Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Medved: Zagreb se ne može komparirati s Banovinom gdje je uklonjeno 388 objekata

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved rekao je u ponedjeljak novinarima da je na Banovini do sada uklonjeno 388 objekata i prerađeno 150.000 tona materijala dovezenog s ruševina te kako se Zagreb ne može uspoređivati Zagreb s tim, ni po dinamici radova, ni po provedenim aktivnostima.

Prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a novinari su Medveda pitali za komentar medijskih napisa da je tri puta veća cijena uklanjanja objekata na Banovini nego u Zagrebu, na što je on odgovorio da su na Banovini uklonili 388 objekata i preradili 150.000 tona materijala dovezenog s ruševina i gradilišta, s čim se Zagreb ne može komparirati.  

Pozvao je novinare da odu u Malu Goricu i vide 150.000 tona recikliranog materijala od građevina te autore teksta da vide što se zapravo komparira.

“Mi smo do sada uklonili 388 objekata putem mobiliziranih subjekata uslijed nužnosti sanacije ruševina koje su prijetile sigurnosti ljudima”, istaknuo je potpredsjednik Vlade RH i načelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa i dodao da Državni inspektorat u sklopu svojih ovlasti nastavlja s uklanjanjem objekata. 

Medved je istaknuo da su usporedno s uklanjanjem objekata istodobno prerađivali i drobili 150.000 tona materijala dovezenog s ruševina i gradilišta.

Izvijestio je i da je samo za drobljenje materijala fakturirano oko 16 milijuna kuna.

“Takvu mjeru nismo vidjeli u Gradu Zagrebu. Stoga su potpuno neosnovane usporedbe i ne vidim nikakve oblike mogućih usporedbi niti po dinamici radova, a niti po aktivnostima koje su se provodile”, rekao je ministar Medved. 

Istaknuo je kako se na Banovini, uz 388 uklonjenih objekata, jučer počelo s uklanjanjem još 14 velikih gospodarskih objekata, više stambenih zgrada, sakralnih objekata i više od 260 obiteljskih kuća.

“Kada Grad Zagreb postigne efekt da na ovu razinu da se toliki veliki broj ruševina ukloni kao osnovna pretpostavka za izgradnju, možemo tada komparirati”, poručio je.  

Još vijesti

SMŽ

780.000 kuna za razvoj turizma u Sisačko-moslavačkoj županiji odobreno je Turističkoj zajednici Sisačko-moslavačke županije na natječaju Hrvatske turističke zajednice za dodjelu sredstava iz Fonda...

SMŽ

Zamjenik župana Mihael Jurić je u srijedu, 10. kolovoza 2022. godine, kod spomen-obilježja „Slomljeni pejzaž“ na brdu Čukur kod Hrvatske Kostajnice, zajedno s članovima...

OBNOVA

Bespovratnim sredstvima, osiguranim iz Fonda solidarnosti, na području grada Petrinje obnavlja se cestovna infrastruktura oštećena u potresu koji je krajem 2020. godine pogodio ovo...

SMŽ

Nakon ljetnog upisnog roka, 20. kolovoza, počinju prijave za jesenski upisnik rok. Budućim srednjoškolcima preostala su još 302 slobodna mjesta u srednjim školama naše...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.