Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Reakcija Kluba vijećnika SDP-a i Laburista na 4. sjednicu Gradskog vijeća Grada Kutine

Priopćenje Kluba vijećnika SDP-a i Laburista u kutinskom Gradskom vijeću prenosimo u cijelosti:

“Nakon što je u aktualnom satu 4. sjednice Gradskog vijeća Grada Kutine vijećnica Jasminka Molnar na kraju svog uvodnog obrazloženja postavila dva pitanja:

1. Gospodine Babić jeste li trgovali utjecajem u svom dosadašnjem radu gradonačelnika kako bi ostvarili većinu u Gradskom vijeću?

2. Ne smatrate li da bi trebali snositi moralnu i političku odgovornost i odstupiti sa svoje funkcije čelnika grada?

Gradonačelnik umjesto odgovora optužuje, okoliša, krivo interpretira i sugerira predsjedniku Gradskog vijeća da ne dopusti vijećnici postavljanje dopunskog pitanja, na koje je vijećnica imala potpuno pravo.

“Nema tu replike, ma ništa, nema” gradonačelnik prvi upada sa sugestijom i nakon toga predsjednik Gradskog vijeća ne dopušta vijećnici dalje govoriti.

Nakon 4 godine vođenja sjednice ni predsjednik Vijeća, gosp. Kljakić a ni gradonačelnik Babić ne poznaju osnovna pravila vođenja sjednice:

–        sjednicu Gradskog vijeća vodi predsjednik, ne gradonačelnik

–        vijećnik u aktualnom satu može postaviti dva pitanja i za svako postavljanje pitanja ima pravo 3 minute (čl. 60. Poslovnika)

–        vijećnik nakon primljenog odgovora ima pravo postaviti dopunsko pitanje u trajanju 2 min. (čl. 63. Poslovnika)

Vijećnica Molnar zamolila je predsjednika Gradskog vijeća neka pročelnica Vazdar, koja je u funkciji i tajnice Gradskog  vijeća, potvrdi tvrdnju kako vijećnik ima pravo postaviti dopunsko pitanje, no gradonačelnik Babić i predsjednik Kljakić sve su bahato odbili.

Dopunskim pitanjem vijećnica je namjeravala pred svima dokazati gradonačelnikovo trgovanje utjecajem radi osiguravanja većine u Vijeću.

Kutinska vlast još je jednom pokazala svoje neznanje u vođenju sjednica ali i u vođenju cijeloga Grada.

Takvi postupci i trenutna razotkrivanja kriminalnih radnji, gdje se osumnjičeni koji su se evidentno ogriješili o zakon još i nagrađuju dodatnim naknadama u Nadzornom odboru, takve osobe štete ugledu Grada Kutine i akteri koji su to prouzročili i dopustili moraju podnijeti ostavke!

Klub vijećnika SDP – Laburisti”

Više vijesti

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Kutina

“Obavještavaju se građani da Grad Kutina u suradnji sa Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira: PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak,...

Kutina

U Pučkom otvorenom učilištu Kutina još je jedna grupa primila svoja uvjerenja o osposobljavanju. “S ponosom vam predstavljamo nove asistentice za upravljanje projektima! Bile su marljive,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.