Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

[FOTO] U Poduzetničkom inkubatoru PISMO otvorena pedeseta tvrtka

Industrijska grana budućnosti – SMŽ središte gaming industrije

Poduzetnički inkubator PISMO specijaliziran za gaming industriju u Novskoj svoja je vrata prvim tvrtkama otvorio 2018. godine. Dok su još građeni objekti u kojima je inkubator smješten prvih 40 osoba dobilo je priliku naučiti izraditi videoigre. Danas je više od 200 onih koji su prošli edukacije u PISMO-u i znaju izrađivati videoigre, inkubator se prostire na više od 1000 kvadratnih metara, opremljen je najsuvremenijom tehnologijom potrebnom u gaming industriji i u njemu je otvoren 50-i start up. Ovaj najbrže rastući hrvatski poduzetnički inkubator od svoje je sredine, Sisačko-moslavačke županije, napravio središte gaming industrije.

Otvorenje 50-e tvrtke SkyPax d.o.o. vlasnika Brune Blumenscheina iz Zagreba obilježeno je u prostoru inkubatora uz goste, partnere i brojne gamedevelopere. Prema riječima direktora Razvojne agencije SIMORA Marija Čelana, PISMO je ponovno opravdao nagradu da je najbolji EU projekt u Hrvatskoj. „Naša je sreća da je dobru ideju u realizaciji pratio cijeli niz hrvatskih institucija, zbog kojih danas možemo reći da imamo 50 tvrtki koje rade i zapošljavaju u Novskoj. Ponosni smo na svaku od njih, svaki posao koji ugovore, i zaradu koju ostvare. I ovih dana u prodaju na globalno tržište izlazi videoigra VR Summer Sports i uopće ne sumnjamo da će ostvariti odličan uspjeh. Pozivamo i druge da dođu kod nas, još imamo mjesta.“, rekao je Čelan.

Župan sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i novljanski gradonačelnik Marin Piletić uručili su pakete dobrodošlice tvrtkama u inkubatoru. „Na našu podršku možete računati, i dobro je da se u Novskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji razvila industrijska grana budućnosti. Po tome smo prvi u Hrvatskoj, i nastavimo tako zajedno. Čestitke svima koji su doprinijeli!“, poručio je sisačko-moslavački župan Celjak.

 

IMG_0698

IMG_0703

Marin Piletić

IMG_0708

Ivan Celjak

IMG_0721

IMG_0727

IMG_0718

IMG_0738

IMG_0743

IMG_0747

IMG_0759

50. start up

IMG_0763

IMG_0774

IMG_0770


 

 

Još vijesti

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.