Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

EMISIJE

[AUDIO] Bojan Dadasović u našem programu odgovarao na pitanja Siščana

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska gostovao u našem studiju

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Siska gostovao u našem studiju

Danas je u našem studiju gostovao predsjednik sisačkog Gradskog vijeća, Bojan Dadasović (Nova vizija Siska). Tijekom emisije odgovarao je i na pitanja sugrađana koja smo ranije primili putem e-maila i Facebooka.

Ovo su bila pitanja:

Pitanje: Poštovani imenjače Bojane, glasala sam za vas i slagala se s velikom većinom toga što ste u kampanji govorili. Često ste isticali kako aktualna gradonačelnica gradi svađalačku atmosferu te pridonosi podjelama u našem gradu, no ipak ste na kraju očito postigli neki kompromisni dogovor, iako ste drugačije najavljivali. S time se nikako ne slažem i smatram da ste trebali ostati u oporbi, no tako je kako je.

Otvoreno vas pitam: Jel taj kompromisni dogovor podrazumijeva i razna pogodovanja vama, vašim kolegama ili obitelji, kao što imamo priliku vidjeti u drugim sredinama? (Bojana, Sisak)

Pitanje: Pitao bih predsjednika Gradskog vijeća kad dolazi na red čistka u nogometnom klubu Frankopan i neka detaljnije pojasni što je učinjeno za smirivanje uzavrelih političkih strasti u Ledenoj dvorani i kad će se gradonačelnica javno ispričati zbog te sramote o kojoj je brujala cijela država, zar to nije bio uvjet suradnje?

Pitanje: Poštovani, moje pitanje je vezano za tzv. ležećeg policajca u Savskoj ulici u Galdovu. Meni je jasno da su postavljeni radi usporavanja vozila ispred zavoja u kojem je znalo biti dosta nesreća sa izlijetanjem, međutim kod svakog prijelaza teretnog vozila doslovno se kuća zatrese jer ta ista vozila ne usporavaju pošto je taj “policajac” nizak i za takva vozila nije prepreka.

Svi znamo kakve je posljedice ostavio potres na sve nas i na svaki jači zvuk “skačemo” pogotovo djeca, među njima i moja. Poslije potresa su takvi “policajci” maknuti iz Radničke i Poljske ulice.

Rješenje je ili ga maknuti ili postaviti veći gdje će ta i vozila biti prisiljena usporavati.

S nadom da će se nešto poduzeti, lijep pozdrav! (Željko Turkman)

Pitanje: Poštovani gospodine Dadasović, vi ste 13. travnja ove godine gostujući u emisiji N1 televizije Studio uživo, rekli, citiram: ‘Ja neću više dopustiti da Sisak vodi jedna obitelj, na način da se odluke bitne za grad Sisak donose u kuhinjama, da ih donosi osoba koja je apsolutno potkapacitirana za tu funkciju, a da se ta osoba masovno u medijima prikazuje kao osoba kao eto socijaldemokratkinja…’

S obzirom na Vašu izjavu o tome kako gradonačelnica vodi naš grad Sisak, kao i na osvrt na njene sposobnosti, kako ocjenjujete dosadašnju suradnju s gospođom gradonačelnicom Siska? (Mile Perković, portal Sisak, Hrvatska i svijet 24)

Pitanje: Ja mislim da gradonačelnica više surađuje s Županijom i državom, i obnova bi bila brža. Ono što vidim je da se obnavljaju samo objekti koji su zaštićeni, kao npr. Muzička škola, a to znači da to radi država. Što radi i što može raditi Grad Sisak? (Marija, Sisak)

Pitanje: Poštovani, ovim putem postavljam pitanje za Vašeg gosta gdina. Dadasovića u vašoj emisiji. Molila bih, a i svi moji susjedi iz ulice, informaciju kada ce se početi rješavati problem stanovnika neasfaltiranog dijela Ulice Grge Tuškana u Sisku. Naime, ulica je sva u rupama i uslijed kiša kao što je danas, onemogućeno nam je normalno prometovanje cestom. S poštovanjem! (Antonija)

Pitanje: Poštovani, možete li sljedeće pitanje postaviti predsjedniku GV: Grad Sisak na svojoj službenoj facebook stranice objavljuje jako puno servisnih informacija i drugih za građane važnih obavijesti. Te informacije ne objavljuje na svojoj službenoj web stranici niti bilo gdje drugdje. Znači isključivo facebook i to se onda dijeli dalje. Ok, to čak nije ni loše obzirom na broj građana koji su na toj društvenoj mreži. Prije će netko vidjeti informaciju na facebooku nego što će ići na web stranicu i pretraživati vijesti.

Uglavnom, Grad Sisak je nedavno meni, ali ne samo meni, onemogućio pristup svojoj stranici na facebooku. Znači ne mislim da sam blokiran, da ne mogu komentirati, nego ja ne mogu niti vidjeti stranicu Grada Siska niti bilo kakav sadržaj koji je tamo objavljen ili koji netko podijeli na svojoj stranici.

Obzirom da komentirati niti bilo što pitati nisam mogao već 7-8 godina, dakle nisam mogao napisati neki uvredljiv ili ružan komentar kojim bi zaslužio totalnu blokadu, zanima me što misli predsjednik GV o takvoj praksi Grada Siska? Koji mogu biti razlozi da onemogućiš građanima da vide kad se primjerice dijele kante za otpad, kako vozi gradski prijevoz za Sve svete, zašto negdje nema vode i sl. Što je u tim javnim informacijama tajno da ih dio građana ne smije vidjeti niti znati? A istovremeno od istih tih građana naplaćuješ komunalnu naknadu, odvoz otpada, vodu i ostalo. Predsjednik Gradskog vijeća ima tu težinu, i političku i predstavničku, da promijeni takvu devijantnu i diskriminacijsku praksu i na kraju da uvjetuje da Grad poštuje zakone. Jer ovo je kršenje Zakona o pravu na pristup informacijama, a o istome je Grad upozoren od Povjerenika za informiranje RH. Ukoliko je moguće bez spominjanja mog imena i prezimena u eteru.

Pitanje: Poštovani, upit za gospodina Dadasovića. Osnovna škola Viktorovac čeka obnovu dvorane. Obećano je uskoro. Imate li kakve informacije hoće li se uskoro krenuti s tim ili će djeca još biti bez dvorane po kiši? (Jasminka)

Pitanje: Poštovani, možemo li dobiti informaciju hoće li prigradska naselja Odra, Žabno i Stupno koje spadaju pod grad dobiti gradsku kanalizaciju i plin? Bili bi zahvalni ako imate kakvu informaciju o tome. Hvala! (Janko)

Odgovore na pitanja i cijelu emisiju poslušajte na poveznici.

Više vijesti

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 24. travnja 2024....

KULTURA

Državni arhiv u Sisku poziva na predstavljanje knjige “Doba virusa i ljudi” Krešimira Mišaka koje će se održati u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine...

Sisak

Sisački biskup Vlado Košić krstit će u nedjelju, 21. travnja u 12 sati u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači, peto dijete obitelji...

EMISIJE

Sredinom ožujka u prostoru Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije u Sisku predstavljen je zbornik autora „Književni kompas Sisačko-moslavačke županije“. Upravo to je bio povod za...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.