Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

[VIDEO] Hanžek: Tvrtke koje su svoj posao odradile nesavjesno su u manjini, na 617 kuća samo su dvije – tri manje pritužbe

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje zadužen je na konkretnim promjenama izmijenjenog Zakona a istodobno provodi šest programa obnove.

To su nekonstrukcijska i konstrukcijska obnova, izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća i zamjenskih stambenih zgrada, izrada projekta za cjelovitu obnovu središta Petrinje te kupnja postojećih stambenih jedinica odnosno obiteljskih kuća koje se ne koriste, kao i što brže rješenje problema korisnika kontejnera.

Sa današnjim danom broj zaprimljenih zahtjeva je sveukupno 7.432. Na području Sisačko – moslavačke županije 6.788, Karlovačke županije 479 i Zagrebačke 165.

Operativni koordinatori potpisali su 21 ugovor s 5 tvrtki, projektanti koji vode nadzor ostvarili su 85 ugovora s 30 tvrtki a aktivnih izvođača radova na terenu ima 39 sa kojima je potpisano 82 ugovora.

Broj kuća u programu koje su raspoređene projektantima je 3.006, izrađeno je 1.051 elaborata. Prema posljednjim informacijama u rad je uvedeno 704 izvoditelja a završeno je 617 kuća.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek kaže kako je javna nabava stvar povjerenja i stvar profesionalnog odnosa.

“Mi smo u situaciji da dvije tvrtke već preko mjesec dana pokušavamo  uvesti u posao. Očito nemaju radnika i bit ćemo primorani primijeniti malo restriktivniju odredbu javne nabave i raskidati ugovore. Isto tako imamo i tvrtke koje nekvalitetno odrađuju svoj posao. Zato je pri sklapanju svakog ugovora bitna i suglasnost vlasnika. Kašnjenja također ima, stoga ćemo primjenjivati i negativne reference i penale kao i sve odredbe koje možemo koristiti da se takve tvrtke više ne javljaju na posao, odnosno da svima pokažemo kako vlasnicima tako i samom graditeljskom sektoru da moraju vrlo ozbiljno pristupati. Tu smo da kontroliramo sve procese”, izjavio je Hanžek. 

Istaknuo je kako su radovi koje su radile tvrtke a koje su svoj posao odradile nesavjesno, u manjini: “Na 617 kuća imali smo dvije, tri manje pritužbe koje smo riješili. Imamo 1.051 dovršenih projekta sa suglasnosti vlasnika. Svaka tvrtka koja će zbog nepristupanja poslu ili nekvalitetnog izvršenja posla, doći u situaciju raskida ugovora neće više moći, dvije godine po Zakonu o javnoj nabavi, participirat ni na jednom poslu.”

Stradalnici koji imaju pritužbe mogu se javiti na Središnji državni ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje: “Upravo zato imamo otvoren i centar u Petrinji, da smo bliže građanima – Ured za obnovu je na adresi Trg Stjepana Radića 8, radno vrijeme Ureda za obnovu je od 8 do 16 sati, a kontaktirati ih možete i na brojeve telefona 044/555-292 ili 044/555-298”, kazao je državni tajnik.

Još vijesti

Lekenik

Dobra suradnja Općine Lekenik i Sisačko-moslavačke županije potvrđena je jučer na radnom sastanku  u Lekeniku, na kojem su načelnik općine Ivica Perović i župan...

Sisak

Sisačko – moslavačka županija besplatno je ustupila svoje urede u zgradi “Komande” u Sisku za potrebe privatnih zakupaca ambulanti koje su do nedavno bile...

CENTRIFUGA

Tragom pitanja našeg slušatelja u emisiji Centrifuga vezano za isplatu potpora iz proračuna SMŽ, u  resoru poljoprivrede za prošlu 2020. godinu, primili smo odgovor...

SMŽ

Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije u suradnji sa Vimal akademijom iz Moslavačke Slatine organizirala je 2. međunarodno znanstveno-stručnu konferenciju pod nazivom: „Održivi i odgovorni razvoj...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.