Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Izabran izvođač radova za izgradnju autoceste do Siska

Rok izvođenja radova je 24 mjeseca

Danas, 13. listopada Nadzorni odbor Hrvatskih autocesta dao je prethodnu suglasnost te je Uprava donijela odluku o odabiru izvođača za izgradnju dionice Lekenik – čvor Sisak na autocesti A11 Zagreb – Sisak.

Od 9 zaprimljenih ponuda u postupku pregleda i ocjene odabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda Zajednice ponuditelja: COLAS Hrvatska d.d. i GEOTEHNIKA d.o.o., s cijenom ponude bez PDV-a u iznosu 281.337.985,88 kn.

Nakon uvođenja izvođača u posao, rok izvođenja radova je 24 mjeseca. Hrvatske autoceste osigurale su u cijelosti sredstava za dovršetak izgradnje autoceste Zagreb- Sisak bez dodatnog zaduživanja.

Početkom godine, Vlada Republike Hrvatske je 4. veljače 2021. godine usvojila Zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak, dionice Lekenik –Sisak, duljine 10,9 kilometara i podržala ubrzavanje dovršetka autoceste Zagreb-Sisak, kao prioritetnog projekta za dugoročnu revitalizaciju područja Sisačko-moslavačke županije.

Hrvatske autoceste su Zaključkom Vlade RH bile zadužene pokrenuti otvoreni postupak javne nabave radova izgradnje autoceste procijenjene vrijednosti 300 milijuna kuna, iz sredstava predviđenih Financijskim planom HAC-a. Slijedom toga je provedeno propisano prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, a obavijest o nadmetanju objavljena je 3. ožujka 2021.

Uz sve napore i osigurana sredstva, postupak javnog nadmetanja značajno su usporile uložene žalbe. Do javnog otvaranja ponuda 4 puta bile su uložene žalbe na izmjene dokumentacije o nabavi, od kojih je DKOM prvu manjim dijelom prihvatio, a ostale 3 odbacivao. Nakon javnog otvaranja ponuda uložena je i 5. žalba, na postupak javnog otvaranja, koju je DKOM također odbacio.

Više vijesti

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 24. travnja 2024....

KULTURA

Državni arhiv u Sisku poziva na predstavljanje knjige “Doba virusa i ljudi” Krešimira Mišaka koje će se održati u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine...

Sisak

Sisački biskup Vlado Košić krstit će u nedjelju, 21. travnja u 12 sati u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači, peto dijete obitelji...

PROMO

Pridružite nam se na najvećem gastro događaju u Sisku! Sve je spremno za 4. Obrtnički sajam i Street food Festival Sisačko – moslavačke županije!...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.