Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Reakcija Kluba vijećnika SDP-a i Laburista na 4. sjednicu Gradskog vijeća Grada Kutine

Priopćenje Kluba vijećnika SDP-a i Laburista u kutinskom Gradskom vijeću prenosimo u cijelosti:

“Nakon što je u aktualnom satu 4. sjednice Gradskog vijeća Grada Kutine vijećnica Jasminka Molnar na kraju svog uvodnog obrazloženja postavila dva pitanja:

1. Gospodine Babić jeste li trgovali utjecajem u svom dosadašnjem radu gradonačelnika kako bi ostvarili većinu u Gradskom vijeću?

2. Ne smatrate li da bi trebali snositi moralnu i političku odgovornost i odstupiti sa svoje funkcije čelnika grada?

Gradonačelnik umjesto odgovora optužuje, okoliša, krivo interpretira i sugerira predsjedniku Gradskog vijeća da ne dopusti vijećnici postavljanje dopunskog pitanja, na koje je vijećnica imala potpuno pravo.

“Nema tu replike, ma ništa, nema” gradonačelnik prvi upada sa sugestijom i nakon toga predsjednik Gradskog vijeća ne dopušta vijećnici dalje govoriti.

Nakon 4 godine vođenja sjednice ni predsjednik Vijeća, gosp. Kljakić a ni gradonačelnik Babić ne poznaju osnovna pravila vođenja sjednice:

–        sjednicu Gradskog vijeća vodi predsjednik, ne gradonačelnik

–        vijećnik u aktualnom satu može postaviti dva pitanja i za svako postavljanje pitanja ima pravo 3 minute (čl. 60. Poslovnika)

–        vijećnik nakon primljenog odgovora ima pravo postaviti dopunsko pitanje u trajanju 2 min. (čl. 63. Poslovnika)

Vijećnica Molnar zamolila je predsjednika Gradskog vijeća neka pročelnica Vazdar, koja je u funkciji i tajnice Gradskog  vijeća, potvrdi tvrdnju kako vijećnik ima pravo postaviti dopunsko pitanje, no gradonačelnik Babić i predsjednik Kljakić sve su bahato odbili.

Dopunskim pitanjem vijećnica je namjeravala pred svima dokazati gradonačelnikovo trgovanje utjecajem radi osiguravanja većine u Vijeću.

Kutinska vlast još je jednom pokazala svoje neznanje u vođenju sjednica ali i u vođenju cijeloga Grada.

Takvi postupci i trenutna razotkrivanja kriminalnih radnji, gdje se osumnjičeni koji su se evidentno ogriješili o zakon još i nagrađuju dodatnim naknadama u Nadzornom odboru, takve osobe štete ugledu Grada Kutine i akteri koji su to prouzročili i dopustili moraju podnijeti ostavke!

Klub vijećnika SDP – Laburisti”

Još vijesti

Kutina

Tema 22. Europskog tjedna mobilnosti je „Štedite energiju“ („Save Energy“), a slogan i ove godine ostaje „Kombiniraj i kreći se!“ („Mix & Move!“), kojim...

Kutina

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešića obišao je radove na uređenju...

Kutina

U vijećnici Grada Kutine javnosti je predstavljena Strategije zelene urbane obnove Grada Kutine, planski dokument kojim se na strateškoj razini definira razvoj mreže zelene...

Kutina

Grad Kutina javnim natječajem objavljenim na njihovim službenim stranicama poziva mlade obitelji i mlade s područja Grada Kutine za prijavu  sufinanciranja troškova stanovanja/najamnina sukladno...

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.