Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

SMEĆOGRAD Dadasović tvrdi da je direktorica GOS-a razriješena sporazumno, a ne zbog protivljenja dovozu otpada

U članku pod naslovom “SMEĆOGRAD Sisak postaje atraktivna destinacija za obradu svih vrsta otpada“, prenijeli smo pitanje vijećnika Mije Latina (HSS) koje je na Aktualnom satu 3. sjednice Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije uputio županu Ivanu Celjaku.

Pitanje vijećnika Latina ticalo se otkaza bivšoj direktorici sisačkog gradskog poduzeća Gospodarenje otpadom (GOS), Katarini Luketić (Nova vizija Siska), te obrade različitih vrsta otpada na području Siska.

Poštovani župane, jeste li upoznati kako je direktorica GOS-a dobila otkaz prema najvišim standardima demokracije, putem e-maila u 01:30h u noći? Nas se takav način ne tiče, nego je problem razlog zbog kojeg je dobila otkaz, a on je da se usprotivila dovozu smeća pod okriljem noći iz Zagreba. To su navodno snimile i kamere, a uzorci otpada poslani su na analizu kako bi se se utvrdilo o kakvom se otpadu radi. Ako je ovo točno, što je jednom prilikom i zagrebački gradonačelnik potvrdio, što Županija i vi kao župan možete poduzeti da se dovoz prekine jer smo mi po tom pitanju i previše opterećeni?

– pitao je Mijo Latin (HSS)
Županijski vijećnik Mijo Latin

Čelnik Nove vizije Siska i predsjednik sisačkog Gradskog vijeća Bojan Dadasović reagirao je na objavljeno pitanje županijskog vijećnika demantijem u kojem dodatno pojašnjava način otkaza ugovora o radu bivše direktorice Luketić, ujedno i članice Nove vizije Siska. Na pitanje dovoza i obrade otpada na području grada, predsjednik se nije osvrnuo.

Kaže kako Luketić nije razriješena zbog toga što se protivila dovozu otpada, već da se radi o sporazumnom raskidu ugovora o radu. Je li se uopće na kraju protivila tome, iz demantija ostaje nejasno.

Nova vizija želi ovim putem demantirati objavljenu informaciju o našoj članici Katarini Luketić. Katarina Luketić bila je uspješna direktorica GOS-a i imala je veliko povjerenje radnika u sustavu. Međutim, nije razriješena iz navedenih razloga već sporazumno u dogovoru sa Skupštinom Društva.

U nastavku dodatno pojašnjava za one koji teže shvaćaju, kako navodi, ulogu Nove vizije Siska u gradskoj vlasti te od koga građani trebaju tražiti odgovornost. Bez obzira što čine vladajuću većinu na čijem je čelu kao predsjednik Gradskog vijeća upravo Dadasović, to nikako nisu vijećnici Nove vizije Siska, smatra Dadasović.

Ponovit ću po stoti put, za one koji malo teže shvaćaju ili ne žele shvatiti, da Nova vizija nije postavila niti jednog direktora niti ravnatelja. Mi smo korektiv vlasti koja je uvjerljivo pobjedila na izborima za gradonačelnika a svoje djelovanje temeljimo na dobrobiti građana koji su umorni od nesuvislih tema. Nažalost, dvije opcije u Sisku nose 65 posto glasova pa shodno tome Siščani moraju tražiti i odgovornost od onih koje su birali a ne od 3 vijećnika Nove vizije koji, budimo objektivni, su dosad bili najaktivniji u svom radu.

– Bojan Dadasović (Nova vizija Siska)
Bivša direktorica GOS-a Katarina Luketić / Foto: Sisak.hr

Zbog potpunosti informacije, ponovit ćemo i županov odgovor na pitanje županijskog vijećnika Mije Latina. Celjak je rekao da nema saznanja o tome na koji je način prekinut radni odnos bivšoj direktorici sisačkog GOS-a te da ne zna detalje o dovozu otpada iz Zagreba, a pritom se i kritički osvrnuo na aktualnu sisačku gradsku vlast na čelu s gradonačelnicom Kristinom Ikić – Baniček:

Ali mogu vam reći svoje mišljenje o tome. Još prije nekoliko godina izjavio sam da mi se ne sviđa smjer razvoja Siska kao atraktivne destinacije za obradu svih vrsta otpada, a nažalost Sisak se u to pretvara jer imamo sve više tvrtki koje se bave tim poslom na području grada. To je možda nedostatak vizije razvoja grada Siska, jer ako postoje sve dozvole na području bivšeg Herbosa, rafinerije i željezare, to ne znači da svojim aktivnostima moramo privlačiti one koji obrađuju otpad. Moglo se privući investitore poput Mate Rimca koji proizvode baterije, a baterije se također tretiraju kao opasni otpad, a onda bi se vjerojatno na takvu proizvodnju vezale i druge tvrtke.

– odgovorio je župan Celjak
Župan Ivan Celjak

Više vijesti

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, u srijedu 24. travnja 2024. godine u 16,00 sati...

Sisak

Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak, 2. svibnja u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu....

PROMO

Izašao je novi, 1122. broj vašeg Novog Sisačkog tjednika, potražite ga kod kolportera i na svim kioscima, i u njemu pročitajte: Donosimo konačne i...

Sisak

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 28. do 30. lipnja biti održan 6. Mladifest Hrvatska. Pripreme za...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.