Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

SMEĆOGRAD Sisak postaje atraktivna destinacija za obradu svih vrsta otpada

Prošlog tjedna na Aktualnom satu 3. sjednice Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije, vijećnik HSS-a Mijo Latin postavio je županu Ivanu Celjaku pitanje vezano uz otkaz bivšoj direktorici sisačkog gradskog poduzeća Gospodarenje otpadom (GOS) Katarini Luketić te problematizirao pitanje obrade otpada na području Siska.

Pitanje vijećnika Latina prenosimo u cijelosti:

Poštovani župane, jeste li upoznati kako je direktorica GOS-a dobila otkaz prema najvišim standardima demokracije, putem e-maila u 01:30h u noći? Nas se takav način ne tiče, nego je problem razlog zbog kojeg je dobila otkaz, a on je da se usprotivila dovozu smeća pod okriljem noći iz Zagreba. To su navodno snimile i kamere, a uzorci otpada poslani su na analizu kako bi se se utvrdilo o kakvom se otpadu radi.

Mijo Latin (HSS)

Vijećnik Latin nastavlja:

Ako je ovo točno, što je jednom prilikom i zagrebački gradonačelnik potvrdio, što Županija i vi kao župan možete poduzeti da se dovoz prekine jer smo mi po tom pitanju i previše opterećeni?

– pitao je Latin
Bivša direktorica GOS-a Katarina Luketić / Foto: Sisak.hr

Župan Ivan Celjak odgovorio je da nema informaciju o tome na koji je način prekinut radni odnos bivšoj direktorici GOS-a, te da ne zna detalje o dovozu otpada iz Zagreba.

Ali mogu vam reći svoje mišljenje o tome. Još prije nekoliko godina izjavio sam da mi se ne sviđa smjer razvoja Siska kao atraktivne destinacije za obradu svih vrsta otpada, a nažalost Sisak se u to pretvara jer imamo sve više tvrtki koje se bave tim poslom na području grada.

– odgovara Celjak

To je možda nedostatak vizije razvoja grada Siska, jer ako postoje sve dozvole na području bivšeg Herbosa, rafinerije i željezare, to ne znači da svojim aktivnostima moramo privlačiti one koji obrađuju otpad, navodi župan Celjak.

Moglo se privući investitore poput Mate Rimca koji proizvode baterije, a baterije se također tretiraju kao opasni otpad, a onda bi se vjerojatno na takvu proizvodnju vezale i druge tvrtke.

– zaključio je župan
Županijski vijećnik Mijo Latin

Više vijesti

Petrinja

Od građevinskog otpada, prazne ambalaže, odjeće pa do pelena… nema čega nije bilo, no složne ruke hrvatskih šumara te djelatnika Ekološkog centra Vrata Zrinske...

OBNOVA

Zgrada u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda 2-10 u Sisku sa oko 145 stanova najveći je objekt oštećen u petrinjskom potresu potresu, a prvi nalazi...

PROMO

Hotel Panonija Sisak zapošljava kuhare, konobare i recepcionere. Za više informacija i prijavu kontaktirajte 091 602 13 97 ili putem e-maila financije@hotel-panonija.hr

OBNOVA

Sisačko-moslavačka županija u posljednjih nekoliko godina pretvorila se u veliko gradilište. Tako je u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine, u Sisku u Ulici Miroslava...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.