Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Srebrna i brončana medalja inovatorima s područja naše županije

Na 19. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA, koja se od 14. do 16. listopada održala u Zagrebu, inovatori i inovatorice Društva inovatora Faust Vrančić iz Siska, Kutine i Novske, osvojili su u svojim kategorijama srebrnu i brončanu medalju.

Žiri ARCA-e bio je sastavljen od sveučilišnih profesora i brojnih gospodarstvenika, koji su i sami uz pomoć vlastitih inovacija prokrčili put svojim firmama, uglavnom na izvozna tržišta.

Za naočale EyeHearing bračnog para Josipe i Kristijana Bencek iz Novske vladao je veliki interes televizijskih kuća i stručne javnosti. Stručna javnost im je dodijelila srebrnu medalju.

Naočale koje snimaju zvuk govora i pretvaraju ga u tekst koji se kao titl prikazuje na staklima naočala, uvelike će pomoći svim gluhim i osobama oštećena sluha.

Vrijedni, mladi bračni par Josipa i Kristijan danonoćno u inkubatoru Pismo rade na usavršavanju proizvoda kojeg u svijetu treba više od sedamdeset milijuna ljudi. Inovatori uskoro pokreću i crowdfunding kampanju, pa ovom prilikom pozivaju da ih svi zajedno podrže u ovom humanom i naprednom tehnološkom projektu.

Cernunnos drveni umivaonici, projekt koji su u radionici Rukotvorine Dumbović dizajnirali i proizveli Ivan Drahotusky i Nikica Dumbović, struka je nagradila brončanom medaljom.

S njima su ove godine nastupale i Šibenčanke sestre Franka i Tena Bujas koje su također dobile poticaj stručne javnosti za svoje pametne etikete za maslinovo ulje.

“Društvo inovatora Faust Vrančić već preko dvadeset godina prepoznaje i podržava inovatore, koji kroz inovacije vrlo brzo pokrenu proizvodnju. A proizvodnja i zapošljavanje koje ju prati nam je prijeko potrebna, kako bi pokrenuli i oplemenili naše krajeve. Stoga pozivamo sve inovatore koji trebaju logističku potporu iskosnog i volonterskog društva, da nam se jave sa svojim inovacijama. Rado ćemo im pružiti toliko potrebnu stručnu potporu u diskreciji i uzajamnom povjerenju.”

– poručuju iz Društva inovatora Faust Vrančić.

Više vijesti

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, u srijedu 24. travnja 2024. godine u 16,00 sati...

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

Sisak

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 28. do 30. lipnja biti održan 6. Mladifest Hrvatska. Pripreme za...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama organizira “Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije” koji će se održati u petak, 26. travnja 2024. godine od...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.