Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Potpisani ugovori o izgradnji Mosta preko Kutinice

U Vijećnici Grada Kutine gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić potpisao je ugovor o izgradnji mosta preko Kutinice sa zajednicom ponuditelja, tj tvrtkama Geotehnika d.o.o. i MAR d.o.o. u vrijednosti od 4.956.382,93 kn s pdv-om, dok će stručni nadzor vršiti tvrtka UPI 2M d.o.o. u vrijednosti od 153.750,00 kn s pdv-om. Rok za izvođenje ugovorenih radova izgradnje mosta je 120 dana od dana uvođenja u posao.

„Ove godine realizirali smo brojne projekte, dovršen je Dom u Banovoj Jarugi, započeli smo s izgradnjom mrtvačnice u Ilovoj, Aglomeracija Kutina je u punom jeku, a sutra nas već očekuje polaganje kamena temeljca za višenamjensku zgradu na Trgu dr. Franje Tuđmana. Prilikom prezentacije idejnog projekta Mosta preko Kutinice  on je opisan kao svjetlosna skulptura u prostoru koja će doprinijeti drugačijoj vizuri našeg grada te se nadam kako ćemo njegovom izgradnjom svi biti zadovoljni. Izvođačima, ali i svima ostalima želim puno uspjeha u radu te se nadam kako ćemo se uskoro vidjeti na dovršetku radova i puštanju mosta u promet“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić. 

Budući most će biti izgrađen preko potoka Kutinice (Dalmatinska ulica – Trg dr. F. Tuđmana) s pristupnim cestovnim rampama. Izgradnjom mosta za mješoviti promet (cestovni, biciklistički, pješački) s pripadajućim pristupnim rampama omogućuje se povezanost istočne strane užeg centra Grada Kutine (Trg dr. F. Tuđmana) s ostalom gradskom infrastrukturom – spojem na Dalmatinsku ulicu. Građevina mosta je uklopljena u postojeće prometnice (Dalmatinska i Školska ulica) te će se uklopiti s novim i postojećim pješačkim i biciklističkim stazama u jedinstvenu oblikovnu i funkcionalnu cjelinu koja će oblikovati odnos prema potoku Kutinici. 

„Most s pristupnim rampama biti će dugačak 43 metra od čega je sama konstrukcija mosta dugačka 18 metara, zapadna pristupna cesta 9,13 metara, a istočna pristupna cesta 15,63 metara. Površina mosta s pristupnim cestovnim rampama podijeljena je na kolničku površinu ukupne širine 6 metara (3m + 3m), sjevernu pješačku površinu širine 1,5 metara te južnu pješačko biciklističku površinu širine 2,5 metra. Iz navedenog proizlazi i ukupna širina mosta s rampama od 10 metara“, rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduard Gelešić. 

Uzdužnim presjekom mosta s pristupnim cestovnim rampama riješiti će se i visinska razlika terena između zapadne i istočne točke obuhvata zahvata u prostoru što su ujedno i točke priključaka na postojeće prometnice. Visinska razlika tih točaka iznosi 0,65 metara te će biti riješena kontinuiranim uzdužnim nagibom AB ploče cestovnih rampa i mosta. 

G. Gorki Bratim, direktor Mar d.o.o. i g. Igor Horvat, direktor tvrtke Geotehnika zahvalili su se Gradu na povjerenju te istaknuli kako se nadaju uspješnoj suradnji i realizaciji projekta, bez obzira na nadolazeće jesenske dane.

G. Berislav Medić iz tvrtke UPI 2M d.o.o. rekao je kako obavljanje stručnog nadzora mu zasigurno olakšava to što je uključen u projekt od same izrade idejnog rješenja te je već sada dobro upoznat sa samim projektom Mosta.

Više vijesti

Kutina

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini održan je tradicionalni Uskrsni sajam. Koordinacija Kutina grad prijatelj djece zajedno s Dječjim gradskim vijećem ovu manifestaciju...

EMISIJE

U srijedu, 27. ožujka u programu RSM-a, u emisiji Srijedište, gostovao je gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h...

Kutina

Grad Kutina je iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) dobio 1.047.359,71 eura bespovratnih redstava za projekt „Energetska obnova zgrade POU Kutina”. Ugovor su...

Kutina

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima obišao Tehničku školu Kutina, obrazovnu ustanovu u kojoj Sisačko-moslavačka županija posljednjih godina provodi značajna ulaganja s ciljem...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.