Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Raspisan natječaj za studentske stipendije Zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“

Sisačka biskupija donijela je u ponedjeljak, 11. listopada odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu studentskih stipendija Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić” u akademskoj godini 2021./2022.

Natječaj je otvoren od 11. listopada do 1. studenoga, objavljen na mrežnim stranicama Zaklade (www.zaklada.biskupija-sisak.hr), a na njega se mogu javiti studenti koji zadovoljavaju propisane uvjete.

Pravo prijave na natječaj imaju studenti državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Sisačke biskupije, upisani na neku visokoškolsku ustanovu u RH, studenti 1. godine studija s minimalnim prosjekom ocjena posljednja dva razreda srednje škole od 4,0 i minimalnim prosjekom ocjena obaveznog dijela državne mature od 3,5; studenti 2. godine studija na više s minimalnim prosjekom ocjena od 3,5 i studenti na poslijediplomskom studiju, a koji za ovu akademsku godinu već ne primaju stipendiju ili neku drugu novčanu potporu.

U prijavu je uz molbu potrebno priložiti presliku osobne iskaznice, potvrdu obrazovne ustanove o upisu na redovno školovanje u akad. god. 2021./2022., potvrdu obrazovne ustanove o ostvarenom prosjeku ocjena tijekom dosadašnjeg studija za studente viših godina, presliku svjedodžbe posljednja dva razreda srednje škole za studente 1. godine, presliku svjedodžbe o položenoj državnoj maturi za studente 1. godine, izjavu o članovima zajedničkog domaćinstva, potvrdu Porezne uprave o visini dohotka za sve članove domaćinstva, potvrdu poslodavca o mjesečnim primanjima zaposlenih članova domaćinstva za razdoblje od 3 (tri) mjeseca koja prethode natječaju, uvjerenje Zavoda za zapošljavanje za nezaposlene članove domaćinstva, dokaze o priznanjima i postignućima na natjecanjima, dokaze o posebnim obiteljskim prilikama (student bez jednog ili oba roditelja, više braće i sestara – rodni list za predškolsku dob, odnosno učeničke i studentske potvrde, dokazi o invalidnosti za studenta podnositelja zahtjeva ili roditelja i slično) i preporuku župnika.

Preporuča se da se studenti na natječaj prijavljuju putem internet stranica Zaklade na adresi www.zaklada.biskupija-sisak.hr, a može se također traženu dokumentaciju i molbu dostaviti poštom na adresu: Sisačka biskupija, Zaklada „Fra Bonifacije Ivan Pavletić”, Prijava na natječaj za stipendiju, Trg bana Josipa Jelačića 9, 44 000 Sisak. Krajem studenoga na mrežnim stranicama Zaklade bit će obznanjena imena studenata kojima će se dodijeliti stipendije Zaklade za ovu akademsku godinu, a koje će se isplaćivati od prosinca 2021. do rujna 2022. godine. (SV)

Još vijesti

VIJESTI

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u subotu 16. listopada u Pastoralnom centru župe sv. Martina u Martinskoj Vesi, misno slavlje tijekom kojeg je...

Sisak

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 10. listopada svečano misno slavlje u privremenom bogoslužnom prostoru župe Odra tijekom kojeg je taj novi...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.