Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Političke stranke

Tomislav Kralj: Tražimo smjenu ravnatelja Mrgana, kao i odgovornost Kristine Ikić – Baniček

Nakon vijesti da su policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili kriminalističko istraživanje nad, još uvijek neslužbeno, ravnateljem Športsko-rekreacijskog centra Sisak Josipa Mrgana i njegovih suradnika zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, odnosno zbog izdavanja fiktivnih putnih naloga taj slučaj komentirao je predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, HSLS-a, HKS-a u Gradskom vijeću Grada Siska Tomislav Kralj (HDZ).

Naglasio je kako Klub vijećnika HDZ-a, HSLS-a, HKS-a oštro osuđuje takve postupke te da su i ranije upozoravali na stanje u Športskom rekreacijskom centru.

“Ovakav način trošenja javnih sredstava smatramo neprihvatljivim i tražimo smjenu ravnatelja”, naglasio je Kralj te se osvrnuo na slučaj od prije nekoliko dana kada je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo kako je podiglo optužnicu protiv ravnatelja Športsko rekreacijskog centra Josipa Mrgana koji, kao upravitelj dvorane, nije dopustio hokejašima HK Siscia treniranje u ledenoj dvorani.

“Neophodna je nulta stopa tolerancije prema takvim postupcima, jer djeca uvijek moraju biti na prvom mjestu. Smatramo da odgovornost treba snositi i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je znala za sve što se događa, a u slučaju prve optužnice znamo da je poticala ravnatelja na nedopuštanje ulaska djeci u dvoranu”

– naglasio je Kralj te dodao kako je ravnatelj već nakon prve optužnice trebao snositi odgovornost i dati ostavku.

Podsjeća kako su u ožujku ove godine također tražili ostavku ravnatelja Mrgana zbog neodgovornog ponašanja uslijed zataškavanja pojave koronavirusa u ŠRC-u, kada je kršio propise te svojim neodgovornim ponašanjem svjesno ugrožavao zdravlje zaposlenih.

Još vijesti

Sisak

Od 23. studenoga ove godine pacijentima je dostupno snimanje ortopana u Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” Sisak, ali i posve suvremene metode 3D snimanja...

KORONAVIRUS

Iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije izvjestili su o planu cijepljenja . Sutra , u petak, 03. prosinca cjepljenje će se provoditi u...

Sisak

Zaposlenici sisačke Osnovne škole 22. lipnja dobili su novu kolegicu. Ovo ne bi bila nikakva posebna vijest da se ne radi o zaručnici šefa...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.