Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Vrijednost projekta drugog kolosijeka pruge Kutina – Novska iznosi više od milijardu kuna

Grad Novska ima spremne i druge projekte

U Novskoj je u petak, 10. rujna 2021. godine, održan prošireni Kolegij gradonačelnika, na kojem su uz gradonačelnika Marina Piletića i njegovog zamjenika Siniše Kesića bili i svi gradski pročelnici, direktori i ravnatelji gradskih ustanova i poduzeća, te direktor županijske razvojne agencije SIMORA, Mario Čelan sa suradnicama.

Tema Kolegija bila je prezentacija Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za period 2021. – 2026., te participacija gradskih projekata unutar Plana. Gradonačelnik Piletić zahvalio je Vladi RH na pomoći i lobiranju kako bi se strateški projekti Grada našli unutar Plana vrijednog 47, 5 milijardi kuna.

„Ono što je važno jest da je sastavni dio ovog plana i nova, druga trasa željezničke pruge Kutina – Novska, unutar rekonstrukcije i dogradnje drugog kolosjeka pruge Dugo Selo – Novska, Vrijednost ovog projekta je milijarda i 60 milijuna kuna, a Grad, uz Centar gaming industrije ima spremne i druge projekte”, rekao je gradonačelnik Piletić.

Direktor SIMORA-e Mario Čelan istaknuo je kako je cilj županijske razvojne agencije upoznati sve gradove i općine u Županiji s Nacionalnim planom kako bi bili spremni na objavu čak 176 natječaja unutar Plana, te dodao kako im je isto tako cilj i da ostanu najbolja razvojna agencija Europske unije.

Još vijesti

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.