Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

HEP-Toplinarstvo započinje s uključivanjem grijanja

HEP-TOPLINARSTVO će danas, 4. listopada 2021. započeti s uključivanjem grijanja za više od 129 tisuća krajnjih kupaca u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. Za uključivanje grijanje u svim zgradama koje su spojene na toplinske sustave potrebno je približno tri do četiri dana te će sredinom ovog tjedna biti osigurana isporuka toplinske energije za grijanje svim krajnjim kupcima.

Grijanje će se prvo uključiti prioritetnim krajnjim kupcima – dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, a potom i stambenim/poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

Iz HEP-TOPLINARSTVA pozivaju krajnje kupce koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi u svim zgradama mogli uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona 2021./2022. završit će najkasnije 15. svibnja 2022. godine, a odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima.

HEP-TOPLINARSTVO je u razdoblju od svibnja do rujna 2021. provelo zamjenu približno 10 km dotrajale vrelovodne mreže u Zagrebu, a glavnina radova provedena je u sklopu projekta „Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba“. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 700 milijuna kuna, od čega je 421,5 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, što ga svrstava u jedan od najvećih projekata u Hrvatskoj koji se sufinanciraju iz EU fondova. Projekt se provodi u razdoblju od 2021. do 2023. godine.

„Ovogodišnji radovi na revitalizaciji vrelovodne mreže grada Zagreba su završili te je sredinom rujna svim krajnjim kupcima uspostavljena isporuka tople vode. U tijeku je završna građevinska sanacija prometnih i zelenih površina koje su bile u obuhvatu radova, nakon čega će se iste predati Zagrebačkom holdingu d.o.o, podružnicama Zagrebačke ceste i Zrinjevac, koje će izvršiti vraćanje prometnica, kolnika i zelenih površina u prvobitno stanje. Ovim putem želim zahvaliti svih našim krajnjim kupcima i građanima grada Zagreba na velikom strpljenju i razumijevanju koje su pokazali za vrijeme trajanja radova revitalizacije vrelovoda. Sljedeće godine nas očekuju novi, još opsežniji radovi, obzirom da u razdoblju izvan ogrjevne sezone planiramo zamijeniti gotovo 30 km dotrajale zagrebačke vrelovodne trase“, izjavio je Zdravko Zajec, direktor HEP-TOPLINARSTVA.

Osim radova u gradu Zagrebu, HEP-TOPLINARSTVO je izvan ogrjevne sezone provelo radove na vrelovodnoj mreži grada Osijeka u dužini od 750 metara, a do kraja 2021. u sklopu projekta „Zamjena spojnog vrelovoda od TE-TO do Toplane Pogona Osijek“ u Osijeku se planira zamijeniti još 320 metara vrelovodne trase, dok će se tijekom 2022. godine zamijeniti 2,5 km trase. Ukupna vrijednost ovog projekta, koji obuhvaća zamjenu ukupno 4,4 km osječke vrelovodne trase, je 78 milijuna kuna, od čega je 46 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava.

Uz radove u sklopu EU projekata, HEP-TOPLINARSTVO je izgradilo 150 metara toplovodne trase u gradu Zaprešiću s ciljem spajanja novih krajnjih kupaca na toplinski sustav.

Više vijesti

Sisak

Zbog radova na toplinskom sustavu obustavit će se isporuka toplinske energije krajnjim kupcima u gradu Sisku 7. listopada 2022. i 14. listopada 2022. u...

VIJESTI

Režije su zbog porasta cijena energenata već sada skupe, a ljudi situaciju često pogoršavaju nemarnim pojačavanjem termostata, kažu stručnjaci. Međutim, postoje brojni trikovi kojima se...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.