Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

[FOTO] Blagoslovljen bogoslužni prostor župe svete Katarine u Komarevu

Sisački biskup Vlado Košić pohodio je u nedjelju, 24. listopada župu svete Katarine u Komarevu kako bi blagoslovio novi privremeni bogoslužni prostor. Naime, nakon razornog potresa u prosincu prošle godine crkva je dosta stradala, a naknadni potresi su joj nanijeli dodatna oštećenja pa je označena crvenom naljepnicom.

Do izgradnje ovog prostora, župljani su misu slavili u pastoralnoj dvorani koja prostorno ne može zadovoljiti potrebe župe.

Biskup Košić u homiliji je podsjetio kako je danas misijska nedjelja, nedjelja kada nas se poziva pomoći što više možemo jer je velik broj misionara koji mnogima pomažu u zemlji i svijetu.

Oni žive u velikoj neimaštini, ali to ih ne sprječava u pomaganju. Međutim, ne smijemo zaboraviti da smo svi mi misionari i nas Bog šalje u brojne misije, a da toga često nismo svjesni. Brojni misionari se žrtvuju propovjedajući gdje je i to opasno, a jesmo li se i mi spremni žrtvovati i posvjedočiti za Krista? Najviše svjedočimo Krista čineći dobro, to je najveći dokaz naše vjere. U godini smo Božje riječi. Mi moramo čeznutljivo posezati neprekidno za njom. Kristovo uskrsnuće za nas je zakon. Danas nam Božja riječ govori kako će se Židovi iz sužanjstva vratiti pjevajući. Oni su se čeznuli vratiti u svoj dom i Bog ih je vratio. Isus pomaže progledati slijepom čovjeku, ali sljepoća nije samo fizička pojava. Najgore je biti slijep pored zdravih očiju. Mi moramo pozvati Krista da nam izmoli progledati što Bog od nas traži. Svoje poslanje na zemlji moramo ozbiljno shvatiti.

– rekao je biskup Košić

Na kraju misnog slavlja, domaći župnik Mirko Režić zahvalio je Sisačkoj biskupiji na brzoj izgradnji ovog bogoslužnog prostora, jednako kao i svim dobrotvorima.

Još vijesti

Sisak

Od 23. studenoga ove godine pacijentima je dostupno snimanje ortopana u Općoj bolnici “Dr. Ivo Pedišić” Sisak, ali i posve suvremene metode 3D snimanja...

VIJESTI

Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije predvođeni koordinatoricom s. Smiljom Čirko, u sklopu svoje redovite brige za stradale u potresu posebno ovih dana obilaze...

OBNOVA

Nakon katastrofalnog potresa koji se dogodio na području Sisačko-moslavačke županije u prosincu 2020. godine, Vlada Republike Mađarske donijela je odluku o donaciji, odnosno financiranju...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.