Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

ZEKO DARKO A sada nešto potpuno neočekivano, naš poznati junak postaje pozitivac i priprema nagradni natječaj!

Ali prvo isprika.

Ali prvo isprika.

Novinarsko društvo reklo je svoje, gradonačelnica primila zaključak i brže bolje dala objaviti vijest na službenoj Facebook stranici Grada Siska. Jedna druga stranica, prilično opskurna, također je objavila vijest nešto kraćeg teksta:

Zbog laganja i pljuvanja po gradonačelnici Siska Hrvatsko novinarsko društvo (HND) iz članstva izbacilo svoju bivšu predsjednicu podružnice u SMŽ Karmen Valentu, inače urednicu jednog opskurnog radija. Za obitelj Merzel HND je zazvao NAJOŠTRIJU JAVNU OSUDU zbog kampanje difamiranja radi “financijskog interesa”!

– piše Facebook stranica Smž Infovijesti, autor nepoznat
Facebook objave: Grad Sisak i Smž Infovijesti

Cijela ova gungula nastala je zbog prijave koju je gradonačelnica Siska Kristina Ikić – Baniček uputila Novinarskom vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva jer su joj objavom našeg tragisatiričnog serijala “Padaj silo i nepravdo” povrijeđeni dostojanstvo, čast i ugled.

Novinarsko vijeće časti dalo je za pravo gradonačelnici i poslalo na adresu Grada te adrese urednice i direktora radija Quirinus zaključak koji možete pročitati na sljedećoj poveznici.

Ovim putem posebno ističemo kako u potpunosti prihvaćamo navedeni zaključak te se u narednim danima obavezujemo objaviti duboku ispriku gradonačelnici.

A otkud sad u naslovu Zeko Darko? Ako se ne sjećate tog junaka našeg serijala, evo malog podsjetnika:

“…Vi ste u blatu do grla! Sramota ste za svoje najbliže i bivše prijatelje!” To je samo kraj gnjusne facebook poruke, koju navodni Branko Zec upućuje našoj urednici Karmen jer sudjeluje u serijalu “Padaj silo i nepravdo” u epizodama “No pasaran, Kristina, no pasaran”.

Istine radi, Karmen samo čita, a napisali su drugi.

Moramo priznati kako nam godi što navodnog, iz aviona vidljivo lažnog, Branka Zeca živcira i sekira naš serijal. A to je dragi Branko tek početak. Bit će za vas još materijala.

Ustvari, kad ste već tako potpuno lažni, idemo vam i mi dati neko ime. Mogli bi vas zvati npr. Kristijan? Ma ne, bolje… Darko. Darko Zec. Možda je prezime Zec malo prehrabro za Darkov kukavički napad, bolje Zeko. Zeko… to je pravo ime za tu spodobu. Zeko Darko. Baš dobro ime. Što bi latini rekli “Nomen est omen”. Ime je znak.

Ipak je naš Zeko Darko u nečemu uspio. Karmen Valenta zgrožena, ne napadom na sebe kao novinarku, već na njenu obitelj, odlučuje se kao dama povući. Ne želi više politički zadrtim kretenčićima dati imalo mogućnosti spominjati njene najbliže. Radio Quirinus je u toj odluci apsolutno podržava.

Kao što smo i u naslovu najavili, poznati junak našeg tragisatiričnog serijala je odjednom, potpuno neočekivano iz opakog negativca prerastao u potpunog pozitivca. Taj novi Zeko Darko će vam, nakon naše najdublje isprike gradonačelnici Ikić – Baniček, trijumfalno objaviti detalje novog nagradnog natječaja kojeg je osmislio.

A osnovna ideja Zekinog natječaja je vrlo jednostavna… Financijski interes!

Više vijesti

SPORT

Pretkadetkinje Košarkaškog kluba Sisak s omjerom pobjeda i poraza 3-4 osvojile su peto mjesto u Jedinstvenoj košarkaškoj ligi. Nakon odigranih turnira u Splitu i...

Sisak

Župan Ivan Celjak je, zajedno s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta, obišao aktivna gradilišta na području Lekenika i...

Sisak

U Osijeku je održano finale KUP-a Hrvatske u disciplini 10 m zračna puška i pištolj. Jedina predstavnica sisačkog streljačkog kluba “HVIDR-a SISAK” bila je...

OBNOVA

U ponedjeljak, 25. ožujka 2024. godine, u Ulici Frana Kršinića u sisačkoj gradskoj četvrti Zeleni brijeg otvoreno je gradilište na kojemu će se graditi...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.