala.

Ustvari, kad ste već tako potpuno lažni, idemo vam i mi dati neko ime. Mogli bi vas zvati npr. Kristijan? Ma ne, bolje… Darko. Darko Zec. Možda je prezime Zec malo prehrabro za Darkov kukavički napad, bolje Zeko. Zeko… to je pravo ime za tu spodobu. Zeko Darko. Baš dobro ime. Što bi latini rekli “Nomen est omen”. Ime je znak.

Ipak je naš Zeko Darko u nečemu uspio. Karmen Valenta zgrožena, ne napadom na sebe kao novinarku, već na njenu obitelj, odlučuje se kao dama povući. Ne želi više politički zadrtim kretenčićima dati imalo mogućnosti spominjati njene najbliže. Radio Quirinus je u toj odluci apsolutno podržava.

Kao što smo i u naslovu najavili, poznati junak našeg tragisatiričnog serijala je odjednom, potpuno neočekivano iz opakog negativca prerastao u potpunog pozitivca. Taj novi Zeko Darko će vam, nakon naše najdublje isprike gradonačelnici Ikić – Baniček, trijumfalno objaviti detalje novog nagradnog natječaja kojeg je osmislio.

A osnovna ideja Zekinog natječaja je vrlo jednostavna… Financijski interes!

Još vijesti

Politika

“Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček ponovno se našla u skandaloznoj situaciji, opet je uhvaćena u laži kada je rekla da ne postoji ugovor s...

Sisak

“Tijekom rujna pozvani smo od Uprave HNK Segesta da pokušamo riješiti problem nedovoljnog broja termina za obavljanje sportskih pregleda u Sisačko – moslavačkoj županiji....

PROMO

Knjižara EMMAUS Sisak (Kranjčevićeva 13, Sisak) i Soulsaver.hr organiziraju klavirski koncert povodom 250. godišnjice rođenja Ludwiga van Beethovena! U Sisak stiže ugledni pijanist iz...

Sisak

Kako bi stekao status ITU grada i ostvario mogućnost koju pružaju Integrirana teritorijalna ulaganja te eliminirao prepreke s kojima se susreću gradovi prilikom apliciranja...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.