Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Političke stranke

Reakcija Kluba vijećnika SDP-a i Laburista na 4. sjednicu Gradskog vijeća Grada Kutine

Priopćenje Kluba vijećnika SDP-a i Laburista u kutinskom Gradskom vijeću prenosimo u cijelosti:

“Nakon što je u aktualnom satu 4. sjednice Gradskog vijeća Grada Kutine vijećnica Jasminka Molnar na kraju svog uvodnog obrazloženja postavila dva pitanja:

1. Gospodine Babić jeste li trgovali utjecajem u svom dosadašnjem radu gradonačelnika kako bi ostvarili većinu u Gradskom vijeću?

2. Ne smatrate li da bi trebali snositi moralnu i političku odgovornost i odstupiti sa svoje funkcije čelnika grada?

Gradonačelnik umjesto odgovora optužuje, okoliša, krivo interpretira i sugerira predsjedniku Gradskog vijeća da ne dopusti vijećnici postavljanje dopunskog pitanja, na koje je vijećnica imala potpuno pravo.

“Nema tu replike, ma ništa, nema” gradonačelnik prvi upada sa sugestijom i nakon toga predsjednik Gradskog vijeća ne dopušta vijećnici dalje govoriti.

Nakon 4 godine vođenja sjednice ni predsjednik Vijeća, gosp. Kljakić a ni gradonačelnik Babić ne poznaju osnovna pravila vođenja sjednice:

–        sjednicu Gradskog vijeća vodi predsjednik, ne gradonačelnik

–        vijećnik u aktualnom satu može postaviti dva pitanja i za svako postavljanje pitanja ima pravo 3 minute (čl. 60. Poslovnika)

–        vijećnik nakon primljenog odgovora ima pravo postaviti dopunsko pitanje u trajanju 2 min. (čl. 63. Poslovnika)

Vijećnica Molnar zamolila je predsjednika Gradskog vijeća neka pročelnica Vazdar, koja je u funkciji i tajnice Gradskog  vijeća, potvrdi tvrdnju kako vijećnik ima pravo postaviti dopunsko pitanje, no gradonačelnik Babić i predsjednik Kljakić sve su bahato odbili.

Dopunskim pitanjem vijećnica je namjeravala pred svima dokazati gradonačelnikovo trgovanje utjecajem radi osiguravanja većine u Vijeću.

Kutinska vlast još je jednom pokazala svoje neznanje u vođenju sjednica ali i u vođenju cijeloga Grada.

Takvi postupci i trenutna razotkrivanja kriminalnih radnji, gdje se osumnjičeni koji su se evidentno ogriješili o zakon još i nagrađuju dodatnim naknadama u Nadzornom odboru, takve osobe štete ugledu Grada Kutine i akteri koji su to prouzročili i dopustili moraju podnijeti ostavke!

Klub vijećnika SDP – Laburisti”

Još vijesti

Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić potpisao je danas s  korisnicima potpora Sporazume o dodjeli bespovratnih sredstava u poduzetništvu i obrtništvu – potpora za opremu ,...

Kutina

U društvu suradnika, gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić danas je obišao radove na izgradnji dječjeg vrtića. Izgradnja novog dječjeg vrtića u Kutini odvija se...

Kutina

U povodu Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi u petak je svečano otvoren prostor Zaklade Sandra Stojić u samom centru Kutine. Zaklada ovim činom...

Političke stranke

Nakon vijesti da su policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili kriminalističko istraživanje nad, još uvijek neslužbeno, ravnateljem Športsko-rekreacijskog centra Sisak Josipa Mrgana i njegovih...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.