Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Povećajte sigurnost vožnje

Svi smo se našli u toj situaciji. Vozimo se s posla, izađemo na cestu, skrenemo i evo ga, sunce, u potpunosti nas je zaslijepilo. Cesta na kojoj se vozite i koja se savršeno podudara sa zalaskom sunca i refleksijama je pravi izazov. Zasljepljivanje je samo jedno od osam izazova koje narušava vozačev dobar vid, a u jesenskom periodu kada nastupe kiše i magle te ranije padne mrak, izazovi su još veći.

Što se može napraviti?

Više od 1000 vozača iz Njemačke, Španjolske i Velike Britanije, ispitano je u istraživanju koje je proveo Elke Dobisch Marketforschung, iz Munchena, Njemačka. Pitanja su bila vezana za najčešće uzroke problema s vidom u vožnji.

50% ispitanika tvrdi da se radi o ovih 8 razloga (redom važnosti):

1. Refleksije od sunca

2. Refleksije nadolazećih automobila

3. Refleksije s mokrih cesta

4. Problemi s noćnim vidom

5. Refleksije svjetala vozila koji voze u koloni

6. Zamor očiju

7. Refleksije semafora, prometnih znakova i sl.

8. Loša vidljivost prometnih znakova ili prekasno uočen znak

Ono što je zabrinjavajuće je visok postotak ispitanika koji su prihvatili ovaj problem bez da su potražili ikakvo rješenje. Zapravo, više od 40% ispitanika tvrdi da nikada nisu niti razgovarali o problemima s vidom u vožnji sa svojim oftalmologom, optičarem ili liječnikom.

Kako tehnologija može pomoći?

Kada se ispitanike informiralo da postoje posebno dizajnirane naočalne leće koje su namijenjene za vožnju, pokazao se veliki interes. Žene, nosioci dioptrijskih naočala ili kontaktnih leća kao i redoviti vozači bili su najzainteresiraniji jer očekuju sigurniju vožnju i vizualnu udobnost.

Japanski proizvođač naočalnih leća HOYA razvio je posebno dizajnirane naočalne leće za vožnju – HOYA EnRoute. Opremljene posebno razvijenim Glare Filterom, EnRoute značajno smanjuje ometajuće odbljeske i refleksije poboljšavajući kontrast i percepciju svjetla, poboljšavajući udobnost i sigurnost vožnje.

Kombinirajući premium jednojakosne ili progresivne naočalne leće s posebno razvijenim Glare Filterom i opcionalnim filterom za pojačanje kontrasta, EnRoute nudi:

• Značajno smanjenje refleksija i neugodnih odbljesaka nadolazećeg prometa

• Poboljšan kontrast i percepciju u uvjetima lošeg osvjetljenja, magle i kiše

• Jasan i nesmetan vid na daljinu, na upravljačku ploču i zrcala

• Glatko, brzo prebacivanje između ceste, upravljačke ploče i zrcala

• EnRoute Pro za profesionalne vozače

Glare filter reže svjetlost plavog spektra, umanjuje raspršenje svjetla i odbljeske od upravljačke ploče, svjetla nadolazećih automobila i ulične rasvjete. U isto vrijeme, pojačava ulaz potrebnog svjetla, poboljšavajući kontrast i pecepciju svjetline. Rezultat je udobniji, relaksirani vid i u uvjetima lošeg osvjetljenja, lošeg vremena ili drugih stresnih situacija u vožnji.

Hoyina tehnologija osigurava stabilan vid i rapidno (re)fokusiranje

Većina vremena u vožnji provodi se gledanjem ispred sebe u daljinu, što zahtijeva široko, jasno vidno polje. Pogled se mora brzo prebacivati između različitih udaljenosti gledanja s minimalnim pokretima glave: s ceste na uređaj za navigaciju ili od zrcala do upravljačke ploče. Fokusiranje i refokusiranje može biti posebno izazovno za starije vozače.

EnRoute progresivne naočalne leće sadrže Hoyaine tehnologije: integrirani Double Surface Design za šire vidno polje i brzo prebacivanje između različitih udaljenosti, Balanced View Control za stabilnu percepciju slike u dinamičnim uvjetima vožnje.

EnRoute Pro za profesionalne vozače

Za profesionalne vozače, Hoya je razvila EnRoute Pro. Nudi sve prednosti EnRoute naočalnih leća uz dodatan filter za pojačanje kontrasta i percepciju boja, uz još bolje smanjenje odbljesaka od standardnog rješenja.EnRoute Pro progresivne naočalne leće idu korak dalje, s optimiziranim dizajnom za udaljenost gledanja upravljačke ploče i zrcala te uključuje opcionalnu prilagodbu individualnih uvjeta nošenja, osiguravajući prirodan, relaksiran položaj vožnje.

Posjetite Optički studio Monokl u Sisku, ulica Ivana Kukuljevića Sakcinskog 9A, rezervirajte besplatno određivanje dioptrije za naručioce naočala na 044/633 672 i upitajte za preporuku HOYA EnRoute naočalnih leća za vožnju. Više informacija potražite na www.monokl.hr.

Još vijesti

Sisak

Od 23. studenoga ove godine pacijentima je dostupno snimanje ortopana u Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” Sisak, ali i posve suvremene metode 3D snimanja...

KORONAVIRUS

Iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije izvjestili su o planu cijepljenja . Sutra , u petak, 03. prosinca cjepljenje će se provoditi u...

Sisak

Zaposlenici sisačke Osnovne škole 22. lipnja dobili su novu kolegicu. Ovo ne bi bila nikakva posebna vijest da se ne radi o zaručnici šefa...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.